Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polkola

Krzywa cukrowa czy ktoś miał robione to badanie i może napisać jak to wygląda ??

Polecane posty

Gość polkola

Jutro na to idę mam skierowanie na którym pisze 75g glukozy z insuliną czas 0'-120 glukoza 0'-120 nsulina 0'-120 Jak wygląda to badanie ile razy pobierana jest krew i czy za każdym razem z żyły :o

przed wypiciem glukozy pobierają Ci krew i po wypiciu glukozy czyli po dwóch godzinach też pobierają krew. Polecam pic powoli bo nie wypijesz od razu wszystkiego. Musisz być naczczo i przez te 2 h także nie możesz jeśc

Gość za każdym razem z żyły
najpierw przed wypiciem glukozy, a potem jeszcze raz albo i dwa, w zależności od badania, po jej wypiciu

Gość polkola
czyli za każdym razem wkuwają się w żyłę ?? Wyczytałam gdzieś w internecie że czasami pobierają z palca :o A czy człowiekowi nie jest słabo albo niedobrze jak wypije taką glukozę bo podobno to jest obrzydliwie niedobre :o

Gość polkola
a czy wyniki są od razu czy trzeba czekać kilka dni ?

jest słodkie,ale do wytrzymania... tak jak ktoś napisał weź cytrynę ze sobą ;d u mnie mozna tego samego dnia odebrać wyniki nie wiem jak to wygląda u Ciebie ;)

Gość za każdym razem z żyły
ja miałam wyniki nazajutrz, a cytryny zabroniono mi brać ale w ciąży miałam taki apetyt na słodkie, że wyżłopałam tę glukozę, oblizałam się i o mało co nie poprosiłam o jeszcze :D

Gość ja to miałam kiedys
jest bardzo niedobrze, mi było niedobrze całe 2 godziny a nawet po wyjściu z przychodni kazali mi wziąć ze sobą wodę i mogłam ją pić po małym łyczku jak bardzo mi się chciało wymiotować ponoć zdarzają się wymioty i omdlenia, ja jakos przeżyłam ale wspominam bardzo źle

Nie wiem jak to wygląda z wynikami ale pokrótce jest tak,że najczesciej rano idziesz na to badanie oczywiscie naczczo,od razu pobieraja Ci 1 probke krwi,potem daja do wypicia ten roztwór glukozy,czekasz 1 h,potem pobieraja 2 probke,i znowu za godzine 3 probke,jakas gazete sobie wez,ogolnie w miedzyczasie nie mozesz nigdzie wychodzic.

Gość ewrya
ja zemdlałam i się porzygałam także nawet sobie nie chce tego horroru przypominac a po tej glukozie to mnie tak roztrzęsło że myślałam że umieram

Gość polkola
czyli te dwa kolejne pobierania krwi nie są z palca a również żyły ? :( ja się tam chyba skończę. Poza tym że zawsze mi słabo przy pobieraniu to jeszcze będę musiała to zrobić trzy razy na czczo :(

Gość ja to miałam kiedys
no z żyły po wypiciu tej glukozy bardzo wzrasta poziom cukru, kręci się w głowie, ja siedziałam i nawet bałam się oddychać za bardzo tak mi było niedobrze:P

Gość polkola
a jak się ją zwymiotuje to już nie ma sensu chyba pobierać krwi ?

Gość Marrtyna
jak zwymiotujesz to dostaniesz kolejną porcję glukozy, więc się nie wydurniaj

Gość Zgaga 85
Byłam dziś na badaniu. Da się przeżyć. Glukozę 75g kupiłam o smaku cytrynowym (taka nowość w aptece), więc łatwiej było przełknąć ten słodki "ulepek" :)

Gość gość
Nie przesadzajcie kobiety, bo strasznie demonizujecie te badanie. W przychodni pobierają tylko 3 razy w szpitalu gdzie byłam pobierają 6 (przez 5 godzin co godzinę) i jakoś każda jedna dziewczyna przeżyła, nie zemdlała, nie uciekła ... żyły tylko trochę bolały, bo co dwie godziny się kuło w jedne miejsce.