Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce zadnego acta sracta

Dotyczace ACTA - bardzo madra wypowiedz!!!!

Polecane posty

z jakiegos portalu wypowiedz internauty: Pewnego razu, a bylo to w 1989 roku, Polacy wywalczyli wolnosc. Madrzy ludzie mowili, ze wolnosci nie uzyskuje sie raz na zawsze, ze zawsze nalezy o wolnosc walczyc. Tymczasem cieszylismy sie z wolnosci, a ona, powolutku, poczatkowo niezauwazenie, ale znikala. Juz w 1979 rodzice postawili na chodniku przy sklepie stol turystyczny z waga i sprzedawali truskawki. Nikt nie wpadl na sprytny pomysl aby brac za to oplaty, albo aby wlepic mandat. Poprostu kazdy myslal, ze badylarz sprzedaje truskawki, i cieszyl sie ze moze kupic i swieze i taniej niz w sklepie. Mozna bylo sprzedawac kopie starych widokowek Niemcom, tak z reki, takze aktualne widokowki. Mozna bylo zarobic. Nikt nie wpadl na pomysl aby karac. Tymczasem obecnie jak baba ze wsi przywiezie jaja i bedzie je przy trawniku na chodniku sprzedawac, to dostanie mandat, podobnie jak bedzie sprzedawac z torby rzadkiewke czy zebrane fiolki. Kiedys poprostu usiadlem na lawce i moglem popijac sobie piwo. Dzisiaj bylbym kryminalem przesladowanym przez Policje. Kiedys na odwartej przestrzeni palilem papierosy, np. na peronie, dzisiaj jestem kryminalnym do ukarania. Nasza wolnosc krok po kroku zostaje ograniczana. Wladza wie, ze mlode pokolenie nie pamieta wolnosci ktore byly za komuny (bylo takze duzo zniewolenia w innych obszarach - ale o tym teraz nie pisze). Nie tylko wladza panstwowa ogranicza sukcesyjnie nasza wolnosc, ale wladze lokalne i np. wladze wspolnoty mieszkancow. Taki przyklad: normalna rzecza bylo suszyc pranie na balkonie, przez kilkadziesiat lat nikomu to nie przeszkadzalo. Tymczasem nastala wspolnota mieszkancow, taka wladza wlascicieli mieszkan, a wladza jak to wadza: mysli czego tu zakazac, czyli co spiepszyc. Jest! Ludzie wieszaja prania! Zakazac! I tak oto stykamy sie z nowym ograniczeniem wolnosci, i nawet nie pierdniemy na znak sprzeciwu!!! Krok po kroku coraz mniej wolnosci! Krok po kroku coraz wieksze podatki! Za dlugi zrobione przez wladze mamy dluzej pracowac! Krok po kroku tracimy wolnosc i placimy wieksze podatki. Krok po kroku jemy zywnosc ktora nie ma nic wspolnego z naturalna. Czy ktos pamieta smak i zapach prawdziwego masla, mleka, sera? Dzisiaj jedziesz przez Polske i nie ma krow, no moze sa co kilkadziesiat kilometrow. Kiedys byly w kazdej wiosce. Ale nie, Unia zakazala, nakazala pozamykac mleczarnie. Produkty mleczne mamy kupowac z "alpejskich lak". A czemu nie z tatrzanskich hal, czemu nie z polskich lak????? Dojdzie do tego jak we Wloszech, jak bedziemy jedli kanapke na miescie to karabinierzy wlepia nam mandat. No bo przeciez mozna jesc tylko w gastronomii albo w domu (jeszcze nie zakazali :)) Powolutku zakazuja picia na miescie, palenia na miescie - zakarza jak na Zachodzie jedzenia. Przyjedzie taki wiesniak do miasta z kanapka, a tu go Policja napadnie, spaluje, aresztuje i postawi przed sedziego. Tylko za to ze wyciagnal kanapke ktora mu zona zrobila. Jak wiesniak sobie krowe na lace postawi aby sie pasla, to wpadnie Policja, urzednicy unijni i zakuja takiego wiesniaka i wsadza do wiezienia ze kwoty unijne narusza, ze nie przestrzega przepisow sanepidu, ze rewolucje chcial wywolac, ze zgorszenie dla ludu i dla Boga, bo porzadek prawny naruszyl, bo NIELEGALNIE krowe trzyma i chce swoim mlekiem truc swoja rodzine, sasiadow i doprowadzic do bankructwa producenta z alpejskich lak. Juz krowy nawet trzymac nie mozna. Taka mamy wolnosc jakiej nawet nie brakowalo w komunie!

Gość aaaaaaaaaasasas
NIE DAMY BY NAS ZNIEMCZYŁ TUSK NI DZIECI NAM GERMANIŁ!

Gość ptasiek nastroszony
i wzorem naszych dziadow bedziecie łazić pijani i wyć : nie rzucim ziemi skąd nasz smród. a Niemiec tych pijanych wyjcow psami poszczuje bo juz jego ta ziemia

mowilam ci juz dzisiaj ptasiek srasiek WYPIERDALAJ DZIADU!!!

Gość mnbvvcx..
Zgadzam się z autorem b.mądra wypowiedź

Gość zrytyyyyy
Dokladnie tak jest. Wolnosc stracilismy powoli i jakby bezbolesnie, niepostrzezenie.

Gość CHUSTECZKADINOSA
Lud niewolnikiem Tuska. Gdy w (H)Ameryce jeszcze się kręciło to Tusk podawał rączki i uśmiechał się. To on, a nie NARÓD POLSKI wysłał do Afganistanu na pewną śmierć. Teraz gdy Stany są bankrutem, gdzie Obama ogłupia swój lud, Tusk zmienił fornt i trzyma się rąbka spódnicy UE. Myśli, że Polska się liczy, a prawda taka, żę mają nas w UE głęboko.... najchętniej zgarnęliby nasze ziemie (bo są atrakcyjne pod kątem złóż). Ot cała filozofia. A Stany szykująsięna wojnę (z I.) i to każdy już wie, bo tylko WOJNA ich uratuje. Myślę, żę za 10 lat będziemy już mówić do siebie w innym języku. Rząd to są KUMPLE. Powiadam Wam, że to prawda. Byłem w Sejmie rozmawiałem z kimś kto powiedział mi, że te konflikty PiS, PO, SLD, PSL to są rozgrywane pod publikę. Oni już się dogadują kto i co ma robić tylko nas mamią, że się kłócą...lewica, prawica a to wszystkio jedno. Niestety ująłem w powyższym poście Tuska, gdyż duża część narodu uwierzyła mu w "zieloną wyspę" i "by żyło się lepiej". Pewnie za tydzień, dwa sprawa ACTA ucichnie, gdyż media też trzęsą tyłkiem i nie podają WIARYGODNYCH I NIEWYGODNYCH informacji. Skupiają się tylko na tym, że ACTA dotyczy piractwa...udają, że nie widzą drugiego dna. Przeglądając prasę odgrzewają jakieś statystyki o hakerach i jacy to są źli. Motają starszymi, że młodzi to jelenie, którzy nic nie rozumieją. W takich czasach przyszło nam nie żyć, a egzystować i umierać. Czytajmy opinie eskpertów krajów, które nie chcą tego paktu podpisać, czytajmy zagraniczną prasę i zrzeszajmy się. Nie jestem, ani za PiSem, ani za PO, ani tym bardziej za sejmowym giermkiem Palikotem. Ludzie otórzmy oczy: benzyna, czynsze, podatek od deszczówki, ACTA... a EURO to niby po co jest...to jest pralnia brudnej kasy...nie zrobili tego dla ludu tylko dla przekrętów. Przykład Wrocław..stadiom płachta z super technologią, że nie trzeba będzie czyścić przez 20 lat i co...pare miesięcy a ta szmata brudna i trzeba wyłożyć kase na czyszczenie. A ktoś wziął kasę za zapis w umowie o ekstra materiale, jaki zostanie uzyty i to wycenił. Pozdrawiam TRZEŹWO MYŚLĄCYCH PATRIOTÓW !

Gość ptasiek nastroszony
a po co komu ta polska? zakala Europy kryzysu moze w UE by nie bylo gdyby nie polska

Gość KAFE TO
Dobra i co z tego ja to wiem od 20 lat Ja trace czas i łaże na wybory wybieram mądrych ludzi którzy mądrze rządzą w moim interesie, a wkoło chołota opluwa mój wybór i głosuje odwrotnie. Ja podchodze z szacunkiem do tego o co walczyli moi dziadkowie i rodzice a w koło potomstwo czegoś co w przyrodzie jest tylko chwastem, opluwa historię i przeklina polskość. Później słysze pierdolenie że: -jakby, to by... itd... No mam ewidentnie do czynienie z jebniętym społeczeństwem no nikt nic na to nie poradzi,no! Taki naród!

Gość KAFE TO
ptasiek nastroszony - tak kurwa nie byłoby! POWSTAŁA PO TO BY KURWA W KOŃCU ZAWŁASZCYĆ TE PIERDOLONE 312 679 km!

Gość CHUSTECZKADINOSA
Naród zjada wszystko, co media podadzą. Edukacja u nas obecnie to rozwiązywanie testów na poziomie kilkulatka, więc co się dziwić, że zero refleksji nad tym wszystkim.

Gość top secret
Tacy wszyscy zrozpaczeni jaka ta polska ma zly rząd . TO zbierzcie ludzi z okolicy , w internecie i powalcie Ten rząd patrioci- nie tylko trzeba chodzic na wybory ale trzeba walczyć o kraj jak sie widzi ze wróg jest. Kadafi mial tyle złota i broni a spierdalał przed swoim ludem ktory umierał od biedy ale go pokonali . Tak samo tutaj powinno byc. Zamiast siedzieć w domu i krytykować innych gdzie walczyć o swoj kraj a nie pozwalacie patrząc na to bez slowa zeby wróg niszczył kraj. Idźcie do grup ktore protestują na ulicach przeciw ACTA i nie nie tylko walczą o internet ale i cala resztę. O kraj! Ale co jak glupia policja robi protesty a jak ludzie zrobia strajk i tusk powie zeby ich aresztować to policja leci odrazu zamiast sprzeciwic dla dobra narodu. Szkoda słów. . .

