Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterjanka taka;)

Reklamacja butów w CCC....ktoś się orientuje?

Polecane posty

Gość kafeterjanka taka;)

Kupiłam sobie kozaki w ccc i teraz jak zaczęło padać i topnieć śnieg zaczęły mi przemakać:( oglądałam je i nie widać żeby były gdzieś uszkodzone. Można reklamować takie buty? Uwzględnią taka reklamację?

Gość kafeterjanka taka;)
nikt nie wie?:(

Spróbuj, ale mogą powiedzieć, że nie zakonserwowałaś butów przed pierwszym założeniem. Spróbować możesz, nie zaszkodzi

Gość kafeterjanka taka;)
oni powiedzą że nie zakonserwowałam a ja że tak...słowo przeciwko słowu...

Gość z tego co sie orientuje to
Uznaja takie reklamacje, z tym ze oni zawsze namawiaja na wymiane na inne buty a prawo jest takie ze jesli nie moga naprawic butow to musza dac nowiutkie takie same a jak nie maja to zwrot gotowki sie nalezy.

Powiesz, że mają wysłać do producenta i niech on zadecyduje. Jeśli nie będą chcieli tego zrobić sama poproś o adres i telefon producenta. I kierownika sklepu :D

Gość kafeterjanka taka;)
dzięki. najgorsze jest to że nie mam innych butów żeby mieć zamiast tych:(

Gość były_pracownik
Reklamacje zawsze można złożyć jednak przy przemakaniu mogą ją odrzucić. Buty, które jako jedynie nie mogą przemakać to kalosze, śniegowe. Buty skórzane tym bardziej mogą przemiękać, wynika to z ich struktury i właściwości skóry i bardzo często jest to powoływane. Przy syntetykach sytuacja może być podobna. Pracuję w obuwiu ponad 5 lat i czasami niektóre materiały przemiękają, inne nie. Niezależnie czy to skóra czy syntetyk. Dużo daje konserwacja. Do skór licowych w obuwiu zimowym są dobre tłuszcze obuwnicze, pasty na bazie wosku pszczelego. Zmiękczają i impregnują do skór szorstkich, nubuku, zamszu impregnat w aerozolu. Przed pieszym użyciem i powtarzać co jakiś czas. I co innego zwykłe zmoczenie na chodniku a co innego wdepnięcie, nawet przez nieuwagę, w kałużę. Osoba sporządzające opinie (rzeczoznawcza czy specjalista ds. reklamacji) bardzo często tak odpowiadają. Jeżeli reklamacji nie będzie rozpatrzona pozytywnie, można się odwołać w sklepie albo zgłosić się do rzecznika praw konsumenta lub inspekcji handlowej. Umówić się z nimi na rozmowę oraz pokazanie dokumentacji, co oni na to.

Gość z tego co sie orientuje to
Ccc ma swoja fabryke na kaszubach wiec sa producentem. Jeden z najbogatszych polakow jest wlascicielem ccc i quazi, wszystko w jednej fabryce robia z tego co slyszalam.

Gość kafeterjanka taka;)
Ale to są kozaki! to chyba normalne że chodzi się w nich po śniegu a śnieg jest mokry więc nie powinny przemakać. Przecież nie kupie sobie na zime kaloszy...