Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olunia12345

brak bicia serduszka

Polecane posty

Gość olunia12345

Witam Was kochani! 3 tygodnie temu bylam u lekaża ginekologa stwierdzil ze ciąża jest tydzień miejsza czyli wygląda na 5 tc, teraz inny lekarz stwierdzil ze ciąża ma 6 tygodni. Dzidzia ma opużnienie 2 tyg do tego nie bylo jeszcze widoczne bicia serca;'( Lekarz powiedzial ze za 2 tgodnie wszystko sie okaże w ta lub w tą. Jestem pełna nadziei ale jak o tym myśle zdaję sobie sprawę ze sytuacja jest beznadziejna. Może ktoś miał podobnie ? Proszę o pomoc!!!

Gość olunia12345
Błagam pomóżcie!!!!

Gość ononima __12
nie koniecznie beznadziejna .... ja na poczatku wogole nie mialam badania jesli chodzi o bicie serduszka...pierwszy raz do gina poszlam w 7 tyg i odrazu powiedzial ze jestem w ciazy pokazal na USG pecherzyk plodowy a bicie serduszka uslyszalam gdzies w 4 m

u mnie tez w 6 tyg nie bylo widac serduszka, naczytalam sie ze moze to byc puste jajeczko itd. poczekallam 2 tyg i z sercem na ramieniu na usg poszlam, i wszystko bylo super ok:d te małe serce ma juz 2 lata

Gość olunia12345
Tylko to 2 tygodniowe opóżnienie:( W ciągu 3 tygodni dzidziuś niewiele urósł:(

ja byłam w 5 tyg i nic nie było widać, nawet zarodka, poszłam dopiero w prawie 10 i już serce jak dzwon

ja wiem ze latwo powiedziec zebys sie nie denerwowala, ale co innego mozesz zrobic jak tylko czekac te 2 tyg?

tylko u mnie owulacja troszeczkę później wystapiła, bo mam długie 30 kilku dniowe cykle

Gość ononima __12
tym ze nie przybiera jak powinien to bym sie bardzo nie martwila..kazde dziecko jest inne i nie musi miec ksiazkowej wagi czy tam wielkosci...jak ma byc male to i tak bedzie i nie dlatego zeze na usg tak widac...jesli cie to pocieszy to chce zebys wiedziala ze gdy lezalam w szpitalu ze swoimi maluchami lezala na sali ze mna dziewczyna, ktora byla w 39 tyg a dziecko wazylo 1.900 kg srednio...a wszystko bylo wporzadku...wiec glowa do gory

Zostaje tylko czekać. Czasem jest opóźnienie które potem się wyrówna a czasem sama wiesz co:-( U mnie w 6 tygodniu też nie było serduszka ale po 2 tygodniach już tak. Trzeba niestety uzbroić się w cierpliwość.

ja tak miałam:(lekarka stwierdzila ze za wolno się rozwija:(i serduszko jest ale bije za wolno:(po ttygodniu było po wszystkim:(ale zycze Ci żeby w Twoim przypaku było inaczej:)trzymam kcuki za serduszko:)

ja bylam w 6 tyg w potowierdzil ciaze ale nie bylo widac serduszka jak poszlam juz w 8 to widzialam jak serducho bije...moze nie bedzie tak zle badz dobrej mysli

Możliwe, że ciąża jest młodsza, tzn miałaś później owulację. Ja tak miałam i serce było widac dopiero w 7-8 tyg ciąży.

Gość kasia86mała
W 6 tyg od zapłodnienia serce powinno już bić,ale zależy to od sprzętu jakim dysponuje lekarz. Skoro tydzień temu był to 5 tydz a teraz 6 no to jest szansa,że jednak się rozwija! Jeśli nie wiesz,kiedy był stosunek to opóźnieniem się nie przejmuj! Zdaża się bardzo często,że owulacja się przesunie! Ze swojej strony powiem,że choć wiem,że to trudne,ale nie denerwuj się-napewno to Ci nie pomoże! Co ma być to będzie,wiem,że to okrutnie brzmi,ale NIC nie jesteś w stanie zrobić. Ty,ani lekarze! Straciłam ciążę w 9tyg,wiem jak to jest bać się o dziecko,ale... Czasem zdarza sie,że natura popełnia bład i sama go eliminuje! Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Trzymam kciuki i wierzę,że dzieciątko da rade!

Gość olunia12345
Dziewczyny dziekuję wam bardzo trioszkę podniosłyście mnie na duchu, szczerze mówiąc już zaczelam sie podlamywac.

Gość olunia12345
Pare lat temu przezywalam podobna sytuacje, stracilam maluszka w 7tc:( Wmawialam po tym sobie zawsze ze nic 2 razy sie nie zdarza, zostaje mi tylko czekać! Ale w między czasie urodziłam zdowego slicznego chłopca, to mnie bardzo pociesza!!!!

Gość olunia12345
do kasia86mała : 3tyg temu to był 5tc a teraz ciaża wygłada na 6

Gość kasia86mała
No widzisz;-) ja też sobie wmawiam,i mam nadzieję że będzie ok-następnym razem! Nie martw się,fakt,że w pierwszym trym. wiek ciąży jest ustalany zwykle precyzyjnie nic nie znaczy! Nie martw się-za dwa tyg przekonasz się,że wszystko ok

Gość olunia12345
Modlę się o to, dziękuję

Gość olunia12345
I trzymam kciuki za ciebie:)

Gość kasia86mała
Olusia,właśnie doczytałam...:-( kurde,no rzeczywiście słabo sie rozwija. Jedyne teraz co możesz zrobić,to badanie krwi 2razy w odstępie 3dni-zobaczysz co i jak. Ja myślę że lepiej wiedzieć-niepewność jest przytłaczająca:-(

Gość olunia12345
chyba tak zrobię

Gość slonce @,.
tym badaniom usg tez tak do konca nie mozna wierzyc,a i lekarze nie zawsze poprawnie potrafia ocenic to co widza.Jak ja bylam w ciazy i lezałam na patologi to byl jeden lekarz ktory zawsze zanizal wage plodu w stosunku do badania usg robionego przez innych lekarzy .Spokojnie ,mysle ze bedzie ok -powodzenia

Gość ugg
ja tez na pierwszym usg które bylo w 5 tyg dowiedzialam sie ze wielkosc zarodka jest na 4 tygodnie,martwilam sie strasznie poniewaz mam juz jedna ciaze obumarło za soba,teraz tydzien temu była na kolejnym usg w 8 tyg i rozmiar jest ksiazkowy ,wszystko sie przyrosło tak jak powinno byc.

Gość olunia12345
Niestety moje maleństwo odeszło:'((((((

Gość smutno....
Przykro mi...:( 3maj się:*