Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Smakowita

Nauczyciele dostana 14stki - no szook !

Polecane posty

a wiesz że praca na uczyciela nie kończy się na tych 18 godzinach tygodniowo? A wiesz że w wakacje też pracują i w ferie? Owszem święta mają wolne bez problemu. A tak nawiasem jak Cie tak to wkurza to trzeba się było wyuiczyć na nuczyciela i nie byłoby problemu.

Nie rozsmieszaj mnie:D Pracują w ferie, wakacje?:D Chyba na plazy :/ Są tacy leniwi,ze nawet karkkówki potrafią sprawdzac na lekcji zeby potem miec spokoj:/ A dlaczego nie zostanie po lekcjach w szkole i nie sprawdzi tych kartkówek? I wyjdzie po 8 godzinach do domu? Tak sie nie da prawda? Wszyscy uczciwie robią po 40 h tygodniowo a oni 18!!!!! i jeszcze narzekają jacy to oni biedni. Hipokryzja!!!

Gość Clodija
Moim zdaniem, tak maja dobrze ale trzeba miec charakter, idz i ucz w gimnazjum te chore na ADHD dzieciaki ktore co slabszemu nauczycielowi niszcza psychike. Problemy z tymi dzieciakami tez nie male sa. A zauwaz ze nauczyciel w szkole uczy a jak myslisz kiedy przygotowuje a pozniej sprawdza sprawdziany? Po szkole dochodza minimum 2 godziny do roboty. Chociaz uwzgledniajac to ze maja tyle wolnego i siedza tylkiem przy biurku troche pogadaja i taka praca.. No fajnie fajnie;) Chociaz ja jako uczennica czesciej im wspolczuje takiej pracy .. moze kiedys zmienie zdanie ale moim zdaniem jest to strasznie nudna monotonna praca.

Gość lk,';,;l,;,l
pani smakowita to ty mnie nei rozsmieszaj!!!!!! nie wisz nic o tym zawodzie, nic kompletnie nic. otoz tak pracuja w ferie i wakacje , moz ejest to trcohe okrojona praca ale praca. bo poza uczeniem jest masa innych rzeczy jak wyjazdy, przedstawienie roznego rodzaju akcje . poza tym to ze wychodza do domu po 4h co z tgeo?????? ja tez wychodzilam tylko ze pozniej w domu zapierdxzielalam do 24, 01 w nocy, ty sobie nie zdajesz sprawy ile to roboty. oprocz nauczania kazdy nauczucioel ma maaaaase administracyjnej roboty a jak jeszzce ma wychowawstwo-to przerabane. skoro oni maja tak dobrze to dlaczego wsrod zawodow oni sa w czolowce jersli chodzi o wypalenie zqwodowe?????

Gość lk,';,;l,;,l
nie wspominajac o nerwach ...ja obecnie mieszkam za granica i sprzatam i przysiegam na wszystko ze nie wrpcilabym do szkoly. po 8h sprzatania czuje sie mniej zmeczona niz po 4h w szkole ....

widze że pieprzysz tak trzy po trzy kochana. Guzik wiesz o zawodzie ale wrzask podnosisz. Jak mówiłam trzeba było zostać nauczycielem i już byś im niezazdrościła.

Gość lk,';,;l,;,l
stomatoloszka-kolejna co sie zna.... powtarzam zaden nauczyuciel nie pracuje 4h dziennie, moze do domu i wychodza ale spedzaja pzred biurkiem kolejne 4 jeli nie wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość co to jest 14-tka
??????????

No ,nauczyciele w-f też prowadzą zajęcia pozalekcyjne. Jakieś sks-y, zawody, siatkówki itp.

Nie twierdzę, że w US leżą do góry dupami, ale za swoją pracę otrzymują wynagrodzenie. A premie i 13-nastki to za co? Wez mnie oświeć

Powiem tak nasze społeczeństwo jest bardzo specyficzne i zawsze ale to zawsze zazdrości drugiemu. Z tąd teksty nauczyciele nieroby, urzędnicy nieroby , a kase dostaja itd. Jedyna rada na to taka zamiast gadać to wziąść się do roboty i przekwalifikować się a nie narzekać że tamten ma lepiej.

kajka, powiem Ci jak było w moim liceum. Najlepszym w mieście, w pierwszej dziesiątce w kraju. Sami wypisywaliśmy świadectwa, sami wypełnialiśmy całą papierologię, sami SPRAWDZALIŚMY WŁASNE SPRAWDZIANY (!!!). A nauczyciele mieli nas w głębokim poważaniu, chyba że ktoś do własnego chodził na korki. Tylko błagam nie mów, że trzeba to było zgłosić do kuratorium, bo było wielokrotnie, ale "oświata śpi w jednym łóżku" więc chcąc niechcąć składaliśmy skargi do nauczycieli matek, mężów, sióstr i braci

Katerina, wez czytaj ze zrozumieniem. Gdzie napisałam,że urzędnicy to nieroby?

Gość xsaxasx
stomatoloszka to mialas pecha i nieodpowiedzialnych nauczycieli ale co z tego, czy to ma byc argument w dyskusji o zarobkach nauczycieli? ja osobicie nigdy sie z czyms takim nei spotkalam a tez dos zkoluy chodzilam i tez w weilu szkolach uczylam

nawet nie wiecie ile taki nauczyciel z takim bachorami musi się na zapierniczać!!okno mojego biura wychodzi na gimnazjum-szok!!!rodzice sobie z tymi smarkaczami nie radza i mają ich i ich problemy gdzieś-ale nauczyciel musi wszystko!!moja ciocia jest nauczycielką-koszmar-nawet nie chodzi o nauczanie-ale o to że szkołą tonie w niepotrzebnych papierach-które trzeba tworzyc,bo takie są wytyczne-z kuratoruim lub coraz to mądrzejszego ministra,który wpada na coraz lepsze pomysły!!JESZCE WAZNA UWAGA!!!NAUCZYCIEL PRACUJE 42H TYG!!!(w tym 2 wolontariat-z którego musi się skrupulatnie wyliczyć a nie dostaje za nie pieniędzy)ale to jeszce nic-jak rozmawiałam z ciocią paranoja polega na tym,że żeby Ci zaliczono etat musisz mieć 18h dydaktycznych(które wchodzą w skład 40 godzinnego etatu)jeśli ich nie masz-bo np.geografia jest tylko 1xtyg.a jest niż demograficzny, nie ma dzieci i klas odpowiedniej ilości-nie masz etatu!!!dyrektor podsuwa Ci zgode na znizkę etatu,albo musisz szukać w innej szkole 2 godzin!w innej szkole pracujesz 2 godz dydaktyczne+ileś godz niedydaktycznych bo-musisz tak samo sprawdzać klasówki....+wszstkie konferenje,zebrania z rodzicami, wypełnianie kart PP, kółko zainteresowań bo dzieciaki chcą, i tona dokumentów!!!

kajka a gdzie ja napisałam że moja wypowiedż jest do ciebie? Ja napisałam ogólnie a przedewszystkim do autorki, A urzędników podałam za przykład bo na nich też często się gada że nic nie robią a kase biorą.

Ja tam zarobków nauczycieli się nie czepiam. Bo to ciężka praca, a już w gimnazjum można to nazwać koszmarem. Ale chciałabym też aby w ramach pensji naprawdę pracowali. Bo to co widziałam na swoim przykładzie oraz przykładach moich koleżanek to jednak, zwłaszcza w liceach, nauczyciele liczą tylko na korki a w pracy państwowej pracują tylko dla ubezpieczenia

To sobie pracuj z takimi dziećmi, jakie teraz są, zwłaszcza w gimnazjum... Miód, śmietana, no, mówię Ci, sama radośc i szczęście z milusińskich :P

wypowiadacie się na temat zawodów z którymi nie macie styczności!!!ja też mogę powiedziec- ZE LEKARZE sPIĄ NA DYŻURACH ZA KTÓRE BIORĄ MASĘ KASY!!a STOMATOLODZY ODPIERNICZAJA TAKĄ FUSZERĘ MIMO ŻE KORZYSTAM Z PRYWATNEJ OPIEKI STOM.,ZE POWINNO SIĘ ICH POZYWAĆ ZA NISZCZENIE A NIE LECZENIE ZĘBÓW-JEDNYM SŁOWEM W/W GRUPY ZAWODOWE NIC NIE ROBIĄ TYLKO SIĘ OBIJAJA I PIERDZĄ W STOŁKI a jak zwracsz sie o pomoc to sa w ogóle urażeni czego ty właściwie chcesz!!ich wiedza jest delikatnie rzecz ujmując żadna-poniewaz jak byłam ostatnio u lekarza,postawił mi błędna diagnoze-sama ją zweryfikowałam!!ŁATWO JEST OCENIAĆ!!!!

Gość ...mysia... .
To niby nauczyciele teraz tacy święci i najlepsi? Eh też się zgadzam że to nie sprawiedliwe. Inni muszą się narobic nieźle i pracują cały rok pomijając święta no i ewentualnie urlop jeżeli jest. A nauczyciele co? Te kilka sprawdzianów i jeszcze się żalą ile do sprawdzania mają a czasem nawet 3tyg sprawdzają bo popros tu im się nie chce i nazbierala się sterta. Dobra rozumiem nauczyciel matmy może mieć moim zdaniem najwięcej roboty przy spr i polskiego jak są wypracowania dłuższe ale reszta? wystarczy przeczytać co na kartce jest napisane takie męczące? A niech się postawia w rolę uczniów jak ktoś jest ambitniejszy i zależy mu na wyższej ocenie niż 2lub 3 to siedzi długo i się uczy ale oni to i tak nie rozumieją uczniów tylko jeszcze umia dołożyć jeszcze jeden spr w ten sam dzień jak jest jeszcze jeden spr i kartkowke i ich to nie obchodzi. Nie raz tak już było. Jestem uczniem i wiem jacy niektórzy nauczyciele nie mają serca a jeszcze spróboj podpadnac to już cały czas się ciebie czepiaja i umieją przy całej klasie upokorzyć ucznia np mojego kolegę. A niektórzy nawet wytłumaczyć nie umia nie dadzą notatek a sprawdzian wywala z kosmosu. Ale przecież oni są tacy najlepsi... :-/ nie mówię że wszyscy są źli ale jest sporo takich którzy nie chcą zrozumieć uczniów. I jest poprostu sporo nie robow. Taka prawda.

"ZE LEKARZE sPIĄ NA DYŻURACH ZA KTÓRE BIORĄ MASĘ KASY!!a STOMATOLODZY ODPIERNICZAJA TAKĄ FUSZERĘ MIMO ŻE KORZYSTAM Z PRYWATNEJ OPIEKI STOM.,ZE POWINNO SIĘ ICH POZYWAĆ ZA NISZCZENIE A NIE LECZENIE ZĘBÓW-JEDNYM SŁOWEM W/W GRUPY ZAWODOWE NIC NIE ROBIĄ TYLKO SIĘ OBIJAJA I PIERDZĄ W STOŁKI " No przepraszam ale muszę nazwać Cię skończonym idiotą. Tyle

Powiem jedno, ja nauczycielom nie zazdroszczę. Byłam z gimnazjalistami na wycieczce(jako dodatkowy opiekun). Jedni się założyli, że wykąpią się w fontannie( i wykąpali), jak nauczycielki pilnowały, żeby w hotelu nie wrzeszczeli nocą na korytarzch, to rzucali się przez okna papierem toaletowym, spali i chrapali na spektaklu w teatrze. Wyczyniali cuda, ale podobno była to i tak spokojna wycieczka, bo nikt nikomu nie zrobił krzywdy.

Gość beznadziejnie zakochana:D
niedosc, ze wakacje, wycieczki maja za darmo, prezenty na rozne swieta dostaja to jeszcze im w dupach zle. A jak ktos ma pretensje, ze krytykuja nauczycieli...coz trzeba bylo wybrac inny zawod a nie byc nauczycielem i teraz plakac, ze dzieci sa takie be

czepiam się-wiem,ale to dlatego,że mam w rodzinie nauczycielkę i wiem jak to wygląda z drugiej str.!!sama chodząc do liceum-wypisywałam świadectwa-ale te czasy dawno już minęły!!!!uwierzcie!!Fakt-nauczyciele wf-mają lajcik! ale tylko oni-reszta zapieprza jak woły!!ALE DLA MNIE NAJBARDZIEJ UPOKARZAJĄCE W TYM ZAWODZIE JEST TO,ŻE: -młodziez traktuje Cie jak szmatę-mogą po tobie jeździć jak chcą-ale nauczyciel nie może nic!(zaraz są rodzice i straszą sądem) -i jeszcze gorsza rzecz-a mianowicie-TOTALNY BRAK STABILIZACJI!!WYJAŚNIAM:ja pracujac na jakims stanowisku za taką liczbę godzin tyg/miesięcznie otrzymuję prez lata wynagrodzenie jakiejs wartości(mowa o umowie na czas nieokresl.)mogę coś zaplanować w sferze finansowej bo wiem czego się spodzewać! NAUCZYCIEL NIE-W JEDNYM ROKU MA ETAT A ZA ROK JUŻ NIE- BO NIŻ DEMOGRAFICZNY(pisałam już o tym)W NIEMCZECH OBOJETNIE CZY JEST NIŻ DEM, CZY GO NIE MA-NAUCZYCIEL MA PŁACONE TYLE SAMO OK.2500 EUR(i czuje się bezpiecznie-pracuje w jednej placówce a nie biega jak debil po szkołach)