Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem alergikiem

Jaki krem do twarzy lepszy dla alergika - AA ?

Polecane posty

Gość jestem alergikiem

AA seria Wrazliwa Natura 30+, kupilam z tej serii zel do twarzy bo ma niewiele skladnikow, czy AA cera atopowa? Ewentualnie jakies inne polecane.:)

Gość jestem alergikiem
nie chce sie smarowac olejem bo mam wypryski tradzikowe:P raczej cos lzejszego?

Gość ja też jestem alergikiem
i AA mnie uczula :-(

Gość izkkka
Ale właściwy olej skórze trądzikowej nie szkodzi, a pomaga ;) Czy sezam jest akurat dobry to nie wiem, ale z pestek winogron jest świetny.

Nie zapycha i szybko się wchłania :) też mam cerę sklonną do wyprsyków róznego rodzaju.

Ooo tak tak miałam pisać o oleju z pestek winogron bo też uzywam, pisałam tutaj o tym nie raz, bo bardzo sobie chwalę :) powiem wam nawet że wiele lat smarowałam się róznymi kremami ale takiej cery jak po tym oleju nie miałam nigdy :)

Gość jestem alergikiem
no to juz sama nie wiem, moze zaryzykuje:) ale serio, nie jestescie bardzo tluste po tym? ja po zwyklym kremie swiece sie jak psu jajca. a co na dzien bo chyba nie olej tez?:P

to idź do apteki, która prowadzi dermokosmetyki, pewnie coś odpowiedniego znajdziesz

Gość izkkka
Bo używasz kremów o złym składzie ;) Tutaj poczytaj: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html "Zalecenia: - używać łagodnych środków myjących, np. olejków myjących (rano) i żeli myjących lub mleczek do demakijażu (wieczorem) z niepodrażniającymi detergentami, np. betainą kokosową; - stosować środki myjące maksymalnie 2 x dziennie, czyli rano i wieczorem; - stosować kosmetyki zawierające fazę tłuszczową w postaci olejów bogatych w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT); - systematycznie stosować peelingi (chemiczny ilub delikatny mechaniczny), jednak nie częściej niż 1-2 x w tygodniu; - stosować kosmetyki zawierające antyoksydanty, czyli substancje przeciwdziałające wolnym rodnikom. Wolne rodniki atakują lipidowe składniki sebum, powodując powstawanie produktów drażniących skórę i powodujących reakcje zapalne i uczuleniowe; - dieta bogata w NNKT, a szczególnie kawas linolowy; - dieta zawierająca odpowiedni poziom witamin B2, B6 i A; - ograniczyć w diecie mleko i jego przetwory oraz produkty wysokowęglowodanowe; - nie spożywać żywności wysokoprzetworzonej, np. fast- foody; - stosować techniki relaksacyjne (joga, medytacja, wysiłek fizyczny) w celu rozładowania stresu. Przeciwskazania: - unikać zasadowych mydeł, które zmieniają odczyn skóry z lekko kwaśnego na zasadowy, co z kolei zaburza równowagę bakteryjną; - unikać drażniącego detergentu - SLS (sodium laureth sulfate) w żelach myjących; - unikać emulsji typu WO, czyli bardzo tłustych kremów tworzących silną okluzję; - unikać tłuszczy roślinnych, zwierzęcych i syntetycznych dających pełną okluzję i w efekcie powodujących "zapchanie porów", np. oleje mineralne, wazelina, woski; - unikać tłuszczy z wysoką zawartością kwasu oleinowego: olej z orzechów laskowych, olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek; - unikać stosowania kosmetyków zawierających substancje potencjalnie komedogenne: masło kakaowe, olej kokosowy, lanolina, mirystynian izopropylu; caprylic/capric triglycerides; - nie stosować w codziennej pielęgnacji kosmetyków z wysoką zawartością alkoholu etylowego i glikolu propylenowego; - nie stosować w codziennej pielęgnacji kosmetyków o działaniu odtłuszczającym i matującym zawierających kaolin, talk i związki glinu; - nie stosować zbyt często glinek mineralnych (glinka zielona, biała)."

jestem alergikiem- a te wyżej wymienione oleje to nie tylko do twarzy ale też do ciała i na zniszczone włosy i do wysuszonych rak. Do twarzy faktycznie tylko na noc bo pod makijaż to nie bardzo :) Chociaż czytałam na jakimś forum że jakaś dziewczyna smaruje się tym olejem na dzień czeka aż się wchłonie a resztę ściera chusteczką, no ale u siebie nie wyobrażam sobie takiego czegoś :P

Oo i do peelingu kawowego tez dolewam ten olej, po takim zabiegu już nawet nie potrzebuję się smarować bo mam taką nawilżoną skórę.

Gość henk1
Wiesz, myślę że żaden i skoro jesteś alergikiem to powinnaś skontaktować sie z najlepszymi lekarzami.My internauci możemy mówić ,ale ty sama podejdż .sam siedzę ok,15 lat na siłowni i wiem nieco o ciele.Nie sztuką jest narzucić coś na siebie.Proponuję udać się do dermatologa i endokrynologa.No dobra ,a skąd wiesz,że jesteś alergikiem? .Na zakończenie,nasza odpowiednia żywność bez E jest gwarancja uniknięcia alergii.

