Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sofabed

Co potrafia juz Wasze 14-16 miesieczniaki ?

Polecane posty

Gość sofabed

jw?

Gość srac i jesc
.;.;

Gość mamama27
gada dużo po swojemu, sporo rozumie, biega - co jeszcze ma umie? czytać pisać czy co..

Gość sofabed
tak sie pytam , bo kolezanki mowi mama, tata, baba, papa, daje buzi , robi papa, b. duzo rozumie, przynosi poproszone przedmioty , kiwa twierdzaca pytane o cos , duzo tego i tak sie zastanawiam czy jeje jest takie zdolne czy wiekszosc dzieci tak ma

Gość sofabed
tak sie pytam , bo kolezanki mowi mama, tata, baba, papa, daje buzi , robi papa, b. duzo rozumie, przynosi poproszone przedmioty , kiwa twierdzaca pytane o cos , duzo tego i tak sie zastanawiam czy jeje jest takie zdolne czy wiekszosc dzieci tak ma

Gość mamama27
no to mój nie mówi - albo raczej mówi ale nieozumnie- tak pepla po swojemu - coś potrafi przynieść ale nie zawsze - buzi nie daje ani kosi kosi nie umie - ale umie z premedytacją coś zrobić, rzucić, potrafi zdjąć skarpetki i jak go pposadze na nocnik i powiem zrób sii to odrazu zrobi itd - wie czego chce, co dosięgnąć, wziąść, dużo pamięta co robił i powtarza to - ma 15 m-cy - każde dziecko rozwija sie indywidulanie

Gość k;lmklmlk;
hmm moja pitrafi wymienic nazwy wszystkich stanow Ameryki, zawiazac sznurowalda, nastawic budzik, odkurzyc mieszkanie, umyc podlogi, a do tego spiewa tanczy maluje i rapuje...

Gość sofabed
tez mysle ,ze kazde rozwija sie w swoim tempie . Moje jeszcze nie potrafi taj duzo jak jej i tak sie zaczelam zastanawiac jak jest u innych dzieci.