Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kooooki

BRAK OKRESU - DZIWNY PRZYPADEK!!

Polecane posty

Gość kooooki

Witam. Mam 23 lata. Od 5 lat brałam tabletki Yasmin. be przerwy, bez zmiany tabletek. W grudniu zaprzestałam branie. Po ok 10 dniach od stosunku zrobiłam test(dla św spokoju)- wyszedł negatywny. Po 2 tygodniach od spodziewanej miesiączki wybrałam się do lekarza. Powiedziałam mu, że nie mam miesiączki, że czuje sie strasznie otyła, taka wzdęta, spuchnieta. Nie zbadał mnie(możliwe że uznał, że skoro test wyszdł negatywny to nie ma mnie po co badać:/) i przepisał mi luteine. Swierdził również, że temu tak się czuje, bo Yasmin to tabletki moczopędne i teraz woda w organiźmie mi stoi..Miałam ją brać przez 5 dni 2 dziennie i brałam.. o stałych porach. I dzisiaj mija 5 dni od brania ostatniej tabletki i nic.. Czuje się wciąż wzdęta, kilogramów mi przybywa, choć musze napisać, że jest szczupłą osobą, 47-48 kg zawsze ważyłam, a teraz nagle w dniu mam 50 do nawet 52.. Dlaczego nie mam okresu tak długo? Czy to wynik brania tabletek przez tyle lat? Dodam jeszcze, że przed braiem tabletek, jak miałam 18 lat oje miesiączki były w miare regularne i tabletki brałam głównie z powodu twarzy i w celu zabezpieczania.

Gość bonanza
według mnie objaw stan podwójnej

Dla pewnosci zrobiłabym jeszcze jeden test jesli wyjdzie negatywny po prostu czekaj. Ja tez brałam luteine i prawde mówiąc wybrałam całe pudełeczko zanim mnie ruszyło.

etam żaden dziwny przypadek tylko organizm sie nie może otrząsnąć po 5 latach non stop na hormonach

Gość syyyyyyyk
tak to jest 5 lat brania antyków to potem 10 lat normowania cyklu i starań

Gość bialamasajka
Długo przyjmowałaś hormony i pewnie stąd te anomalia. W końcu Ci to minie. Mój organizm długo się regenerował. Po odstawieniu tabletek chciałam zajść w ciążę. A nawet nie wiedziałam kiedy mam owulację. Kupiłam mikroskop owu i dopiero to mi pomogło w określeniu dni płodnych. Wiem jedno. nigdy już nie wrócę do tabletek.

ja właśnie chce wywołac okres zeby wroci do tabletek..czuje sie bez nich okropnie...wzdęta i dziwne bo mi waga wzrosła :/ a tak jak mówie jestem bardzo szczupła i nigdy z tym problemu nie miałam.. i przede wszystkim to jest dobre zabezpieczenie, a w prezerwatywach niestety nie gustuje bo mam odrazu uczulenie:/