Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ower

refluks?

Polecane posty

Gość ower

Witam, otoz od jakis 3/4 dni czuje w gardle dziwne uczucie jakbym nie mogl czegos przelknac, w dodatku mam wzdety brzuch i zolte zabarwienie na jezyku. Nie mam zgagi oraz moge sie normalnie odzywiac. Czy to moze byc refluks? Jezei tak to jak moge sie tego pozbyc, gdyz mieszkam za granica i nie mam zbytnio dostepu do lekarza.

refluks polega na cofaniu się treści pokarmowej do przełyku. Zmień dietę na zdrowszą w Twoje problemy ustąpią.

aaa żółty język może być skutkiem problemów z układem pokarmowym lub wątrobą.

Gość KarolinaŻonaFilipa
witam !!! jak dobrze ze jest ktos z kim mozna na ten temat podyskutowac !!! u mnie zaczelo sie od potwornego bolu zoladka, pozniej wszytsko co zjadlam zaczelo z powrotem podchodzic mi do jamy ustnej ... pozniej oczywiscie wymioty a jak juz nie bylo czym to na zolto, przy tym wzdecia poszlam do lekarza najpierw intrenista potem na gastroskopie jak dla mnie byla ona koszmarna!!! wykryto helikobakter i refluks zolciowy , kamieni w woreczku nie mam mialam usg jamy brzusznej ale podobno bardzo czesto one wystepuja przy refluksie, ogolem ten refluks co mam jak sama nazwa mowi jest zwiazany z zolcia zarzucaniem zolci gdzies tam sama nie wiem bo lekarz mi dokladnie nie wytlumaczyl przez 3 tygodnie bralam antybiotyki m.in. controloc duomax czy jakos tak , refluks bierze sie przede wszytskim od NIKOTYNY, TEINY (herbata) KOFEINY takze najlepiej skonczyc z tymi rzeczami ja rzucialam palenie w koncu mialam motywacje lekarz powiedzial ze jesli teraz mam takie problemy to za 10 lat jak bede dalej palic beda mi wycinac czesc zolodka, no a teraz kiedy niby przeszly mi bole brzucha i przestalam juz brac leki wyszedl mi zolty jezyk czyli pewnie choroba dalej jest, podobno jest niewyleczalny i zawsze pojawia sie przy nerwach albo na odwrot bo jest scisle powiazany ze zdenerwowaniem, charakterystyczne dla refluksu jest rowniez nadmierne bekanie. wiec jak widac wydaje mi sie ze to wszytsko jest powiazane ze soba, zolty jezyk, refluksy, helicobakter ktory powoduje pozniej wrzody. mam juz dosc nie moge jesc tego na co mam ochote, bo zaraz jest mi niedobrze. mam tylko nadzieje ze kiedys to wsyztsko minie... pozdrawiam

Antybiotyki to bym odradzała z takimi problemami najlepiej walczyć dietą. Antybiotyki to zamknięte koło.

Gość ower
w moim przypadku nie wystepuja wymioty oraz zgaga, ale bardzo przeszkadza mi wzdety brzuch, gdyz zawsze mialem plaski. Dodatkowo czasem poczuje slona sline, co w moim przypadku jest najkorzystniejsze?

Gość KarolinaŻonaFilipa
zmien diete to prawada ja zaluje ze bralam antybiotyki teraz by to inaczej rozegrala po tym co przeczytalam w internecie.

Gość maraton 986
Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą poprzez spełnianie 4. warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie , 2)wysiłek fizyczny ,3) higiena ,4) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu). Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej