Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amelka_:*

Zachcianki czy to ciąża?

Polecane posty

Witam, zastanawiam się czy mogę być w ciąży, otóż wczoraj zjadłam kapuśniak a od razu po tym zjadłam kilka cukierków z galaretką bo miałam taką ochotę na coś słodkiego, nigdy nie miałam takich dziwnych zachcianek że po kwaśnym słodkie. A kilka dni temu siedziałam sobie i nie wiadomo skąd naszła mnie ochota na śledzie - akurat miałam w domu i zjadłam całe opakowanie. To może wydawać się śmieszne ale ja nigdy nie mieszałam tak odmiennych smaków. Dodam że biorę tabletki antykoncepcyjne od kilku lat więc nie wiem czy możliwa byłaby ciąża mimo przyjmowania tabletek i zastanawiam się czy jakbym była w ciąży to czy przez to że przyjmuje dalej tabletki anty. to mogłabym poronić? Gdyby się okazało że jestem w ciąży to bym się cieszyła, bo żeby podjąć decyzję to ciężko bo zawsze jest tyle ważniejszych rzeczy a tak z zaskoczenia :)

Gość Kama26666
U mnie w ciąży zachcianki zaczęły się dopiero coś koło 7 miesiąca. Sądzę, ze nie jesteś w ciąży. Nie zawsze gdy ma się na coś ochotę jest się w ciąży. Wyluzuj, zwłaszcza, że bierzesz anty.

Gość rumianek dzbanek
No to po co bierzesz tabletki? Ja żadnych zachcianek nie miałam, tylko pewne etapy na jedzenie czegoś, ale to od 3-ciego miesiąca.

Zachcianki pojawiają się w późnym okresie ciąży a nie na początku jako pierwszy z objawów. Może okres ci się zbliża lub po prostu jest mróz i twój organizm zaczyna łapać smaki aby zgromadzić sobie odrobinę tłuszczyku. Lepiej zacznij uważać na to co jesz i ogranicz apetyt poprzez jedzenie określonych produktów - przykłady na tipach http://goo.gl/HiNsH