Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wariatka106

Dziwne uczucie parcie w ciaży

Polecane posty

Witam sedrecznie :) licze ze któraś z was mi pomoże ponieważ niewiem czy to normalne a wizyte mam dopiero 9 lutego. Otóż chodzi o to ze jestemw ciazy w 31/32 tc i od kilku dni czuje takie dziwne parcie taki ucisc w kroczu. Kości krocza sa takie obolałe i niewiem tak sie zastanawiam czy to moze byc spowodowane tym ze maluszek chciałby juz sie wydostac na swiat??

Gość nnnnnnnn
Myślę że to boli cie po prostu krocze bo więzadła się rozciągają, wszystko przgotowuje się powoli do porodu. Ja miałam takie uczucie jakby mi skora i kosci sie rozrywaly na boki, najgorzej przy przewroceniu sie na bok.

Dzieki no przy przewracaniu boli ale najbardziej chyba jak wstaje z łóżka badz jak robie duzy krok by coss ominac. Ale niema potrzeby tego konsultowac teraz z lekarzem moge czekac spokojnie do 9 ??

Gość nnnnnnnn
Mozesz mu o tym powiedziec, napewno powie ze to normalne :) Dokladnie tez tak mialam, podczas przewracania, zrobienia wiekszego kroku, podnoszenia sie z lozka itd. To wiązadła stawowe się rozciągają . A będzie gorzej bolało :( Takie uroki ciązy

mam to samo :) tak jak nnnnnnnnn napisala : boli cie po prostu krocze bo więzadła się rozciągają, wszystko przgotowuje się powoli do porodu.

No dzieki juz troche spokojniej chociaz jestem przerażona tym ze ma boleć bardziej... :) ale dla mojej Kruszynki wytrzymam każdy ból :)

Gość moze to spojenie lonowe
boli. Tam jest taka chrzastka , ktora sie rozmiekcza, rozchodzi sie i dlatego boli. Ogolnie to jest normalne , ale czasami moze byc niebezpieczne dla matki , bo po porodzie musi lezec plackiem ,jezeli spojenie sie rozejdzie. Oszczedzaj sie , jedz galaretke , chcrzastki , byc moze to nie rozchodzace sie spojenie tylko ucisk dzidziusia , ktore jest coraz nizej

Najwazniejsze ze nie tylko ja tak mam :) na kolejnej wizycie u lekarki napewno jej powiem o tym a ona powie co robic :) a mam jeszcze pytanko co do tzw. "siary" czy mozliwe aby ona wydobywała sie tylko z jednej piersi??

Gość gość
Ja miałam taki ból od 23 tc dostałam tabletki ossopan lub zastępcze jak nie będzie w aptece ostegon i ból przeszedł jak ręką odjąć :) lekarz powiedział że to rozchodzące sie kości, zmiękczające sie chrząstki i nadwyrezone stawy tak bola . Tabletki miały za zadanie wzmocnić układ kostny i pomogło. Po tygodniu zupełnie nie bolało,nic a nic.