Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa przestrzeń

To już KONIEC - umowa ACTA podpisana!

Polecane posty

Gość CZY KTOŚ Z WAS
w ogóle czytał umowę ACTA?? Od preambuły po ostatni rozdział?? Ludzie te,że podpisali sobie dzisiaj tą umowę to jeszcze absolutnie nic nie znaczy,teraz wszystko leży w rękach Parlamentu Europejskiego,obowiązkowe jest również wyjście do społeczeństwa. Ostateczny podpis złożą dopiero na przełomie kwietnia i maja,do tej pory nic nie mogą zablokować ani ocenzurować. Zamiast siedzieć na kafe i biadolić zastanówcie się ilu z was było na manifestacjach?! Ja mam czyste sumienie,że byłam w tych tłumach ludzi w dobrej sprawie. Ludzie,panikujecie na zapas! Bardziej rozsądne osoby średnio wierzą,że PE podpisze "ostatni wyrok". Weźcie się w garść,bo jak rząd zacznie zauważać,że się ludzie poddają to uzna,że wam się to podoba! W wywiadach nie wszyscy z rządu są tacy chętni na tą umowę więc głowa do góry:) Do jednego człowieka zdanie nie należy!! "TRZEBA NAM TERAZ UMIERAĆ,BY POLSKA MOGŁA ZNÓW ŻYĆ" Kamienie na szaniec

Nie wchodzi. Wystarczy wpisać w google ACTA kto głosował za a kto przeciw.

Gość CZY KTOŚ Z WAS
A druga sprawa tak bardzo boicie się ograniczenia praw,wolności słowa itd.itd. Przepraszam bardzo ale to co gwarantuje mi Konstytucja nie może zostać ograniczone. Konstytucja jest "papierkiem" w najwyższej randze i żadna ACTA czy PIPA nie mogą być prawnie mocniejsze od Konstytucji. Zastanówcie nad tym co wy piszecie,nad tą swoją paniką :)

"Ja mam czyste sumienie,że byłam w tych tłumach ludzi w dobrej sprawie. " czyste to mam ja bo nie głosowałem na tych sukinsynów i od lat twierdzę że trzeba ten system całkowicie zmienić. ale wam się podoba tylko od czasu do czasu zaczynacie wierzgać.

Gość CZY KTOŚ Z WAS
Dzięki Antyfanatyk :) Myślę,że chyba uważasz podobnie jak ja. Wydaje mi się,że ta panika to kwestia wieku i priorytetów korzystania z internetu :)

"A druga sprawa tak bardzo boicie się ograniczenia praw,wolności słowa itd.itd. Przepraszam bardzo ale to co gwarantuje mi Konstytucja nie może zostać ograniczone." a co ci niby gwarantuje konstytucja? że nie będziesz inwigilowany, cenzurowany? nby w którym artykule? nie wiem czy ty jesteś taki głupi z przekonania czy ktoś ci za to płaci. z umowy ACTA: Jest też Art. 12, który brzmi tak: „Każda strona przyznaje swoim organom sądowym prawo zastosowania środków tymczasowych bez wysłuchania drugiej strony w stosownych przypadkach, a szczególności, gdy jakakolwiek zwłoka może spowodować dla posiadacza praw szkodę nie do naprawienia lub gdy istnieje możliwe do wykazania niebezpieczeństwo, że dowody zostaną zniszczone () Każda Strona przyznaje swoim organom sądowym prawo do podejmowania natychmiastowego działania w odpowiedzi na wniosek o zastosowanie środków tymczasowych Bez wysłuchania drugiej strony? No ładnie towarzysze, ładnie! http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1090

Konstytucja, jako najwyższy hierarchii akt prawa gwarantuje m.in wszelkie wolności i zakaz cenzury, itp, itp. I żaden akt niższego rzędu, jak np ratyfikowana umowa międzynarodowa nie może ograniczyć czy znieść tego co gwarantuje Konstytucja. Wszelkie zapisy aktów niższej rangi muszą być zgodne z Konstytucją - jeśli nie to Trybunał Konstytucyjny je uchyla. Nie można za pomocą umowy, czu ustawy zmienić Konstytucji i ograniczyć jej przepisów :D

Gość CZY KTOŚ Z WAS
!offerma idź na prawo tam Cię nauczą Konstytucji,całej jej treści,artykułów itd.itd.

"w ogóle czytał umowę ACTA?? " właśnie o to chodziło żeby nikt jej nie czytał. żeby ją przyjąć w sposób niezauważony. właśnie dlatego prace nad nią były tajne, odbyły się tylko jedne "konsultacje społeczne" a gościa który chciał nagrywać i opublikować ich przebieg nie wpuszczono. dlatego zamiar podpisania ogłoszono na 40 stronie komunikatu prasowego dotyczącego rolnictwa i rybołówstwa. no ale jak ktoś kocha władzę to nawet łagry nie są argumentem przeciw niej.

ta umowa jeśli zostanie ratyfikowana i podpisana przez Prezydenta, to an bank zostanie zgłoszona do TK - a jeśli ma niekonstytucyjne zapisy, to zostaną uchylone,w ięc w czym prpblem?

