Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobi3tka

11 - miesieczne dziecko malo przybiera!

Polecane posty

Gość kobi3tka

Witam. Mój synek urodził sie z waga 1900g, gdyż był hipotrofikiem. Na początku ładnie przybieral na wadze i mając 4 miesiące potroił wagę urodzeniową - ważył 5900. Mając 6 miesięcy ważył 6640, a w wieku 9 miesięcy 7400. I właściwie do tej pory wszystko było w normie. W ciagu ostatnich 2 miesięcy przybrał po około 80g/mc. Je raczej ładnie. 2x kasza po 120-150ml, 2,3x mleko po 120-150 ( w tym raz w nocy), oprócz tego talerz zupy, około 200g drugiego dania, potem jeszcze podjada z naszego obiadu. Dodatkowo jakiś owoc, czasem kanapkę, biszkopt, czy wafelem ryzowy. Je bardzo chętnie. Dodam jeszcze, ze zaczął raczkowac i wstąwac mając 8 mc i jest BARDZO ruchliwym dzieckiem. Śpi w ciagu dnia 2x po godzinie, bądź półtorej, a poza tym cały czas gdzieś raczkuje, wstaje, siada itd. Bez przerwy. Czy powinnam sie niepokoić?

Gość Rockyy25
myśle ze nie masz powodu do niepokoju. dziecko jest zdrowe, chętnie ci je, powiedziałabym duże ilosci. wstaje, raczkuje - spala wszystko :) ile wazy na dzien dzisiejszy?

Gość mamama27
spokojnie - w tym wieku dzieci już niewiele przybierają - baaa chudną nawet

Gość kobi3tka
No właśnie przeczytałam gdzieś, ze w okresie tak dużej aktywności dzieci moga nawet chudnąc, ale gdy powiedziałam to pediatrze, odparla, ze dziecko absolutnienie powinno schudnąć. Teraz waży 7590g.