Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksjjasjsasa

załamana:( zła suknia??

Polecane posty

Gość ksjjasjsasa

Dzis zamówiłam suknie cos w stylu: http://w815.wrzuta.pl/obraz/9kep1FwTz2w/881-2 tylko ozdobna tam gdzie gladkie rozlozyste ... I jestem niska... i panie w sklepie mowily ze super extra moja mama rowniez.. czy sadzicie ze ladna jest ta suknia?:(((( juz jestem załamana..

Gość madzika9876
Śliczna, nie martw sie, jesli jestes niska, ale szczupła to będzie Ci w niej ładnie. A Twój narzeczony niski, czy wysoki?

Gość fekjfr
brzydka ta suknia i jeszcze na takiego kurdupelka

Sukieka jest ładna:) Wazne ze Tobie się podoba - zdanie innych miej w dupie. To Twój dzien będzie:) Ja bym opiniami się nie przejmowała;) Ja tez jestem niska a miałam podobna suknie - wygladałam super!

Gość ksjjasjsasa
dziekuje dziewczynki! A powiedz mi kochana skoro jestes niska i taka mialas ksiezniczkowa sukienke to wygodnie ci sie tanczylo? i w ogole wygodnie ci w niej bylo?? :)

Gość ksjjasjsasa
Aha i bylo pytanie o mojego narzeczonego a wiec on jest wysoki ma 184cm i szczupły. ja mam 160

Gość madzika9876
A to się niczym nie musisz przejmować. Bo jakby on był niski to rozłożysta sukienka by go przytłoczyła. A tak będzie dobrze wyglądać, ja też mam 160cm i będę mieć rozłożystą, na delikatnym kole. I uważam, że mi w niej ślicznie, a przymierzyłam już mnóstwo różnych fasonów.

Gość ksjjasjsasa
madzika ja wlasnie tez przymiezalam duzo fasonow ale od zawsze mi sie podobała ala ksiezniczka. Zakladalam obcisla i dol szerszy przy nogach taka jakby syrena i kazdy mowil ze sexi ale zawsze marzyla mi sie ksiezniczka i decyzja zapadła. A welon jaki bedziesz miała? Ja juz kupiłam za 350zł taki w miare krótki, ładny. A na kiedy masz termin ?:)

Gość madzika9876
2 czerwca, welonu jeszcze nie mam... A suknie zawsze podobały mi się inne, delikatne syrenki. Ale jak tą przymierzyłam to się w niej zakochałam i tyle.

Gość ksjjasjsasa
a kiedy kupiłaś juz suknie? ja dzisiaj. A mam slub w sierpniu. A masz zdjecie swojej sukni ??

Gość nie obraź się
ale będziesz w niej wyglądała jak beza, niskim dziewczynom jest źle, jeszcze raz źle - w takich szerokich u dołu, księżniczkowych sukniach. Pracuję w salonie sukien i mam do tego oko, nigdy nie okłamałabym panny młodej, ale tak niestety jest, że ci co chcą sprzedać na siłe wcisną Ci coś co się nie nadaje, bo po pierwsze chcą zarobić, po drugie - mają w dupie jak kto wygląda bo to indywidualna sprawa każdego. Raz przyszła do nas dziewczyna moze nie taka niska ok 170 ale baardooo duża i wymyśliła sobie że chce mieć taką suknię a'la Morticia Adams : ) nie wiem czy kojarzycie postać z filmu ; ) Wyglądała żałośnie w tym, wszytsko po bokach jej się wylewało itd. Ciężko było ją przekonać ale się udało. Nasza krawcowa też ją trochę namówiła, żeby to zmienić i tamto i dziewczyna przekonała się ze jest jej w tym źle. Choć są też dziewczyny których przekonać się nie da...i potem wyglądają jak wyglądają. Moja koeżanka np. Do dziś nie mogę wybaczyć sobie ze nie udało mi sie jej przekonać do czegoś innego. Dosyć gruba, też niska 160 cm, suknie w ogóle do niej nie pasowała, gorset się jej rozsznurowywał, nie załozyła pod spód stanika, (duże piersi na prawdę wyglądają kiepsko bez usztywnienia) dół oczwiście rozłozysty choć z jednolitego materiału. Sama po tych parunastu godiznach kiedy po każdym tańcu trzeba było jej sznurować na nowo i przyciągac ten gorset, stwierdziła ze miałam racje, ale no coż, mądry polak po szkodzie.

Gość julyyyttaaaa
hmmmm ... moja kolezanka jest niska i miała ksiezniczkowa suknie i kazdy byl zachwycony bo na prawde slicznie wygladala mimo ze jest niska... Moze jak beza nie bede wygladac.. bo nie jestem gruba jestem szczupla na biodrach bedzie dopiero mi sie suknia rozkladala nie wczesniej.. bo wwtey faktycznie by mnie pomniejszało..

Gość julyyyttaaaa
to ja ksjjasjsasa :)) pomaranczowa.

Gość nie obraź się
I nie mówię tego, dlatego że mi sie twoja suknia nie podoba, bo pracujac w takim fachu, podoba mi sie wiele kreacji, ale to dopasowuje się do osoby, mielismy klientki i duże i małe, chude i grube. Którym po dobrych przymiarkach i odpowiednim dopasowaniu kroju, spodobały się suknie na które w pierwszym odruchu były stanowczo na nie. Dlatego radze się zastanowić. Btw od wesela koleznki mineło juz 1,5 roku, do dziś nie widziałam zdjęc. bo wstydzi się je pokazać. tylko te pozowane po uprzednim poprawieniu sukienki są 'w miarę' . Te które robione były w trakcie tańców i wesela w ogóle sie nie nadawają bo prawie na każdych wygląda jak rozlazła beza (to jej słowa, gdyż zdjec jak mówie nie widziałam ; ) )

Gość madzika9876
Moja będzie szyta, jadę ją ostatecznie zamówić w przyszłym tygodniu. Niestety zdjęcia nie mam, bo to autorski model salonu i nie ma go w tych wszystkich katalogach.

Gość julyyyttaaaa
do "nie obraz sie" hmmm to czy by mnie najblizsze osoby oklamywaly ktore ze mna byly? az 4?? Kazda jedna powiedziala ze pieknie.... a nie jak beza.... madzika- ja tez bede miala szyta na miare ale dopiero za kilka miesiecy, teraz dokonałam tylko wyboru i dałam zaliczkę.

Gość madzika9876
Ja nie mogłam się długo zdecydować, przymierzyłam po niej chyba z 15, ale zdecydowałam, że w tamtej mi najlepiej.

Gość nie obraź się
mam nadzieję, że nikt cię nie okłamał. Skoro jesteś szczupła to dobrze. Radze ubrać wysokie buty, No w granicach rozsądku. Żadnych ozdób, wiszących kolczyków, koli i diademów. Gładkie uczesanie welon wpięty po włosy, średniej długosci. Krótkie dobrze wyglądają kiedy eksponujemy zgrabne plecy i tyłek :) Powodzenia życzę :)

Gość julyyyttaaaa
nie obraz sie - wlasnie taka mam wizje nic na szyje tylko delikatne kolczyki i wysokie buty na platformie i wysoki obcas. W takich butach czuje sie dobrze i mi wygodnie. wiec sadze ze nie bedzie tak tragicznie?? A wlosy myslalam troszke rozpuszczone i troche upiete zeby delikatnie te wlosy opadly na ramiona:) Ale o kolii szzerze mowiac nie myslalam bo juz by bylo "za bogato" ta suknia sama w sobie juz jest ozdobna.

Gość do nie obraź się
No to teraz Ty się nie obraź - ale jakby mi pani w salonie powiedziała "welon wpięty pod włosy" to podziękowałabym pani za wszelkie usługi i salon ten opuściła :p Welon pod kokiem to wg mnie tragedia. (oczywiście jeśli to miałaś na myśli, bo w Twojej wypowiedzi jest "welon wpięty po włosy", i nie wiem, czy tam miało być poD, tylko zgubiłaś literkę, czy o coś innego jeszcze chodzi :p)

Gość nie obraź się
No właśnie suknia sama w sobie jest twoją ozdobą, wiec upiększanie siebie jeszcze jakimiś dodatkowymi błyskotkami nie pomoże a wręcz zaszkodzi :) Widzę zresztą, że sama to najlepiej rozumiesz. Co do butów. Moja kuzynka (wesele na wsi, nie żebym miała coś do wesel na wsi, ale chodzi że panna młoda była wiejska), kupiła sobie buty, na mega wysokiej cieniutkiej szpilce, których przód był w długi szpic. Swego czasu były 'dosyć modne' W ogóle ich nie rozchodziła i wytrzymała do 15 :) resztę wesela przechodziła w czarnych!!! sportowych sandałach, na rzepy (takie pielgrzymkowe) :)))) Parafrazując Wyspiańskiego - trza mieć buty na Weselu! Fakt trzeba mieć porządne i wygodne buty :)

Gość nie obraź się
Miałam na myśli wpięty we włosy (wkomponowany) lub właśnie pod włosy. Poza tym nikt ci nie każe robić tak jak proponujemy, to indywidualny wybór. My tylko sugerujemy. Zresztą chodzi o to, żeby było na tej głowie skromnie. Skoro suknia jest 'bogata'. Widocznie ty to rozumiesz inaczej :)

Gość julyyyttaaaa
do nie obraz sie - wybacz zle sie wyrazilam z tym welonem nie chce pod miec ten welon tylko po prostu wpiety u gory ladnie:) Natomiast jesli chodzi o te buty to tzw"czubki " odpadaja.. zaokraglone chce z zakrytymi palcami chociaz paniw sklpie mi proponowała tez z odkrytymi za 350zł.. to ja dziekuje:) Chce wysokie i na grubszej szpilce nie cieniutkiej bron boze:) Natomiast jesli chodzi ile wytrzymam to w pracy na szpilce wysokiej wytrzymuje spokojnie 12h i jeszcze wracam tez w butach na obcasie i jest ok:) po prostu uwielbiam szpilki ale bede chciala oczywiscie rozchodzic buty i chodzic w nich po domu zeby sie przyzwyczaic :) Dziekuje ze mi pomagasz! :) na prawde doceniam. Juz podjelam decyzje co do sukni wiec nie ma odwrotu tylko czekac teraz musze 7 miesiecy bo szycie jest tydzien przed tym dniem waznym. Caly dzien jestem do ich dyspozycji. Mam miec buty i stanik. I wlasnie tu moje pytanie do ciebie bo jestes doswiadczona. Jaki stanik najlepiej bo ja kompletnie nie wiem? Mam bardzo mały biust 82cm. pas 66 biodra mam zapisane tak I - 74 II- 93 czyli chyba pod.

Gość julyyyttaaaa
Laura dziekuje! :) Moja nie jest w zupelnosci ta podobna bardzo moja jeszcze ma ozdobki na dole i wogole tak jakos mi sie bardziej podoba na zywo :D:))

Gość nie obraź się
Suknie szyją przed weselem, zeby nie robić poprawek, panny mlodze zazwyczaj chudną :) choć bycie takim sucharem też nie jest ładne :) co do stanika. Gładki bez wzorów. Najlepiej zainwestować w taki bez ramiączek bo jest on już tak wyprofilowany że dobrze podtrzymuje biust. Wpisz w google to wyszuka takich tysiące ;) Powiem szczerze, ze dobrze że masz mały biust. Przy dużych miseczkach stanik bez ramiączek trzyma tak sobie...i często panie z tego powodu rezygnują ze sukien takich jak twoja. Bo źle się czują i czują że im się ta sukienka nie utrzyma. Poza tym jak jesteś szczupła to możesz sobie pozwolić na nieco węższą góre (chodzi mi o to zeby była ściśle dopasowana), bo wtedy nie będzie ci sie wylewało nić pod pachami, nie wiem czy wiesz co mam na myśli. Bo kiedy chce się dziewczynę tą górą scisnąć zeby jej ta suknia nie spadła to przy grubszych dziewczynach, powstają takie nieestetyczne fałdki i wtedy trzeba poluzować, co w efekcie daje luzniejszą górę ale nie pewne trzymanie.

Gość julyyyttaaaa
wiem o co chodzi :)) i tak wlasnie chce bardzo obcisla gore bo nic mi sie nie bedzie wylewac bo jak mowilam jestem szczupla :P wiec tu chce ladnie przylegajaca do ciala :) W sumie chyba nie zaluje tej sukni tak teraz sobie wyobrazam i jest na prawde ok :) A co ci sie w mojej sukni nie podoba? Ona jest na stronie http://www.isabel-wedding.pl/kolekcja.php suknia 61.

Gość julyyyttaaaa
na zdjeciu wyglada jak dla mnie okropnie .. jak mi pani pokazala ja w katalogu to nie moglam uwierzyc ze to ta co weszlam do salonu i powiedzialam""ta chce przymierzyc jest piekna" Czasem zdjecia klamia na niekorzysc. Juz bardziej przypomina to zdjecie co na poczatku podałam ale tam nie ma wlasnie tych ozdobek co jest na tym zdjeciu w katalogu.

Gość nie obraź się
ja nie powiedziałam ze mi sie nie podoba :) Uściślijmy, na początku napisałaś tylko, ze jesteś niska. A więc suknie takie optycznie poszerzają co w przypadku niskich osób nie działa korzystnie i to było moim jedynym zarzutem :) Ale w dalszych wypowiedziach - dodałaś, ze jesteś szczupła co jest chyba najważniejszym argumentem i to, że będziesz miała wysokie buty, które dadzą ci te plus minus 8 cm, wiec już nie bedziesz niska :) do tego masz mały biust. Nie chcesz jakiś przeozdobnych dodatków. W takim przypadku nic dodać nic ująć. Pisałam, na początku, ze suknię dobiera się do osoby. A ty spełniasz po ty wszystkich wypowiedziach warunki by w tej sukni wyglądać pięknie ;)

Gość julyyyttaaaa
Dziekuje.. i tak moge powiedziec ze tez mnie uspokoilas bo naczytałam sie na tych forach i w sumie pozalowałam ... ale teraz wiem ze dobrze zrobilam ze wybrałam akurat te suknie . Aha i jeszcze jedno pytanko bo w sumie nie znałam sie na cenach sukni w ogole sie nie orientowałam i nie wiem czy drogo czy tanio za suknie 3,5tys. Gdzie utargowałam:P welon i 500zł. czyli za suknie 3tys. Wszystkie sklepy jakie odwiedzałam proponowały mi rabat tutaj nie dlatego się zapytałam chyba nie było niegrzecznie?:p