Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżejkob

Było ciężko ale czas ruszyć do przodu

Polecane posty

Gość Dżejkob

Witam Mam 25 lat i niestety moje życie potoczyło się inaczej niż bym tego chciał. Będą bardzo młody byłem także bardzo głupi i niestety najgorszym błędem jaki popełniłem to porzucenie edukacji na poziomie szkoły średniej. Na początku pracowałem i nie zwracałem na to uwagi, ale kiedy przyszło zmienić prace i okazało się, że nie jest już tak fajnie zacząłem mieć depresje. Ciężko nawiązywałem kontakty, ciężko mi było znaleźć prace i ogólnie z dnia na dzień czułem się coraz gorzej. Od zeszłych wakacji coś się zmieniło i postanowiłem nie myśleć o tym co było tylko o tym co będzie i co mnie czeka. W końcu jestem jeszcze młody. Zapisałem się do zaocznego LO, znalazłem sobie prace, która może i nie jest super płatna jednak mi sprawia przyjemność ( nigdy nie miałem ambicji pracy w jakiś korporacjach i taplania się w papierach), zacząłem trenować sztuki walki, którymi kiedyś się interesowałem i spełniam się czasem nawet na zawodach. Wszystko zaczęło iść w odpowiednim kierunki jednak ostatnio zacząłem się dołować jedną rzeczą. Mianowicie byłem w poważnym związku tylko raz i teraz mam wrażenie, że moje wykształcenie skreśla mnie już u każdej fajnej dziewczyny. Dlatego chciałem się zapytać was co o tym sądzicie? Tylko tak szczerze, czy w ogóle byście się zainteresowały takim chłopakiem? Z góry dziękuje za odpowiedzi i sorki jeżeli was zanudziłem :)

Gość daj sobie spokój i...
Znam kretynów i chamów po studiach i świetnych ludzi po technikum, bez matury, a także po zawodówce. Nie wykształcenie, ale charakter się liczy - i osobowość.

Gość Dżejkob
Pytam bo tyle można przeczytać i usłyszeć jak dla dziewczyn ważne jest poczucie bezpieczeństwa ( także tego finansowego ) i świetlana przyszłość. Niestety moi koledzy spotkali się także z przypadkami, że dziewczyna nie chciała nawet z nimi rozmawiać bo ona studiowała prawo, a oni mieli tylko maturę. Nie wiem czy to przypadek jeden na milion czy też częściej można się z czymś takim spotkać.

Gość hflsasammamaa
jak jestes pracowity o zaradny to wyksztalcenie nie ma znaczenia

Gość Dżejkob
Właśnie i tu jest, że tak powiem pies zakopany. Dla mnie właśnie najgorsze jest to, że bardzo często jeżeli jakaś dziewczyna wie o wykształceniu to nawet nie chce poznać bliżej tego chłopaka i przekonać się, że potrafi kochać bardziej niż każdy inny. Ale pojechałem na koniec hehe :D

Wartościowa dziewczyna cię doceni. Taka prawda w dzisiejszych czasach, że studia nie koniecznie zapewniają świetlaną przyszłość i życie w luksusach.

Gość <>ja ja ja
Kurcze jak ja byn chciała spotkać na swojej drodze chlopaka takiego jak ty.... dla mnie nie liczy się wykształcenie czy praca, ale czy ktoś ma poukładane w głowie. ty masz, więc jest ok.

Gość Dżejkob
Może po prostu jeszcze nie znalazłem tej jedynej. Fakt jest taki, że rzadko bywam na tzw. baletach. Jak na razie poświęciłem się treningom i rozwijaniu swojej pasji więc nie poznaje kilkunastu nowych dziewczyn dziennie i nie pojawiam się co tydzień w klubach :) Będzie trzeba coś wymyślić :)

A kto powiedział, że dziewczynę można poznać tylko w klubie? Równie dobrze możesz zagadać w sklepie, autobusie, na ulicy i w wielu innych miejscach.

Gość Dżejkob
W sumie też racja. Niestety jestem także bardzo nieśmiały. Już od podstawówki miałem problemy z pewnością siebie i już mi tak zostało. Zawsze byłem szczupły, raczej małomowny. Nie dawno coś się we mnie złamało bo mimo, że sztukami walki interesowałem się od dawna to z "biciem się" w szkolę czy gdziekolwiek indziej miałem mało wspólnego, a teraz trenuje jedną z bardziej brutalniejszych sztuk walki. Pomaga mi się to wyładować i skupić jednak w żuciu jestem raczej nadal nieśmiały ( przynajmniej jeżeli chodzi o relacje damsko- męskie). Będzie trzeba i nad tym popracować i może kiedyś się uda :)

Gość za duzo schiz sobie wkręcasz
dziewczynę można poznać nawet w pracy liczy się charakter a nie to jakie wykształcenie ktoś ma generalnie jesteś ciekawą osobą, interesujące jest to jak inwestujesz w swój rozwój, zadbałeś o wykształcenie, masz zainteresowania na pewno nei jesteś nudny

Gość za duzo schiz sobie wkręcasz
a co do kolegów, których odrzuciły niedoszłe panny prawniczki....być może nie chodziło o ich brak wykształcenia ale ich zachowanie ? może podrywali te panny w banalny, denny sposób na tanią, mdłą gadkę ?!