Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Clodija

Czy modliliscie sie kiedys o cos i to Wam sie spelniło?

Polecane posty

Gość ;l,;l,;l,
licencja:):) jestes smeiszna akurat obecnie dzialam z ludzmi mocno nastawionymi na ratyowanie swiata- wszystko ma sie opierac na milosci i szacunku do blizni9ego ale oczywoscie konkretne dzialania sa w toku. moze za rok o nas uslyszysz...i akzda z osob w naszym kregu jest mocno uduchowiona...ale nikt z nich nie wierzy w Boga tzn nie w tego takiego wiecie pana w niebie....jak postrzegaja to katolicy ale nie o tym. i powiedz mi gdzioe tu jest zlo???? ci ludzie sa sto razy lepsi, bijacy dobra energia niz przecietny katolik...i nie doszujkuj sie tu ukrytych dzialan demona bo ich nie znajdziesz....i to nei ejst zadna sekta po prostu grupa ludzi ktorzy widza ze siwat ogarnia obsesja mamony ze przez kase sa wojny przez bezmyslnosc ludzka nasza natura idzie do bani i oni chca to wszystko naprawic... dobra koncze bo bedzie sie to ciagnac w nieskonczonosc my swoje a wy ze swoimi cytatami swoje....narazie

Gość ja odpowiem
pomarańczowa ale Tobie dokładnie to samo zarzucić mogę bo też negujesz poglądy wierzących i się nie wypieraj

Gość franiaaaaa
Licencjo jak już tu jesteś, to zadam Ci pytanie odnośnie końca świata - czy też masz wrażenie, że niewiele czasu nam zostało? Że powoli wszystko z Apokalipsy się spełnia? Ostatnio dużo o tym myślę i boję się, co Nas czeka :(

i tu sie mylisz :) natchbienie Ducha ś nie jest podobne do natchnienia pisarza czy innego artysty . Jak sobie wejdziesz w goole i wpiszesz Kanon Ksiąg ST i nowego Testamentu - wyskoczy ci kilka pięknie i jasno pisanych strona co to znaczy , Sama sie niedawno o tym dowiedziała, ale wstyd :)

Gość ja odpowiem
w indiach gdzie króluje buddyzm zabija się sporo katolików więc czemu uważasz ich za lepszych?

Gość franiaaaaa
tzn. w sensie że będzie coraz gorzej bo przyjścia Jezusa się nie obawiam

Gość pomaranczowsza
ja odpowiem, to ze bog 'mowi' do tych osob, to jest juz lekko naciagane ;) ludzka wyobraznia nie zna granic, a wszelkiego rodzaju omamy ma tle religijnym moznaby smialo podciagnac pod 'glos boga', ale sa to raczej zachwiania rownowagi chemiczne jw mozgu.

Gość ja odpowiem
chemia tak a stygmaty Ojciec Pio zrobił sobie sam a po śmierci zniknęły bo były namalowane?

ja nie mam przeczucia - ja wiem . Patrzę po tym co siedizeje naświecie i pomiędzy ludzmi , obserwuję kryzysy i kataklizmy , patrżę na ludzi okrutnych , rodzicom nieposłusznych , Boga nienawidzacych i po prostu czekam . Wiele swiatowych autorytetów , badaczy Pisma jest zdania ,zę czas jaki dał nam Bóg na opamiętanie dobiega końca i ten koniec wcale nie bedize smboliczny . czego się boisz ? Do Domu wracamy przecież :)

Gość franiaaaaa
Tak, wiem :) boję się tego, co będzie przed przyjściem bo że będzie jeszcze gorzej to pewne A my wierzący to już chyba najbardziej oberwiemy...

przywidziejcie najpierw całą zbroję Bożą.... znasz ten fragment ? ten któy wybrał Boga- czego ma sie lękać ?:) jeśli Bóg z nami - któż przeciwko nam ?:)

Gość pomaranczowsza
ja odpowiem, czlowieku, do ksiazek :D a marszem! w indiach nie kroluje buddyzm, ani sie tam nie zabija katolikow!!! buddyzm nigdy i nigdzie nie walczyl z jakakolwiek religia, bo i po co? a indie sa krajem swieckim i nie 'kroluje' tam zadna religia. najpopularniejsza liczebnie religia jest prawdopodobnie hinduizm. nie znam stanowiska nauki na temat stygmatow, ale prawdopodobnie jest to zjawisko jak dotad nie wyjasnione. jak wiele zjawisk na tym swiecie. ale tylko dlatego, ze cos jest nie wyjasnione, nie widze powodu, zeby stwarzac sobie na ten temat jakies wyimaginowane teorie.

Gość ja odpowiem
my wierzący mamy się nie bać apokalipsy a raczej cieszyć się że zło zostanie unicestwione ale pierw przed apokalipsą która nie jest końcem a karą będzie oczyszczenie

pomarańczowsza - wszystko można podciagnąć pod zmiany chemiczne - począwszy od łupieżu po uwierzenie w Boga :)

Gość franiaaaaa
:) To niesamowite - dzisiaj rozmawiałam o tym z koleżanką, która na spotkaniu grupy chrześcijańskiej ma właśnie przedstawić ten temat Już się nie boję - dzięki Licencjo:) fajnie, że się poznamy w tym nowym świecie:)

Gość ;l,;l,;l,
lICENCJO...SPODZIEWALABYM SIE PO TOBIE ZE ZNASZ DOSKONALE PISMO SIWETE... a jednak nei wiesz tak prostej rzeczy jak to co powiedzial jezus ze nie znacie dnia ni godziny. wynika z tego ze bedzie to moment niespodziewany czyli najblizszy zcas raczej odpada bo wszyscy sie tego spodziewaja:))) poza tym z twoim nastawieniem-widzisz wszedzei ludzi okrutnych zlo to jasne ze bedzie koneic ale ciebie...jestes katoliczka wiec zamiast dobtra i milosci ty widzisz tylko zlo...no i widzsz gdzie tu logika? moi znajomi sprawiaja ze swiat satje sie l;epszy widza w akzdym czlowieku co najlepsze...a ty katoliczka tak negatywnie nastawiona...i to ma byc katoliczka:)

Gość franiaaaaa
I ja tez nie :) choć formalnie niestety należę

Gość pomaranczowsza
"pomarańczowsza - wszystko można podciagnąć pod zmiany chemiczne - począwszy od łupieżu po uwierzenie w Boga " uwierzenie w boga jest akurat kwestia wyboru umyslowego i jest to nasz wolny wybor. a tamte inne sprawy zdrowotne to faktycznie tylko chemia. i nie mamy wyboru w tym wzgledzie (czy to bedzie lupiez, czy schizofrenia). dopiero jak sie pojawi, mozna ew. leczyc, ale tez jak dotad nie znamy metod, jak wyleczyc wszystko. pozostaje jedynie wiara, wola, chec, nadzieja :) i wszelkie 'wspomagacze' wiary, jak np. skupienie woli na modlitwie. lub modlitwie do ......... (zaleznie do kogo sie modlimy).

Gość ;l,;l,;l,
to nich ci bedzie swiadek jehowy wszystko jedno-i ejdni i drudzy czytaja pismo swiete (no ok sory ci drudzy czytaja i recytuja bez zrozumienia:) nie sadzisz ze bogu podobalo by sie bardziej gdybys zamiast skupiac sie na zlu i okrucienstwu starala sie glosic milosc i ja wydobywac z drugiego czlowieka?? nei sadzisz ze docenilby to bardziej niz fakt ze znasz biblie na pamiec???

przed Bogiem nie ma znaczenia czy należysz to takiego kościoła czy innego . Liczy sietylko czy uwierzlaś , czy zufałaś Bogu wtedy kiedy był na to czas . Bo drugiej sznsy nie bedize .

i z pewnym zażenowaniem wyznam - nie znam Biblii na pamięć . A byłoby to jednak porżadane :)

Gość pomaranczowsza
ja odpowiem, prosze, nie pograzaj sie juz. ta zakonnice zamordowala mafia nie buddysci :o

Gość franiaaaaa
Dlatego cieszę się, że Bóg odkrywa przede mną prawdę...ile teorii już upadło, w które kiedyś wierzyłam W ogóle jak tak patrzę z perspektywy czasu na swoje życie to widzę niesamowite działanie Boga, choć czasami musiało minąć wiele czasu zanim to zrozumiałam

Gość ;l,;l,;l,
hahaha, ok licencja nie ma znaczenia kim jestes katol, sj, mozesz byc muzulmanka nie wazne wazne jest jak pojmujesz swiat jakie masz do niego nastawienie a jest ono takie ze masz klapki na oczach, nie potrafisz samodzielnie myslec i konstruowac wnioskow, odrzucasz wizualizacje itp bo tak naprawde nic o niej nie wiesz...a poniewaz nic o niej nie wiesz nie mzoesz powiedziec nic innego na jej temat jak-owoc demona... o to mi chodzi. ludzie zaslepieni jak ty i widzacy ewszedze zlo i okrucienstwo sa bardziej neibezpieczni dla swiata i drugiegoczlowieka niz terrorysci....ja sie osobiscie takich ja k ty boje i unikam ich. wole obcowac z ludzmi ktorzy rpozumieja slowo milosc i praktykuja je kiazdego dnia a nie tylko w teorii:):)

Gość pomaranczowsza
nie wpominajac, ze zakonnica zostala zamordowana nie za poglady religijne, tylko za niewygodna dla bucow dzialalnosc spoleczna.