Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacyniewiedzacy

Pytanie o podatek dochodowy czyli pit

Polecane posty

Gość pytajacyniewiedzacy

Dostałem wypełniony pit 11, jest tylko zaciemnione miejsce ktore ma wypełnic urzad skarbowy wiec co dalej? dostałem juz wypełnione to teraz zanosze to do urzedu i juz?

Gość pytajacyniewiedzacy
czyli ide do urzadu przepisuje dane z pit 11 na od nich pusty pi 37 oddaje i tyle?

Gość pytajacyniewiedzacy
lub przepisuje dane na komputer drukuje i mam gotowy pit 37, dobra juz wiem dzieki a jeszcze jedno pytanie ile sie czego na zwrot odliczen? czytałem ze do 3 miesiecy a jak na prawde jest?

prawie tak ale musisz zrobic to poprawnie,najlepiej sciagnij sobie program z netu pity2011 i tam masz gotowa deklaracje pit 37,i poprostu wpisuj kolejne dane tam gdzie trzeba z pitu 11 na pit 37 w tym programie on ci wszystko wyliczy,rozliczasz sie ze stazu czy z normalge stosunku pracy?

Gość pytajacyniewiedzacy
umowa zlecenie i zaliczka pobrana przez płatnika to jest ta suma ktora mi maja zwrócic?

do 3miesiecy jest,ale jezeli nie ma jeszcze duzo zeznać wtedy roznie moze byc i po dwoch i po 3 miesiacach zwrot

Gość pytajacyniewiedzacy
dzieki wam kafeteriusze jednak te forume to nie takie dno społeczne :classic_cool:

Gość wicher domom
a jak ktoś był na okresie próbnym i pracował na 1/4 etatu (niby) i zarabiał 500zł (niby) to też przyśle mi pit pracodawca? a jak nie to co?

wicher domom - piszesz niby niby , tzn że umowa na 500 a reszta pod stołem ? tak powinieneś dostać pit do końca lutego

na pewno przysle,chyba do konca lutego ma taki obowiazek,ale jeszcze mozna pojsc do pracodawcy i go zapytac bo na pewno wie

Gość wicher domom
tak,bo serio to było ponad etat i za 800 zł :/ dlatego zrezygnowałam :/

Gość pytajacyniewiedzacy
jeszcze mam pytanie odnosnie tego wydruku tak wiec po wydrukowaniu gotowego pitu mam recznie sie podpisac ? i czy sa jakies czyste pity w tym sensie ze co pobiore z internetu formularze to na kazdej stronie napisane z jakiego jest programu i tego nie mozna usunac.

Gość talizmanka
Najlepiej zrobisz jak wypełnisz pit przez program komputerowy, to wtedy nie ma możliwości, żeby pomylić wydruk. Przy okazji możesz oddać 1%podatku na rzecz dzieciaków z Obywatelskiej Fundacji Pomocy Dzieciom, tak by wesprzeć działania fundacji czyli np. opiekę medyczną chorych dzieci, sfinansowanie im leczenia, rehabilitacji, czy pobytu rodzica z dzieckiem w szpitalu. Nie zapomnij wpisać KRS 0000140007 Fundacji do swojego zeznania, a pokażesz innym, że nie jesteś obojętna na los chorych dzieci.