Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaaaaaaaaaaaaaa112223434

jak jest z ta temperatura?

Polecane posty

Hej dziewczyny mam pytanko spoznia mi sie okres chcialabym zeby nie nadszedl bo sie staramy o dzidzie:) ale nie wiem jak jest z ta temperatura od czterech dni sobie mierze i z dnia na dzien jest coraz wieksza dzis to juz 37.2 a czytalam gdzies ze jak sie zbliza okres to tep. spada. wiecie jak to z tym jest?

odpowie ktos??????????

Gość mou
taki pomiar kilkudniowy nic ci nie da. tylko na podstawie regularnej obserwacji mozesz stwierdzić co jest u ciebie normą. A sama temp. u niektórych kobiet spada na dzień przed rozpoczęciem okresu a u jednej dziewczyny to nawet na drugi dzień gdy już okres trwał. a skoro po terminie jesteś to zrób test

Gość Tadka
żeby cokolwiek można było powiedzieć na podstawie temperatury to musiałabyś mieć wykres temperatur z całego cyklu, albo przynajmniej z przed owulacji, żeby był widoczny pierwszy skok, teraz można tylko spekulować. Tych podniesionych temperatur powinno byc około 16 od pierwszego skoku, jeśli jest już koło 18 wówczas można podejrzewać ciążę. W tym momencie najłatwiej zrobić test. Ze spadkiem jest tak że u mnie na przykład ma tendencję spadkową 2, 3 dni przed okresem i już wtedy wiem że się zbliża, ale o spadku mówi się dopiero gdy spadnie mniej więcej do temperatur sprzed owulacji a tak u mnie spada zazwyczaj w dzień okresu. Jesli temperatura ci nie spada a wszystko w cyklu przebiega tak jak do tej pory to dobry znak.

Zgadzam się z moe. Metodę termiczną trzeba stosować przez jakiś czas by móc odpowiednio interpretować temperaturę. Ja kupiłam cyclotest - komputer cyklu. Nie muszę się uczyć :) sam interpretuje za mnie tempkę więc jest to duże ułatwienie.

Gość tiaaaaaaaaa
termometr za 6 stów. Już mnie wkurzają te reklamy.