Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Tasmanowa

Niebawem poród...Marzec.

Polecane posty

Hej dziewczynki Jak sobie radzicie myślą ,że to już niebawem.O wielkiej radości nie mówie .Ale o wielkim strachu.Jak sobie radzicie z tą myślą??

Gość mou
a czego się boisz? rodziłam 2 razy i za drugim razem mimo że wiedziałam co mnie czeka podchodziłam do porodu pozytywnie.

Boje sie przerazliwie tego co mnie czeka.Ostatnio leżałam w szpitalu kilka dni ,na sali z dziewczynami przygotowującymi się do porodu.Szczerze przeraziłam się,w nocy spać nie mogłam ze strachu jak słyszałam te potforne krzyki z porodówki.Narazie pocieszam się tą myślą ,że będę miała juz swoje maleństwo niebawem przy sobie;)

Gość mou
po obu porodach leżąc na porodówce nie słyszałam ani razu wrzasków. Owszem jęki i stękania ale wrzasków nie. Może to kwestia podejścia personelu do rodzącej. Wspomnienia porodowe mam na świeżo więc pamiętam wszystko dokładnie. Przez cały czas starałam się myśleć o dziecku -że nie tylko mnie jest ciężko ale jemu tym bardziej. To oraz oddychanie przeponą bardzo mi pomagało. Poza tym każdy poród jest inny -miałam dwa i były zupełnie inne. Nie ma co panikować na zapas.

Tak własnie staram sobie to tłumaczyć ,że strach i zdenerwowanie w niczym mi nie pomoże a może jedynie pogoryszyć sytuację.Do porodu wynajeliśmy sobie wybraną przez nas położną ,więc może będzie większy komfort psychiczny

Gość mou
nie jest tak źle jak się myśli -piszę ci to po ok 2tyg. od porodu. :)

Dziewczynki a jak to jest z tymi pierwszymi pampersami?? bez obawy o pępuszek zakładałyscie te pieluszki jednorazowe?testowałyscie może te pieluszki z otworem na pępek??

Gość mou
w szpitalu kazali zakładać tak aby kikut wraz z klamrą był pod pieluszką. na wycięcia nie zwracają uwagi.

Gość prawiemamusia 87
ja sie bardzo boje:) termin mam na 31.01 czyli za kilka dni... to moja pierwsza ciąża więc jestem mega wystrachana porodem....

Pociesze Cię ,że nie tylko Ty:)Dlatego i ja weszłam tu z nadzieją ,że trochę się uspokoję.Ja mam termin dopiero na marzec a stres megaogromny:)