Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frytkami lubie

Mój mąż w sieci okultyzmu!

Polecane posty

Gość MASAKRA JAKAŚ
w bibli to pisali co im się podobało, nic co nie jet udowodnione naukowo nie powinno byc zapisane jako wykładnik czegokolwiek!!! bo w ten sposób to można "udowodnić" wszystko. ja moge napisac księge o smerfach że są niewidzialne i wiara polega na tym że nie można udowonić ich istnienia!!! ALE JA W NIE WIERZE WIEC ONE SĄ!!!

Diabeł jest ojcem kłamstwa , potrafi dostosować siedo wszystkiegoi wszystkich, ba , potrafi nawet robić dobre rzeczy ,zeby przyciagnąć do siebie człowieka ,ale to działanie dilera - ierwsza działka zawsze darmo . A później ? każdy wie jak to sietoczy dalej .

Gość MASAKRA JAKAŚ
wierzenie w biblie polega na tym samym co wiara w elfy czy kosmitów... niby ktoś je widział ale nie ma żadnego w klatce żeby zobaczyć...

Gość MASAKRA JAKAŚ
smerfy są bardziej wiarygodne niż bozia:)

Ja ani w diabła, ani w boga nie wierzę, to raz. Dwa - nie uważam, żeby ludzie byli jacyś specjalnie genialni, są jacy są i zachowują się w miarę adekwatnie do czasu jaki zabrało im dojście do tego miejsca w ewolucji. pełen materiał - tak, już parę takich genialnych filmików widziałam. Jakimś dziwnym trafem ci "lekarze" zawsze są w jakiś sposób spowinowaceni z kościołem. Daruj sobie.

a wieć w nie wierz :) moorlad - toczyłyśmy juz chyba podobną dyskusję ?:)

Gość MASAKRA JAKAŚ
takie głupoty co tu wypisują to pierdoty religijne... jedyna sensowna wiara to nauka tylko to nas może uratować a nie bajki i pierdoloty...

MASAKRA JAKAŚ - jedno niekoniecznie wyklucza się z drugim, a każdy ma prawo wierzyć w jakiekolwiek "pierdoły" chce, więc się tak nie zjeżaj bo komuś oko wkłujesz :P

wiesz co, nie wiem czy ty poważnie dodajesz te filmiki bo szczerze wierzysz, że to coś da czy tylko parodiujesz zachowanie osób wierzących i chcesz ich ośmieszyć.

Gość MASAKRA JAKAŚ
to wstyd wiara w coś czego tak naprawde nie udowodniono namacalnie przez tyle tysięcy lat:) no chyba że napiszesz o jakichś chalunach czy chorobach psychicznych lub bardzo wybujalych fantazjach :) po za tym nie wiesz że kościół był utworzony i reformowany od początku istniea( po smierci Jezusa jesli istniał) aby kontorlować masy, i dobro Jezusa zostało zatracone szybko po jego śmierci...

Gość MASAKRA JAKAŚ
a tak naprawde też mi się tak wydaje że te wszystkie wspominane historie o nawiedzeniach to parodia osób wierzących

Gość pełen materiał
dla tego wielu duchownych jest niestety w piekle w które nie wierzycie

Gość biblioteczka
kochana biblia kazała palić czarownice:D i zabijać niewierncyh innowierców w egzotycznych koloniach... cała inkwizycja... wierzączy powinni bać się nauki, NAUKA TO WASZ NAJWIEKSZY WRÓG zawsze kosciół chciał trzymac naukowców w ryzach dopuki ludzie nie zauwazyli ze to medycyna i nauka ich wyleczy a nie wiara

Gość manamanama
allium Diabeł jest ojcem kłamstwa , potrafi dostosować siedo wszystkiegoi wszystkich, ba , potrafi nawet robić dobre rzeczy ,zeby przyciagnąć do siebie człowieka ,ale to działanie dilera - ierwsza działka zawsze darmo . porównanie diabła z mitem "pierwszej działki zawsze za darmo" - bezcenne :D nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale poniekąd ci go zazdroszcze. taki neurotyczny odjazd, whoaah, podziwiam i pozdrawiam

również pozdrawiam :) podziw uważam za zasłużony :D ale zapytam - w czym widzisz sprzeczność ? przecztałaś całosć tego co napisałam czy tylko wyrywasz zdania z kontekstu ?:)

kochana biblia kazała palić czarownice i zabijać niewierncyh innowierców w chętnie zobaczę te fragmenty mówiće o tym :)

Gość mikikun
a te opetania to po prostu choroby psychiczne nieleczone, a dzieje się tak że zacofana rodzina woli aby ktoś był opętany niż chory psychicznie a co jesteś lekarzem ciekawe czemu leczenie nie przynosi efektów tylko egzorcyzmy pomagają wyzdrowieć

Gość biblioteczka
mikikun ciekawe, że opetani są tylko w głęboko wierzacych rodzinach.... jakoś to dziwne, że reszta jest chora psychicznie...

Gość biblioteczka
to jest to samo z uprowadzonymiprzez ufo... jak się zabardzo w coś wierzy i dodatkowo ma skołonnosci do chorób psychicznych to póżniej wychodzą "cuda nie wida"

Gość boziaminetka
jak ktoś już napisał wcześniej osoby broniące opętań to prowokacje naśladujące osoby głeboko nawiedzone... nie chciałabym zatrudniać osoby wierzacej w te pierdoloty ani żeby nie taka osoba leczyła gdzie się podział racjonalizm takiej osoby...