Gość izkkka
Rano można zrobić "ekspresowe serum": lekki olej (z tych polecanych wyżej dla cery tłustej) plus kropla kwasu hialuronowego, wymieszać. Wchłania się to szybciutko i do matu :)

Eee Izkaaa działa tak jak mówisz, właśnie sprawdziłam :D mam kwas hialuronowy z mazideł i cholerka wchłonęło się bez problemu elegancko :P Nooo człowiek się zawsze czegoś nowego może dowiedzieć :] dzięki :P

Gość samluks
na alergie to krem ze słosi

Gość do Obgadywana
walniete olejem sie smaruja

Gość izkkka
Ty, nie walnięta, sprawdź skład dowolnego kremu. W dobrych masz oleje naturalne, w badziewnych oleje mineralne z ropy naftowej.

Gość izkkka
Chan-ka, you're welcome :)

Gość jestem alergikiem
dzieki:) mam objawy na twarzy, czerwone kolo ust i pokrzywka, robilam tesy i wyszlo trawy, drzewa, roztocza i plesn, w testach nie wyszlo nic z pokarmow ani kosmetycznych, ale w tym problem ze zaczelo sie to wszystko w zimie kiedy niewiele pyli i alergolog mowi, ze to krzyzowe uczulenie. kazala obserwowac swoje cialo. a ja sie nie znam na alergiach itd, wiec pomyslalam, ze moze zaczne cos z kosmetykami, no i dieta

Ropa naftowa to nie tylko w kremikach, jest składnikiem wielu innych kosmetyków. Więc ja pozostane przy olejach a ty koleżanko samruj się czym chcesz.

Gość jestem alergikiem
dlatego tez zwrocilam w pierwszej chwili uwage na te AA bo niby nie maja konserwantow, zapachow, barwnikow, ropy i innych szkodliwych. mam krem Cetaphil oprocz tego

No przy alergiach to diecie trzeba się przyjrzeć w pierwszej kolejności.

Gorąco polecam cetaphil :) polecił mi go dermatolog :) skóra jest miękka i nawilżona :) mam skórę atopową i trądzikową :) i jest jak najbardziej w porządku:) jest właśnie do takiej skóry :) można go kupić w aptece jest dość wydajny , na opakowaniu jest napisane że jest do twarzy i ciała ja go używałam tylko do twarzy kosztuje coś ponad 30 zł . a wygląda tak: http://www.google.pl/imgres?q=cetaphil&hl=pl&sa=X&rlz=1C1GGGE_plPL390PL390&biw=1280&bih=709&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=fQSwU4bv9tK8aM:&imgrefurl=http://www.kosmetyki-uroda.pl/balsam-nawilzajacy-cetaphil-md-dermoprotektor/&docid=JhRbb3nsyEvN3M&imgurl=http://www.kosmetyki-uroda.pl/wp-content/uploads/2011/02/Cetaphil.jpg&w=1836&h=2592&ei=KTsfT9K0IcbNsgaPsL3IDA&zoom=1

Gość jestem alergikiem
tak dieta obowiazkowo, ale dopiero zaczelam zapisywac kiedy jest lepiej lub gorzej, ale narazie taki misz masz, bo wlasciwie stale jest tak samo. nie uzywam w tej chwili zadnych kosmetykow, nic, ani szminek, pomadek, pudrow, myje twarz jedynie i smaruje czysta wazelina te miejsca a teraz tym kremem od dermatologa

Gość jestem alergikiem
wlasnie ten Cetaphil mam, dalam 40zl, jest ok, nic nie piecze, dobrze nawilza, moge go stosowac na cala twarz? bo narazie smarowalam tylko tam gdzie byly zmiany i wysuszone

Gość izkkka
Jeśli Cię nie zapycha (gliceryna czasem może) to możesz stosować gdzie tylko chcesz, jako balsam do ciała też się nadaje :) A zakupy polecam internetowe, przy większych zamówieniach przesyłki są w wielu aptekach/sklepach darmowe, dzięki czemu mój ostatni cetaphil kosztował mniej niż 30 zł ;)

Gość barnaba198834
na cerę atopową, wrażliwą są bardzo dobre kosmetyki marki Decubal: http://decubal.pl/produkty.html używam od jakiegoś czasu zestawu kosmetyków do twarzy i bardzo sobie chwalę tę firmę :) Kosmetyki są względnie tanie, na długo wystarczają, a przede wszystkim są bardzo delikatne i nie podrażniają skóry

Gość kokosoweciastko
Dobre,ale drogie - SVR , La roche Posay.... szybko się wchłaniają. Ale nie na każdego działa to samo, Trzeba próbować. Można smarować się oliwą z oliwek. Nadmiar (jeśli zostaje ) delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Albo kąpiel w oliwie, potem nie trzeba się smarować...

Gość do atopowej ma floslek
kremy ale mi i Mincer pasuje,takie kremy z kominkiem,ze sie wyciska odrobinę i nie brudzi reszty kremu