Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość nana2020

Dzieci z rodzin patologicznych! Czy można je czegoś nauczy?

Polecane posty

Gość nana2020

Od 2 lat mieszka z nami siostrzeniec męża. Sprawa w sądzie do dnia dzisiejszego się nie odbyła. Dziecko ma 12 lat i powiem szczerze, że przeraża mnie czasem ta sytuacja.Wyszedł z takiego domu, że lepiej tego nie opisywać.Najgorsze dla mnie jest to jak on się czasem zachowuje.Nie mieliśmy, żadnego przygotowania, żadnych rozmów z psychologami, pedagogami. Jak wychowywać takie dziecko? Jak nagradzać i jak karać. Utrzymujemy go z własnych pieniędzy, nikt finansowo nam nie pomaga.rezygnujemy z rzeczy dla siebie, żeby tylko on mniał dobrze. Powiedzcie mi proszę, jeżeli macie doczynienia z takim problemem, czy takie dziecko można nauczyć kochać, szanować itd. czasem mam wrażenie, że on gra , wszystko robi, żeby tylko do matki nie wrócić. Czy wysłać go do psychologa? Dodam tylko, że ostatnio z domu ukradł pieniądze i nie chciał się przyznać. A mój mąż po rozmowie z nim, zaczął mnie oskarżać, że to ja zrobiłam. Dopiero jak oboje na niego naparliśmy to się przyznał. Napiszcie mi proszę co mam robić bo obecnie jestem już na takim etapie, że mam ochotę go spakować i zaprowadzić do matki, ale wiem, że tego zrobić nie mogę. Coraz bardziej się o niego kłócimy w kwestii wychowania.Powoli zaczynam mieć tej sytuacji dość i zastanawiam się czy to dobrze, że on z nami mieszka.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować