Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Smakowita

Nauczyciele dostana 14stki - no szook !

Polecane posty

masz rację-bardzo słuszna uwaga i reprymenda!!ja również zauważyłam,że Europa, Świat-wyprzedza nas pod względem kultury osobistej o jakieś 20 lat(w Niemczech nawet osoba z wykształceniem zawodowym jest bardziej pozytywnie nastawiona do drugiego człowieka) nauczona jest szacunku i empatii. Z naszym społeczeństwem dzieje się coś niedobrego-te w/w watrości przestają mieć znaczenie a my stajemy się wrodzy, obcesowi i pretensjonalni wobec siebie. Często mysląc,że jestśmy kimś lepszym, bo skończyłem/łam "lepsze" studia. Gdzie pojęcie lepsze-jest względne-często uzależnione od mody czy trendów: obecnie na topie jest medycyna,a za czasów mojego dziadka(może również ojca-choć on zdecydował się na inny kierunek) była Akademia Morska- i to był prestiż!Jednak z opowiedań pokoleń starszych wiem,że ludzie nie pogardzali tak sobą na wzajem-a zamożność czy intelekt nie daje mi do tego prawa aby myśleć o kimś gorzej!

Gość xsaxasx
hahahahaa zaraz tu padner ale stomatloszka dowalilas, sluchaj jak chcesz byc wiarygodna w swoich sciemach to nei pisz z taki extremow jak najgorsze uczennice zostaly nauczycielkami bo tu juz zwyczajnie sioebie osmieszasz.... a poza tym ludzie skoro to taki zawod dla matolow to domniernmam ze postudiowaliscie sobie troche historii, bilogii, geografii i i wiecie na tej podstawie ze te studia to proscizna:):):):):):):):):)???? gorszych glupot dzis nie czytalam:):):)

Gość xsaxasx
a u mnie zeby dostac sie na anglistyke trzeba bylo byc conajmniej bardzo dobrym w szkole. plus 2 lata przygotowan intensywnych u profesora, inaczej nie bylo mowy o dostaniu sie. a osoby z dwojami ktoree ledwo sie przeciskaly z klasy do klasy dzis sa po politechnikach i innych takich. az mnie zatkalo jak sie dowiedzialam. wiec blagam cie :):):) nie pieprz takich farmazonow ze to sa latwe kierunki bo nie-orly sie podostawaly. jeszcze dodam ze jedna dziewczyna ktorea byla klasowym geniuszem nie dostala sie na anglistyke i co ty na to?????

Gość xsaxasx
musze spadac , wpadne pozniej:)

Gość martaa aa
Aale taka prawda, ja też miałam koleżankę, która w liceum jeszcze same tróje i dwóje miała, a teraz wielka pani nauczycielka :D

Gość tak jak wy sie ze soba tutaj
szalona megi dokladnie o to mi chodzi.Mieszkam w Niemczech i zgadzam sie z tym co piszesz.

każde studia są trudne i wymagają poświęcenia-w pzreciwnym razie studiowałby każdy!!(mówię oczywiście o studiach państwowych). Kiedy moje koleżanki z klasy licealnej wybierały się na anglistykę(a mój rocznik jest z wyżu demograficznego) o jedno miejsce uniegało się chyba z 14 kandydatów-więc nie mów proszę że były słabe!!

Gość waterblue
Katerina23 - wow, ale pojechałaś - pracują w ferie i wakacje? no szok, jaki obóz pracy, toż to woła o pomste do nieba .. kto pacuje w wakacje i ferie :D

Gość wredna belferka
Jak zawsze - lud głupi, to kupi :o Wystarczy rzucić hasło: nauczyciele dostaną kasę, to ludkowie się burzą, a rządzącym to pasuje. Bo trzeba skłócić jeszcze bardziej i tak skłócone społeczeństwo. Plujcie sobie, głupole, plujcie na nauczycieli, lekarzy, pielęgniarki, górników, a rząd za waszymi plecami wprowadzi ustawy, których nawet nie zauważycie, zajęci wykrzykiwaniem głupot o czternastkach dla nauczycieli. Poza tym - czytanie ze zrozumieniem się kłania. Myślenie nie boli, dzieci drogie, ale nie każdego na to stać :P

Gość bron Boze zeby tylko komus
nie bylo tylko ciut ciut lepiej:-O bo o nic innego tu nie chodzi:-O