Gość jednakowo nawiedzeni psychole
do autorki tego bzdetnego topiku! Niech ci się nie zdaje ,ze jesteś lepsza!Jak sama piszesz,jesteś katoliczką ,twój mąż wierzy w hinduizm,ale tak na prawdę obydwoje jesteście jednakowo popierdoleni,ty w niczym nie jesteś od niego lepsza,oboje do psychiatry,hahaa

Gość mikikun
Film zrealizowany przez Macieja Bodasińskiego i Leszka Dokowicza to pierwszy dokument rekonstruujący wydarzenia sprzed lat. Do głównych jego postaci należy ksiądz Ernst Alt, egzorcysta, jeden z kapłanów, którzy usiłowali pomóc Anneliese Michel.Ks. Alt twierdzi, że dziewczynę opętało sześć demonów, które stopniowo ujawniały swoją tożsamość Judasz, Hitler, Lucyfer, upadły ks. Fleischmann, Neron i Kain. Ich wyznania zostały zarejestrowane na taśmach nagrywanych przez księży. 51 taśm zawiera około 100 godzin nagrań z egzorcyzmów. Robią wstrząsające wrażenie. Dostaliśmy pięć spleśniałych rozsypujących się szpul magnetofonowych, które od 30 lat leżały w szafie wyjaśnia Maciej Bodasiński. Przegrywaliśmy je w profesjonalnym studiu. Dźwiękowcy nie mogli wyjść ze zdumienia, patrząc na wskaźniki. Powiedzieli, że takie dźwięki nie istnieją w naturze...Maciej Bodasiński opowiada, że podczas zgrywania materiału dźwiękowego z oryginalnych taśm szpulowych na tzw. bety, używane w telewizji maszyny rejestrujące poziom dźwięku wariowały. Montażysta, który musiał siedzieć cały czas i zgrywać te taśmy, po wysłuchaniu fragmentu pobiegł po różaniec i odtąd nie wypuszczał go z rąk. Czujniki rejestrowały nieludzki dźwięk, który wydawały demony, używając ciała Anneliese tłumaczy. Takie dźwięki można sobie teoretycznie wyobrazić, kiedy naraz zagra cała orkiestra symfoniczna. Ale nigdy pojedynczy człowiek! „Nigdy bym nie pomyślała, że to jest tak straszne. Ciągle sobie myślałam, że chcę cierpieć także za innych ludzi, żeby nie poszli na wieczne zatracenie, ale nie sądziłam, że jest to aż tak bolesne, tak straszne, tak okropne! Na grobie Anneliese Michel zawsze leżą świeże kwiaty. Z całego kraju zjeżdżają wierni, by się tam modlić. Leżą tu obrazki z modlitwą w intencji beatyfikacji opętanej. Starszy mężczyzna zaangażowany w szerzenie kultu zmarłej dostrzega w jej nazwisku szczególny sens: Michel to przecież Michał, a więc imię dowódcy wojsk niebieskich i pogromcy szatana. Anneliese jak mówi pokonała sześć demonów.

Gość sporo was tu
mikikun następny przygłup

Gość Frytkami lubie
Dlaczego najwiecej jest opetanych w rodzinach wierzących?? Alez to bardzo proste!! U niewierzących tego nie ma bo i tak już są wygranymi duszami przez diabła. On nie ma nic do roboty u takich ludzi bo sami oddali sie w jego ręce. Natomiast o tych którzy wierzą, diabeł musi powalczyć. Możecie mówić ze to prowo i jestem zacofana. Poprostu martwię sie o męża i jego psychikę!! W hinduizmie jest możliwe całkowite oswiecenie aby byc na równi z bogiem!! Wiem na ten temat tak dużo ze nie wmówicie mi ze to jest dobre. Wierzacamama - bardzo mi pomoglas Twoim wpisem cytowanym z Bibli. Ja mojego męża nie zostawie, będę walczyć do końca, a jeśli on nie bedZie mnie już chciał to nie będę go zatrzymywać siła.

(7) Wszystkie troski wasze przerzućcie na Niego, gdyż Jemu zależy na was. (8) Bądźcie trzeźwi! Czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć. (9) Mocni w wierze przeciwstawcie się jemu! Wiecie, że te same cierpienia ponoszą wasi bracia na świecie. (10) A Bóg wszelkiej łaski, Ten, który was powołał do wiecznej swojej chwały w Chrystusie, gdy trochę pocierpicie, sam was udoskonali, utwierdzi, umocni i ugruntuje. (11) Jemu chwała i moc na wieki wieków! Amen. (1 List Piotra 5:7-11, Biblia Tysiąclecia) przeciwstawcie się diabłu :)

Gość rozpacz kom religijne odchyły
ludzie macie wuczoną elokwencje i wytykanie błędów gramatycznych innym ale nie racjnalne myślenie :( to strasznie przykre, że tacy ludzie wierzą w fickcyjne bajki chociaż i tak lepiej, że nie trafiliście na koran... we wszystkich religiach zatraciło się bardzo ważne w spoęłczeństwie czynienie dobra(było to tylko na poczatku) - a najwazniejsza jest fikcyjna bajeczka i wiara w pokemony i gargulce

Gość wierzacamama
Do Polski przyjezdza czasami pewien charyzmatyk ktory cuda czyni Nazywa sie o. John Bashobora. Wlasnie ma rekolekcje w Slupsku. Zabierz meza do niego.

Gość Frytkami lubię.
Nie mieszkamy w Polsce :( i cieżko znaleźć odrobine wolnego czasu