Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrco234

Nastroje w ciazy. Normalne czy nie??

Polecane posty

Gość Wrco234

Czy hormony ciążowe mogą aż tak wpłynąć na zachowanie kobiety? na nastroje, emocje? Z opanowanej i spokojnej, zmienilam sie w taka co sie naprawde latwo denerwuje, nie mam cierpliwosci na podejmowanie jakichkolwiek decyzji, w jednej chwili potrafie sie rozzloscic i rozplakac.. i to tak samo z siebie. Chodze smutna przez ciagle klotnie z ukochanym, ktory zarzuca mi ze sie zmienilam, ze jestem egoistka i tylko ja sie tu licze, ze mam nie plakac, panowac nad soba bo to przeciez nic trudnego;/ i czuje ze on mnie znienawidzi powoli. Probuje to zmieniac, staram sie, caly czas mu powtarzam , ze go potrzebuje, bo tak jest... ze chce spokoju jak niczego innego, a czasem nie potrafie. Albo on nie potrafi nie wkurzyc sie na mnie i wtedy ja tez sie denerwuje... nie wiem juz czyja to jest wina. nawet czasem nie rozumiem o co cala klotnia, kto zawinil. wiem ze mam wyrzuty ze to bardzo zaszkodzi dziecku.

Gość Wrco234
czuje sie rozwalona emocjonalnie calkowicie i wiem ze nigdy tak nie mialam. wszystko wytrzymywalam, bez zlosci. I on sie do tego przyzwyczail, ze ja czesto odpuszczalam, nigdy nie krzyczalam, nie bylam auparta.. a teraz taka wiedzma ze mnie podobno ;/ moze tez wina jest moja choroba, leze w lozku ktorys dzien i choc juz czasem czuje sie calkiem dobrze strasznie slaba jestem, szczegolnie wieczorem. az sie boje czy bedzie wszystko ok do wesela za 3 tyg...

Gość musisz iść do lekarza
ja tak miałam niestety i mój m nie potrafił tego zrozumieć. uważał że hormony to wymówka. ja serio w przeciągu sekundy potrafiłam rozzłościć się o byle co a wiem że normalnie by mi to nie przeszkadzało

Gość Wrco234
pytam tylko czy to normalne ze w ciazy hormony tak dzialaja, niby wszedzie wkolo mozna przeczytac ze tak jest i nic na to poradzic nie mozna. co mi lekarz pomoze jesli to wina ciazowych hormonow? I co jak facet tego nie zrozumie...:P

to moj nick nie odnosi się do ciebie bo został z innego tematu. lekarz nic nie poradzi z twoje zachowanie to norma. ja to samo przechodziłam maż nie wytrzymywał bo wkurzało mnie wszystko jeszcze te mdłości dawały mi w kośc:)

Gość Wrco234
hehe:) wczoraj wykrzyczalam mu ze nawet nie wiem ja duuuuzo bym dala zeby mogl poczuc to co ja, zeby mogl przejsc to wszystko co nie fajne i wtedy by zobaczyl jaki by mial nastrój :P dla czlowieka nie w ciazy to jest niepojete widocznie, tak jak dla mnie kiedys:P nie miescilo mi sie w glowie ze te wszystkie kobiety w ciazy moga naprawde sie tak zmieniac jak mowia...

a w którym tyg jesteś? ja teraz w 2ciąży i jak nic innego dostaje szału jak mąż zaczyna chrapać. normalnie wychodzę z siebie i staje obok. drę się na niego by nie chrapał i bidny chodzi niewyspany przez te nocne pobudki ale ja nie umiem się opanować:/ teraz ciągle chce mi się wymiotować i nie mogę patrzeć na jedzenie nawet jak jestem głodna. licze na poprawę po 1trymeście. patrz ac z boku na nas fakt trudno zrozumieć że ciąża tak nas zmienia, w cale się nie dziwię facetom że doznają szoku

Gość Wrco234
faceci doznają szoku a ja musze powiedziec ze sama naprawde jestem w szoku ze tak to wszystko odbieram... :) licze z jego strony na duuuuzo zrozumienia, bo ja naprawde czasem nie potrafie nic zrobic, ale nie moge mu sie dziwic ze moze poprostu tego nie zrozumiec i kropka;/ jestem w polowie 10 tygodnia:p