Gość simbata
Polscy nauczyciele pracują najkrócej na świecie. Rocznie spędzają przy tablicy 489 godzin. Daje to dziennie zegarowo dwie godziny i 42 minuty, czyli trzy i pół godziny lekcyjne. Średnia dla krajów UE to 779 godzin, czyli blisko pięć godzin dziennie. Nawet w słynącej z przywilejów dla sfery budżetowej i bankrutującej Grecji nauczyciele są w pracy o 20 proc. dłużej niż u nas. Nie mówiąc już o USA, gdzie pracują prawie 1100 godzin rocznie. Takie są wyniki „Education at a Glance 2011, najnowszego raportu OECD, organizacji zrzeszającej 34 najlepiej rozwinięte gospodarki świata. Informacje: PRACA Gazeta prawna

waterblue-no w mojej miejscowości organizowane są w szkołach i przedszkolu półkolonie-aby tacy rodzice jak ja mieli wygodniej i nie musieli się martwic o opiekę dla dziecka, podczas gdy z mężem jesteśmy w pracy!!Nie ukrywam jest to dla nas bardzo wygodne-ponieważ dziecko jest pod opieką,bawi się i nie siedzi przed kompem bez nadzoru.Krasnoludki jednak ich nie pilnuja-tylko nauczyciele właśnie:-))

Po pierwsze: nie wszyscy Po drugie: jedni 80 zł a inni 2000 Po trzecie : to jest wyrównanie wynagrodzenia zawartego w ustawie. Tyle im się należy i tyle mają dostać.

Tak, tylko polscy nauczyciele oprócz tego są traktowani jak bezpłatne nianki dla dzieci. Wiem, bo pracowałam.

Gość waterblue
no ja wiem, że krasnoludki ich nie pilnują, ale nie róbmy z nauczycieli jakiś męczenników, że muszą pracaować w wakacje i ferie - bo wszsycy pracują. Więc im korona z głowy nie spadnie jak pójdą do pracy

"każde studia są trudne i wymagają poświęcenia-w pzreciwnym razie studiowałby każdy!!" Każdy największy debil kończy studia, większość tylko imprezuje, bo jak nie komis to turbokomis, superkomist, hiperkomis A z całym szacunkiem biologia czy historia nie są trudnymi studiami, kazdy kto się trochę przyłoży, może je skończyć. A dostać się na nie może KAŻDY DEBIL.

Gość ciekawwski
"bo ci, którzy nie radzili sobie w szkole szli na pedagogikę, przecież każdy wie na czym polegało wybieranie studiów: lepsi: polibuda i akademie, gorsi: pedagogiki Gorsi dałabym jeszcze biologia, chemia, historia, filologia, matematyka..." Stmatoloszka według ciebie trudna jest tylko medycyna, to może skoć ze dwa semestry matmy, albo chemii...

Gość ciekawwski
Vivat stomatoloszka! wszyscy inni (czytaj magistrowie nauk różnych) to idioci!

Stomatoloszka- Każdy debil?? Z całym szacunkiem, ale Ty to chyba po nowej maturze jesteś-skoro do takich wniosków dochodzisz!!

Waterblue, ale pamiętaj,że to jest ich urlop. Oni nie mogą go wziąć kiedy chcą. Ba, nawet nie mogą wziąć urlopu na żądanie. Dlatego mają go więcej, ale znowu o ile. w ferie często siedzą z dziecmi w szkole. zostają wakacje czyli ok 6 tygodni po odjęciu konferencji i roboty organizacyjnej. A my ile mamy? 5 tygodni. tak Ci żal?

wiesz, nie wiesz co studiowałam przed stomatologią, to może się nie wypowiadaj ;) Poza tym wiele moich koleżanek nie dostało się na medycynę to szły własnie na takie kierunki. Całe moje studia nabijały się ze mnie że musze się uczyć, a one siadają do książek dzień przed sesją

Gość a ile????
Ile zarabia niemiecki nauczyciel?

A! Ja na swoje studia pedagogiczne poszłam z wyboru.TAk TAK! Kochałam swój przedmiot, lubiłam dzieci, chciałam uczyć. Miałam pasję. Nie byłam matołem, złą uczennicą itp.

Gość oj tam, oj tam...
Mam ferie :-P zarabiam 4,5tys zł i mam was w d...

spójrz na to z innej perspektywy-może to właśnie One były wyjątkowo zdolne,że skoro im wystarczyło jeden dzień z nocą zarwać przed sesja;-))

I powiem Wam,że nauczanie potrafi dać wielką przyjemność. Da się nawet przeżyć ucznia, który staje przed Tobą i mówi "I ch...j" i patrzy na Twoją reakcję. Wykańcza społeczeństwo, papiery i rodzice, obwiniający n-la za wszystko co złe, nawet za swoje porażki wychowawcze. I prawo, które tak naprawde sprawia,że szkoła robi się niebezpiecznym miejscem.

Stomatoloszka z powołania - im dłużej czytam twoje posty, tym bardziej się utwierdzam w przekonaniu że jesteś po prostu głupia. Nie mało inteligentna, a po prostu głupia.