Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chemi

Poronienie?

Polecane posty

Gość Chemi

Jakiś czas temu miałam niebezpieczną sytuację z moim chłopakiem. Mniej więcej po 20h przyjęłam tabletkę 72h po: Escapelle. Mniej więcej po tygodniu zaczęły się lekkie bóle w podbrzuszu i krwawienie... Po kilku dniach ból stał się silniejszy i krwawienie bardzo się nasiliło. Krew była jaskrawoczerwona, silne krwawienie trwało około godziny, później wszystko wyglądało na normalną miesiączkę. Łączny czas krwawienia to 2 tygodnie. Czy to mogło być poronienie? Możliwe, że nie wiedziałam o tym, że jestem w ciąży, a ta tabletka wywołała przerwanie jej?

wydaje mi się że sama nie wiesz czego chcesz "Możliwe, że nie wiedziałam o tym, że jestem w ciąży, a ta tabletka wywołała przerwanie jej?" chyba po to się bierze te tabsy, tak?

Gość Chemi
Nie chodzi mi o ciążę, w którą mogłam zajść podczas tej sytuacji, tylko wcześniej... :| Pytam o to, czy taka dawka hormonów mogłaby się przyczynić do poronienia.

Ta tabletka nie wywołuje poronienia, zawiera progestagen, który ma działanie podobne do progesteronu (hormonu, który jest niezbędny do potrzymania ciąży).

Gość Chemi
Czyli to krwawienie to efekt niepożądany po prostu?

Gość ekler22
tak. gdybys byla w ciazy to na pewno ta tabletka by jej nie usuneła a ponadto zadziałałaby podtrzymujaco wobec ciazy

Gość Przeczytaj ulotkę
przy tej tabletce moga wystąpić krwawienia nawet moga sie pojawić w ciągu kolejnego miesiąca. Poza tym do zagnieżdżenia potrzeba przynajmniej tygodnia i przynajmniej tygodnia na to żeby ciąża została utrzymana. prawie połowa zagnieżdżonych jajeczek jest usuwana wraz z miesiączką bo się nie utrzymuje. Po tygodniu od stosunku nawet nie byłoby mowy o ciąży w normalnym cyklu a co dopiero po tabletce.