Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llloppp

pierwsze okulary

Polecane posty

Gość llloppp

Nosze od miesiąca okulary. Sa to moje pierwsze. Widze w lusterku ciągle ze krzywo leza na nosie. Cudowałem z nimi na wszystkie sposoby. Aż dziw że te wszystkie wygięcia wytrzymały. Powiedzci mi czy da sie jakoś prawie idealnie wymodelowac? Jak patrze na szkła tak od góry czy od dolu to nie sa w jednej linii. natomiast kładąc na stole nie huśtają sie, ale kładąc je oprawka górną na stole widac jak jedna stona jest przy szkiełku wyzej, i jak mi sie wydaje daje to efekt tej nierówności szkiełek w jednej lini. Co ja mam zrobic ztym ? Za same oprawki dałem 700 stówek, przeciez to spor kasy

Gość sdfghjkl
przejdź sie do optyka który robił okulary i tam ci dopasuja,powyginaja.Ja zawsze tak robie

Gość llloppp
byłem juz 3 razy, i tyle powyginali ze tak samo jest, Nawet jes podgrzewali i nici z tego. Teraz nic nie moge zrobic bo jestem daleko od domu. Zawsze sa takie problemy z dopasowaniem okularów?

Gość llloppp
wkurza mnie to niesamowicie, czuje i widze jak sa krzywo na nosie. Można okulary reklamować po 4 miesiącach? Poradźcie coś

myślę, że gwarancja na okulary jest taka, jak na inne towary, czyli zwykle 12 m-cy tylko oczywiście musisz miec czytelny paragon albo fakturę

Gość llloppp
a u Was jak leza na nosie okularki? Są prosto?

Gość okularnik_od_niedawna
tez nosze okulary od niedawna. Twarz nie jest calkowicie symetryczna i dlatego okulary wydaja sie krzywe na nosie. Mysle, ze powinienes pojsc do jakiegokolwiek sklepu z okularami i zaplacic za usluge wyprostowania (tak, aby jak leza na plaskiej powierzchni, to byly rowne, nie "kolebaly sie'). sam nie wyginaj, bo mozesz zlamac (dlatego oni przedtem je podgrzewaja), nie masz wprawy. NA poczatku noszenia bylam kilka razy do poprawy, bo albo opadaly, albo za mocno przylegaly, ale wiedzialam, ze to mnie czeka, bo zostalam o tym uprzedzona, ze okulary "sie ukladaja"

Gość llloppp
to jak długo sie układają? ja byłem z nimi juz 3 razy i nico z tego. Dochodzi do tego jeszcze to że strasznie widac na nich zabrudzenie. Jakich szmatek uzywacie? kiedyś miałem taka idealna do szkła w obiektywie ale juz sie zuzyła i teraz kupiłem nową ale jakościowo koszmar. Tamta była firmy Hama

Gość llloppp
lece do spania, piszcie prosze wszystkie porady. Dzieki z gory i dobrej nocy

Gość okularnik_od_niedawna
To ile sie "ukladaja" pewnie zalezy od tego, jak czesto je uzywasz. Ja uzywam w pracy + wieczorem + do jazdy samochodem. Czyli nie caly czas. Moim to zajelo jakies 2-3miesiace (jesli dobrze pamietam). od ostatniej poprawki nic sie nie zmienilo. Moej tez ciagle upackane, mimo ze staram sie nie dotykac palcami szkiel. Czyszcze szmatkami, ktore mozna kupic u optyka (trzeba je czesto prac, bo inaczej beda zostawialy smugi) + myje zwykla ciepla woda (wkladam pod kran) i tyle. A mam tez jakis plyn, ale nie uzywam go za czesto (mimo ze jest niezly)

Gość llloppp
już wiem gdzie przyczyna chyba. Jednoucho wyzej niż drugie. Czy da sie je tak wymodelowac żeby były równo na nosie?

Gość MrOptic.pl
Można dać je do korekty i wtedy wszystko powinno być w porządku. Jeżeli jednak chciałabyś kupić nowe oprawki w atrakcyjnej cenie,to zapraszam do nas www.MrOptic.pl