Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama27

1,5 roczniak - rozkopuje się i najlepiej śpi mu się odkrytym

Polecane posty

Gość mamama27

macie taki problem? moje dziecko nie śpi za dobrze w nocy - chyba że śpi totalnie nie przykryte - jak go przykryje to odrazu się rozkopie albo kręci i poplakuje nawet, próbowałam 2 kołder, koca jest to samo - o śpiworze nie ma mowy - najlepiej mu w t-shircie i pielusze samej -a ja śpie przykryta po uszy...

Gość mój 3latek
też śpi odkryty, zakładam mu cieplejsze piżamki

Gość fsbghnrhte
Moje dziecko ma prawie 10 miesięcy i tak samo sie rozkopuje! denerwuje mnie to bo jest mu zimno-tzn.ma zimne rączki.. i kilka razy w nocy przylrywam,dlatego polecam śpiworek do spania :).

To ze ma zimne rączki nei znaczy ze mu zimno.. sprawdza się po karku a nie po rękach. A wracając do tematu moj 2,5 latek tak samo spi wiecznie odkryty i jak sie go tylko przykryje to zaraz wyskakuje spod kołdry albo własnie popłakuje nie chce, denerwuje się, moze dlatego ze urodzil sie latem byly upaly i w zasadzie nie spal przykryty w dzien w ogole wieczorem pieluszką tylko w ogole nigdy nie byl przegrzewany i nie lubi chyba takiego ciepla....:) ja za to po same uszy sie przykrywam:P dla odmiany:) ale syn chyba ma to po tacie:) dla mojego męża tez kołdra nie musi istniec

moja 2 latka też wiecznie odkryta dlatego śpi w piżamie z długim rękawem i dlugimi nogawkami w spodniach. Starsza odkrywała się też, ale nie tak czesto jak młodsza, za to teraz śpi już zwykle zakryta po uszy. Myślę więc, że spanie pod przykryciem przyjdzie z czasem i u młodszej.

Gość an2anet
moja ma 19 mies i spi tylko odkryta ubieram jej bodziaczka z krótkim rekawkiem i na to pozamke w domu cieplo i jest ok jak ja przykrywam to zaraz sie budzi z placzem bo jej niewygodnie i sie zaplątuje takze to normalne nie martw sie pozwól na rokopywanie sie maluszkowi powodzonka

Gość juz wysiadam powoli...
moja mala tez sypia odkopana- probowalam kolderek, kocykow, pieluszek i zawsze budzi sie z placzem...przykrecalam kaloryfer, efekt byl taki, ze ja pod koldra po uszy, a ona nadal z nogami na niej ;) odkrecilam go spowrotem: ja nadal pod koldra, ona nadal na niej :D mam jednak inny problem, jak przewojowac rekawiczki bo juz wysiadam:? ma jakas mama sposob zeby dziecko na spacerach nie ryczalo, ze je ma? moja potem sciaga je ze zloscia, a po 10 min na mrozie wrzeszczy bo jej zimno...nigdzie nie moge wyjsc gdy jest ponizej 0...ehm rece mi juz opadaja...co widze mamy na spacerach to dzieciaczki maja rekawiczki, tylko moja nie :(

Gość sffsaf
co do rękawiczek:spróbuj iść z dzieckiem wybrać.Kup takie jakie będą się jej podobać:)może zadziała

Gość indzia
tez mi się czasami złości, pomaga zmiana uwagi dziecka. Daj jej jakiegoś kijka do rączki, albo coś innego

mój też nie pośpi pod przykryciem ma zimne nogi, ale jak cokolwiek na niego narzuce, to kop kop i golutki, jkaby go parzyło

Pociesze cie ze moja corka ma 8 lat i do tej pory sie odkrywa:) moze byc lodowata to i tak sie nie obudzi zeby sie przykryc taki ma twardy sen:) Jak przbudze sie w nocy to zagladam do niej czy jest pod czy na koldrze.

Gość gość
Mój syn również się rozkopuje i lata po całym łóżeczku Kiedyś też spał w śpiworku ale teraz po prostu ubieram go nieco grubiej ale nie za grubo mam przynajmniej pewność że mu cieplej :)