Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onka1234567

Mieszkanie komunalne- da się tak zrobić?

Polecane posty

Gość gość
Zastanów się, czy pożyczyłabyś tysiąc zł komuś, kto Ci już wcześniej nie oddał, a dopiero potem oczekuj, że gmina, która od sześciu lat nie potrafi usunąć Cię z mieszkania, za które nie płacisz, przyzna Ci kolejne mieszkanie. Nawet za lokal socjalny, coś tam się płaci.

Gość gość
Czy jako wnioskodawca o mieszkanie komunalne musze miec dochod.Czy wystarczy ze dochod ma moja konkubina ktora wpisze do wniosku o mieszkanie komunalne

Gość antii591
Warto z takimi sprawami skontaktować się z prawnikiem. Zobacz https://www.prawo-mieszkaniowe.info znajdziesz tam wiele pomocnych informacji na temat prawa mieszkaniowego mieszkań socjalnych i komunalnych.

Gość Karina

Wpadłam z deszczu pod rynnę. Starałam się o mieszkanie komunalne i je dostałam w końcu. Problem w tym, że wcale czynsz nie jest jakiś mega niski. Jak straciłam pracę, to przestałam płacić, a na socjalne mieszkanie nie miałam co liczyć. Musiałam się w końcu wyprowadzić, bo nie miałam jak tego spłacić. Niedawno zaczęli mnie ścigać za ten dług.Fajnie nie było. Już myślałam, że do końca życia będę musiała to spłacać. Uratował mnie prawnik. Mecenas był z kancelarii Klisz i Wspólnicy. Naprawdę niedużo ta sprawa kosztowało. Opłacało się. Nic nie musiałam spłacać. Także jak ktoś ma dług, to nie ma co się spinać. To nie koniec świata!