Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssss brrr

budyń, manna dla rocznego dziecka

Polecane posty

Gość ssss brrr

dziewczyny, jak robicie budyń, mannę czy inne posiłku mleczne swoim rocznym maluchom? na jakim mleku budyń? jak mannę na mleku modyfikowanym skoro nie można tego mleka gotować... moja córcia je kaszki na mleku, gotowce, i tylko łyżeczką, jeszcze ssie cycka w nocy i jak Ją usypiam w dzień. Chcę Ją nauczyć pić, ewent. jeść mannę, tylko jak gotować, doradźcie proszę...

Gość mamama27
sa kaszki manne na mleku modyfikowanym dla dzieci - jak chcesz możesz robić budyń na krowim mleku - ja jestem przeciwna ale mój synek i tak ma skaze więc nie jada nic z mlekiem

Moje niewiele ponad roczne dziecko dostawało budyń i manne na normalnym krowim mleku, z tym że robiko, ono jest troche drozsze, nie uht. Dodam, ze do roku bylo podejrzenie skazy bialkowej, ale w koncu jeden madry lekarz zdementowal to.

Ja gotowałam manną dopiero po wprowadzeniu krowiego mleka (u nas po 2 ur) wcześniej jadł te gotowe kaszki, są różne więc nie potrzeba było dodatkowo urozmaicać manną.

Gość mooonita
Ja swoim dzieciom gdy skończyły roczek nie dawałam już mleka modyfikowanego tylko mleko krowie. oczywiście na początek rozcienczane z wodą. Tak mi poleciał lekarka moich dzieci. Byle nie było to mleko z kartonu. Kaszkę manne zjadały z chęcią, ale tylko wtedy gdy był w nim pognieciony banan lub starte jabłko. Często też dodawałam do mleka kaszki bobovita.

Gość Taka jedna Ola :)
Kaszę mannę na modyfikowanym robi się tak, że gotujesz kaszę na wodzie i w osobnych ok 50ml przegotowanej wody rozrabiasz mm, jak się kasza ugotuje mieszasz i gotowe- tak kiedyś wyczytałam w jakimś przepisie znalezionym w necie- próbowałam i jest ohydne :( A budyń to się rozrabia żółtko z mąką ziemniaczaną i gotuje i potem chyba też dodaje mm, poszukaj w google jest pełno przepisów. Ja ten budyń robiłam raz i mój mały nie chciał go jeść, więc budyniu na razie nie je wcale, choć szwagierka twierdzi żebym mu dała zwykły... a mannę gotuję mu na krowim mleku

Gość ssss brrr
dziękuję za odp :)

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja manne gotowałam na wodzie a jak wystygła mieszałam z mlekiem modyfikowanym

Ja też gotuję mannę na wodzie i potem, już w miseczce dodaję mm i mieszam - i to wcale nie jest ochydne. Przy czym ja na ogól ucieram do tego jeszcze tarte jabłko na samym końcu - synek tak bardzo lubi. Polecam takze kaszę manną Nestle z kartonika - jest juz z mm, wiec rozrabiasz to tylko w wodzie. Jest słodka mimo, że nie zaweira cukru. Jak na moje bardzo smaczna.

Gość a ja powiem tak,że
moja córeczka niedługo skonczy 11 mies i je kaszkę mannę i budyń na mleku z kartona

Gość ssss brrr
a w jakich proporcjach robicie kaszę? Ile łyżek kaszy, a ile miarek mleka mod.?

Gość mamciamamcia
mamama27, a na czym robisz budyń? ja też mam córke skazowca i robie jej na kozim budyń, płatki, naleśniki polecam:)