Gość top secret
Tacy wszyscy zrozpaczeni jaka ta polska ma zly rząd . TO zbierzcie ludzi z okolicy , w internecie i powalcie Ten rząd patrioci- nie tylko trzeba chodzic na wybory ale trzeba walczyć o kraj jak sie widzi ze wróg jest. Kadafi mial tyle złota i broni a spierdalał przed swoim ludem ktory umierał od biedy ale go pokonali . Tak samo tutaj powinno byc. Zamiast siedzieć w domu i krytykować innych gdzie walczyć o swoj kraj a nie pozwalacie patrząc na to bez slowa zeby wróg niszczył kraj. Idźcie do grup ktore protestują na ulicach przeciw ACTA i nie nie tylko walczą o internet ale i cala resztę. O kraj! Ale co jak glupia policja robi protesty a jak ludzie zrobia strajk i tusk powie zeby ich aresztować to policja leci odrazu zamiast sprzeciwic dla dobra narodu. Szkoda słów. . .

Gość małgośka mowią mi
Top secret dobrze mowi!

Gość brawi dla top secret
tez ostatnio myslalam o policji, ktora powinna stanac po stronie ludzi i im pomoc ale nie...bo to takie psy, slugusy kim dzong tuska.

Gość spermojadkaaa
Piszą ze cena ropy zależy od ceny dolara - dolar drożeje, ropa tak samo. To dlaczego skoro złoty umocnił się do dolara w ostatnie 3 tyg o jakieś 25gr benzyna i tak podrożała o jakieś 17gr. Kuriozum!

Gość a ja zagłosuje na PIS
póki jeszcze można kopiować, to pozwoliłam sobie zapisać na własnym pulpicie własnego komputera (chyba już niedługo, bo przedmiot przestępstwa jest konfiskowany) zapisać powyższą wypowiedź

Gość ten mądry internauta zapomniał
dodać, że jego rodzice mogli sprzedawać truskawki, ale nie mogli otworzyć firmy i zarabiać prawdziwych pieniędzy, nie mogli postawić se w ogródku krasnala w kształcie JP2 jak możemy to zrobić teraz, nie mogli opublikować takiego komentarza jak ich syn dzisiaj, a i z tym dobrobytem było średnio, bo co z tego, że zarabiali może nieźle skoro wyboru, co kupić do jedzenia, którą stację oglądać, dokąd pojechać na wczasy - po prostu nie było. Nie tracimy wolności, po prostu wymieniamy jedne prawa na inne dążąc do kompromisu społecznego, którego oczywiście nigdy nie da się osiągnąć w formie doskonałej, ale przynajmniej prawo jest elastyczne, bo wolność nie jest nam dana raz na zawsze, jak słusznie zauważył autor.

Gość 2938928392
Ja się zgadzam, uwazam, ze wolnosc powinna byc ograniczna tylko tak minimalnie, jak to tylko mozliwe. Sama jestem niepaląca, ale totalny zakaz palenia zwłaszcza np. na dworze jest bez sensu. A zeby nie mozna było nawet wypic jednego piwa w parku to juz po prostu horror, nie kazdy jest penerem i ochlejem. Nigdzie jednak piwo nie smakuje tak dobrze jak pod chmurką. Przegięciem jest tez odstawianie do izby wytrzezwień osób co się ledwo chwieja na chodniku. Dopóki ktos potrafi samodzielnie ustac to wg mnie nikt nie ma prawa go ruszac.... Też mnie to wszystko przraza, dlaczego ludzie siena to zgadzają??? To horror.

Gość 2938928392
[zgłoś do usunięcia] ten mądry internauta zapomniał- ja jego wypowiedz zrozumiałam nie tyle jako pochwałę komuny, co taka refleksje, że kiedys mimo rezimu totalitarnego , pod wieloma względami zyło wie lepiej. nie rozumiem do końca, czy trzeba wymieniac jedne wolnosci na inne. Prawo nalezy zmieniac ale tak, zeby max. wolnosci pozostawic. I prawo wcale nie zabrania handlu na niewielką skalę, od bardzo małych dochodó nawet nie trzeba odprowadzac podatków, usuwanie babcinek co handluja fiołkami to nie zaden wymóg nowoczesnego społeczeństwa tylko czyjas ewidetnie zła wola. W moi mieście Poznaniu- teraz likwidują wszystkie małe sklepiki w Centrum, typu kiosk, sprawdzają czy jest pozwolenie i jak nie ma- wypad. Nie wazne oczywiscie, że bezrobocie galupuje, co tam, liczy się zeby turysci z za granicy mieli ładny widok, co to zreszta dupków we władzach miasta obchodzą inni ludzie, oni sami juz ustawieni w urzędach po pokolenia i bezrobocie im nie straszne.