Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mloda_mama__2012

Jestem w ciąży a mam 21 lat

Polecane posty

Gość Mloda_mama__2012

Witam, niedawno wróciłam z holandii z narzeczonym..wiedzieliśmy, że jestem w ciąży ale się z nim rozeszłam pare dni temu..chodzi o to, że nie chce być nieszczęśliwa do końca życia a on woli spotykać się z kolegami niż siedzieć ze mną..ale do rzeczy. Jestem w 2 miesiau ciąży, obecniebez pracy ale mam odlożone na początek jakieś pieniąze, ale wiem, że na długo mi nie starczą. Mam pytanie, czy jest tutaj ktoś na tyle zoorientowany, żeby mi powiedzieć ojakie dofinansowania mogę się starać po urodzeniu i ile mogę dostawać pieniędzy miesięcznie? a i od jakiego wieku mogę wysłać dziecko do żłobka żebym mogla iść do pracy?

Gość Mloda_mama__2012
nikt nie pomaga?

Gość a coz alimentami?
facet ma obowiązek płacić na dziecko jako samotna matka możesz otrzymać chyba ok 500 zł. a do żłobka chyba od 6 m-c mozesz dac dziecko. to tak orientacyjnie nic pewnego.informacje ,które gdzies kiedys obiły mi sie o uszy

Gość Killme
zbieraj wszystkie rachunki, po porodzie możesz założyć sprawę o alimenty i zwrot części kosztów poniesionych w czasie ciąży od ojca dziecka

Gość znak zapytaniaaaaaaa
wiec tak, mozesz juz teraz isc do mpsu. dostaniesz z racji bycia samotna matka. nie duzo,moze 200zl, moze 300zl. zalezy od sytuacji. moge ci pomoc jesli chcesz:)

Gość gość
Jeśli go kochasz spróbuj się pojednać z nim będziecie mieli dziecko musicie o nim pomyśleć i spróbować być razem Jeśli jesteś ubezpieczona w PZU to możesz za urodzenie dziecka dostać pieniądze chyba około 1000 złJednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka (becikowe) 1000 złRównież możesz się starać o drugie becikowe dodatek jednorazowy do zasiłku rodzinnego 1000 złZasiłek rodzinny co miesiąc 68 złDodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka 170 zł Kryteria uzyskania zasiłków na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej :)