Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usta patrycji

Niskorosłość, kto spotkał się z tym problemem?

Polecane posty

Gość usta patrycji

zapraszam mamy dzieci z niskorosłością/ podejrzeniem niskorosłości

Gość mamciamamcia
ja mam 2 córki 6,5-112cm i roczna 74cm niskie są, ale czy to zalicza się do niskorosłości ? pediatra nic nie sugeruje ja mam 154cm wzrostu

Gość mała_mysz
Mam dziecko 2,5 letnie - 85 cm :-O Waga 9,5. Urodzilo sie z wagą jednego kilograma, w 36 tc. Czyli miało hipotrofię. Słabo rośnie i przybiera na wadze :-O

Gość usta patrycji
mała_mysz- masz syna czy córkę? Ja mam dwuletniego syna, wzrost: 82cm. Przez ostatnie 8 miesięcy urósł tylko 3cm:(

Gość mała_mysz
u mnie też chłopak :-)

Gość mała_mysz
dodam, ze oboje z męzem jesteśmy wysocy, a pozostałe nasze dzieci też są w górnej granicy siatki centylowej. chodzicie do jakiegos lekarza? np. endokrynolog??? jak z jedzeniem???

Gość usta patrycji
co mówi lekarz u Ciebie? Nasza lekarka bagatelizuje sprawę, mówi, że może słabo je - faktycznie - raczej niejadek z niego. Czekamy na umówioną wizytę u endokrynologa.

Gość mała_mysz
pisałyśmy w tym samym czasie :-P u nas tez olewka tematu... wg lekarzy ma dogonic rowiesnikow, tylko KIEDY? na poczatku dawali mi pol roku, potem do 2 lat, ale jak widac nic z tego. A jak jest z waga Twojego synka?

Gość mała_mysz
*dawali mu pół roku ...

Gość Mój mając 2 lata
mierzył 86 cm teraz jesteśmy po bilansie 4-latka i ma raptem 102 cm.Mąż wysoki ja też więc nie wiem skąd u niego niski wzrost.Ale może podskoczy podobnie jak mój mąż.Nie rósł wcale i nagle jak do góry wystartował to przerósł wszystkich.

Gość usta patrycji
Ja jestem niska, mąż wysoki. Syn urodził się i przez pierwszy rok utrzymywał z wzrostem na około 75-90 centylu. Potem wzrost zahamował. Starsze dziecko jest wysokie. Lekarka twierdzi, że syn może odziedziczyć mój wzrost, ale to nie tłumaczy czemu jego tempo wzrostu gwałtownie zahamowało. Syn je mało. Wciąż doi kilka razy dziennie (i obowiazkowo w nocy) butlę z bebilonem, bo czasem to jego jedyne pożywienie w ciągu dnia, poza kilkoma kęsami bułki i kawałeczkiem mięska z obiadu :(

Gość Mój mając 2 lata
Na bulansie 2-latka ważył 12,5 a teraz ma 15,5

Gość usta patrycji
"Moj mając 2 lata - no i życzę Ci żeby tak było, z resztą sobie i małej_myszy również, ale wkurza mnie brak reakcji pediatrów i skierowania na badania. Bo wiadomo, że może taka naszych dzieci uroda, ale jeśli to wynik choroby to trzeba działać!

Gość Mój mając 2 lata
Ja w poniedziałek byłam na bilansie nic nie mówił że za niski czy coś.Ale widzę że dużo dzieci takich teraz jest.Mam znajomą jej córka jest rówieśniczką mojego syna dwa dni różnicy jest między nimi i jest nie tylko niższa ale i lżejsza.Kuzynki syn 8 mies młodszy od mojego i pół głowy jak nie lepiej niższy.

Gość polecam KARWIE
przeciez 4ry latka i 102 cm to jest ok!

Gość Mój mając 2 lata
jest na 10 centylu w siatkach a powinno być około 50.

Gość Mój mając 2 lata
Teraz sprawdzałam ja mam w karcie wpisane 10 centyl a tu mi w internecie pokazuje 25.

Gość usta patrycji
jej, "mój ma 2 lata" - problem niskorosłości dotyczy dzieci poza siatką, więc nie szukaj problemów gdzie ich nie ma;/