'czyste to mam ja bo nie głosowałem na tych sukinsynów i od lat twierdzę że trzeba ten system całkowicie zmienić. ale wam się podoba tylko od czasu do czasu zaczynacie wierzgać'. -bardzo dobrze napisane!! Najpierw 2 kadencje motłoch głosował na Peło, bo tak jak mówi żonka 'na tego kaczyńskiego to już patrzeć nie może' a teraz udają wielkich działaczy,bo założyli maskę na ryj i przeszli ulicą swojego miasta.

Gość kjhggfdf
Ambasador Polski w Japonii Jadwiga Rodowicz podpisała w czwartek w siedzibie MSZ Japonii umowę ACTA o zapobieganiu handlu podróbkami. Jak poinformował PAP radca prasowy ambasady RP w Tokio Radosław Tyszkiewicz, dokument podpisali też ambasadorowie pozostałych państw UE z wyjątkiem Cypru, Estonii, Słowacji, Niemiec i Holandii

dopiero jak usuwa się grunt pod nogami i sprawa konkretnie dotyczy ich osoby (ACTA) to raptem 'ZŁA PARTIA!!! OBALIĆ!' a wcześniej była dobra :D

Gość CZY KTOŚ Z WAS
Antyfanatyk ile masz lat? Bo jesteś tu chyba najmądrzejszym człowiekiem.

Jakoś dziwne,bo w Niemieckiej gazecie piszą,że Polska jako pierwszy kraj podpisała dokument w sprawie ACTA a Niemcy nie zgadzają się na takie ograniczenie wolności i nie podpiszą :D Dziwne...czyżby w mediach kłamali? :D

Gość CZY KTOŚ Z WAS
A czy nie spotkałeś się nigdy z kłamstwami w mediach? Uważasz,że w magicznym pudle zwanym telewizorem zawsze mówi się prawdę? Pogrzeb Kaczyńskiego również odbył się w innym terminie niż podawano w telewizji żeby dymu nie było.

oj tam, oj tam, nie jestem taki najmądrzejszy, ale miałem na studiach specjalizację z prawa i trochę mi w głowie zostało. 25 :)

"a jeśli ma niekonstytucyjne zapisy, to zostaną uchylone,w ięc w czym prpblem?" ano w tym że konstytucję można tak "interpretować" jak się chce, to raz a po drugie większość konstytucyjnych przepisów odnoszących się do wolności ma zastrzeżenie że " ich ograniczenie może nastapić jedynie w drodze ustawy". więc nada się actcie rangę ustawy i załatwione. żadna inwigilacja, żadne ograniczenie wolności nie będzie "sprzeczne z konstytucją".

"oj tam, oj tam, nie jestem taki najmądrzejszy, ale miałem na studiach specjalizację z prawa i trochę mi w głowie zostało." to chyba cię wyrzucili na pierwszym roku :D

Miernik głupoty - dziwne, że Komisja Europejska zobowiązała WSZYSTKIE państwa EU do podpisania tej umowy - a to potem jest wymóg to zatwierdzenia umowy przez parlament europejski, by potem mogła ona funkcjonować. W Niemczech właśnie trwa procedura dopuszczająca do podpisania takiej umowy.

!offerma no kurcze, własnie jakoś nie ... mam za sobą 5 lat studiowania i pięć zero na dyplomie :D :P

Gość CZY KTOŚ Z WAS
Mój drogi Konstytucji nie interpretuje się wedle woli. Jest jasno opisana. Trzeba tylko czytać ze zrozumieniem. Nie każdy rozumie prawniczy bełkot. Ja również miałam elementy prawa na studiach a Konstytucję i inne akty,uchwały itd. to nam łopatą do mózgu ładowali. I mylisz się w tym,że można ją zmienić w 3 miesiące :):)

Gość cyrotyro
Miernik głupoty możesz podać namiary na tą niemiecką gazetę?

zwłaszcza, że od 1997 roku w koństytucji zaszły tylko dwie drobne zmiany - za trudno ją zmienić, kolego :D

w internecie to każdy ma 5,0 na dyplomie. i niejeden dyplom. ale jak o coś zapytać to brednie wypisuje takie jak ty. konstytucja w żaden sposób nie gwarantuje wolności słowa ani wolności obywatelskich. ustawy mają prawo te wolności ograniczać i bardzo dobrze bo inaczej państwo nie mogło by funkcjonować. nie trzeba do tego prawnika, wystarczy tylko logicznie myśleć. tylko w normalnym państwie ogranicza się te wolnosci za pomocą decyzji sądu. u nas już nie a acta jest kolejnym krokiem w stronę państwa totalitarnego. i nie jest to absolutnie sprzeczne z konstytucją. np taki zapis: art 51 ust 2 konstytucji: "Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym." czy on cokolwiek oznacza? albo art 50: "Zapewnia się nienaruszalność mieszkania. Przeszukanie mieszkania, pomieszczenia lub pojazdu może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony." przed czym nas chroni? przed niczym. zobowiązuje jedynie władzę do uchwalenia przepisu w randze ustawy i może wtedy nas "trzepać" dowolnie. więc niestety konstytucja w żaden sposób nie chroni nas przed totalitaryzmem. przestań człowieku bredzić.