Gość Wrco234
w 2 ciazy jestes.. po pierwszej ciazy po jakim czasie Ci nastroje wrocily do normy ? :)

Gość Stenka262
Faceci i to jeszcze tatusiowe, w glowie mi sie nie mieci jak mozna byc tak pustym i stresowac swoje dziecko i swoja kobiete., Bylam w ciazy, moze mialam dziwne zagrywki a on pokazywal mi wtedy tylko swoje nerwy i stresowal jeszcze bardziej wyobrazcie sobie!!!!!! pozniej nagle byl kochany :/ . Dzisiaj realnie patrze na swiat, po ciazy wszystko wrocilo do normy i nigdy mu nie wybacze ze nie ptrafil byc inny kiedy ja nad soba nie umialam panowac. straszny zal mam i dziecko placze dnie i noce i jest ciagle przestraszone. nienawidze go za to. dlatego panowie troche zrozumeinia nie wy tu jestescie najwazniejsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 apal do twojego faceta Wrco234 mozesz mu przekazac ze bedzie zalowal i zeby nie bylo za pozno.

jak mi przeszły mdłości, wymioty to już byłam bardziej do życia i jakoś starałam się samodzielnie uspokajać. 2trymestr wspominam dobrze natomiast w 3znów czułam się gorzej. wielki brzuch, opuchnięte nogi, kłopoty ze snem sprawiały że znowu się złościłam

Gość A ja tego problemu nie mam
odkad jestem w ciazy moj K uzbraja sie w cierpliwosc, jak jestem niedowytrzymania przytula i smieje sie ze mnie i to na mnie dziala :D wszystko obraca w zart dba o mnie caly czas walczy zeby mi bylo jaknajlepiej a ja zakochuje sie od nowa. moze dziewczyny powiedzcie swoim panom czego potrzebujecie? powiedzcie jak was uspokoic powiedzcie ze czujecie sie zle ze tak jest jak kocha to zrozumie:) wytlumaczcie ze nie robicie im w koncu tego wszystkiego na zlosc i dzieki temu ze to wszystko przechodzimy oni moga miec dziecko. Oni! ktorzy nie musza niczego przechodzic, nie musza sie meczyc rodzic i jeszcze maja pretensje !?

Gość hahahah sie usmialamm
nie musza rodzic, meczyc sie, nosic ciezkiego brzucha, cierpiec fakt, dostaja czyste umyte dziecko , ona lezy pol zywa i nie moze nawet na nie spojrzec tak jak bylo u mnie bylo i jeszcze maja pretensje niektorzy:)

Gość K@milka_Wedlin
Dziewczyny mozliwe ze stres szkodzi dziecku jeszcze na etapie ciazy w jakis sposob? wczoraj przez pol dnia bylam wrecz roztrzesiona a dzisiaj strasznie boli mnie i dretwieje polowa brzucha:/ nie stresuje sie az tak bo nie boli jak przes @ ale jednak . moze cos byc nie tak!?

Gość na hormony nie masz wpływu
normalne, że w ciąży hormony działają - u mnie działają dokładnie odwrotnie - z choleryczki i uparciucha stałam się aniołkiem. Nie przejmuj się tym, ale wytłumacz ukochanemu, że na hormony nie ma się takiego wpływu jakby się chciało. Dopóki on tego nie zrozumie i sam nie zacznie Cię traktować spokojniej, to takie kłótnie będą miały miejsce (mój mąż jest np tak wspaniały, że w ogóle nie przejmował się moimi wcześniejszymi zachowaniami, a teraz się śmieje, że zaczyna się nudzić ;) )

Gość Wrco234
bede sie starała tłumaczyc tlumaczyc tlumaczyc.... tlumaczyc... az moze w koncu cos to da:) jedno jest pewne - kłótni byc nie moze. mnie tez bolal brzuch z jednej strony!!!! i teraz tym bardziej bede sie martwic jak wiem ze to od tego :P