Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mumkowio

Pierwsze ruchy dziecka w 4 miesiącu??? Mamuśki pomocy

Polecane posty

Gość mumkowio

Właśnie wydało mi się dosyć wyraźnie że dostalam 3 leciutkie kopniaczki, ale wyraźnie wyczuwalne. Miałam podejrzenia już od kilku dni, ale myślalam że to od pracy jelit, teraz sama już nie wiem, czy to możliwe aby w 16tc ruchy maleństwa były już wyczuwalne? Dodam że z natury jestem bardzo drobna i szczupła.

możliwe. Ale możesz też czuć, z przeproszeniem, ruchy perystaltyczne :) przy pierwszej ciąży łatwo je pomylić. Ja czułam koło 18-20 tygodnia a nie jestem drobna :)

Gość mumkowio
Czy to znaczy że od tej pory będę je wciąż czuła? Jak to jest? :P

Gość rumianek dzbanek
Hehe, nie czujesz ruchów dziecka ciągle. Im większe i im mniej miejsca w macicy, tym staną się mocniejsze. Ale z czasem maluch ma swój rytm dobowy i np. mój obecnie przesypia większą część doby (kończę 8-my miesiąc), ale jak zaczyna hasać, to nadrabia za cały dzień. Jeśli nie czujesz ruchów, to nie znaczy, że dziecko się nie rusza - może być jeszcze za małe, żebyś za każdym razem je czuła.

Gość gość
Jak najbardziej realne ja też jakoś w tym okresie miałam :)

ja pierwsze ruchy w pierwszej ciązy poczułam w 18tc ale do drobnych to ja nie należe więc myślę że jak najbardzej możliwe :) teraz bedą coraz częściej i mocniejsze :)

Gość mumkowio
Nie mogę się ich doczekać :) to takie... niesamowite uczucie!