Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iza2345677

coś poważnego? utrata chwilowa przytomnosci w ciazy

Polecane posty

Gość Iza2345677

na forum medycznym nikt nie odpisuje.. Normalnie jakgdyby nigdy nic podczas zmywania zakrecilo mi sie w glowie, olalam to bo wczoraj caly dzien mialam, to podobno w ciazy normalne. a po 2 biore antybiotyk od tygodnia bo sie rozcorowalam, mogl mnie oslabic - od kilku dni juz chodze bez sil, ale dzisiaj nawet czulam sie lepiej, nic szczegolnego mi nie dolegalo. poszlam do okna po kilka wdechow swiezego powietrza, posiedzialam chwile, probowalam zadzwonic do mamy bo jestem sama w domu ale zasiegu brak.. w koncu na chwile mi przeszlo myslalam ze jest ok i poszlam dalej zmywac, doszlam do kuchni i zachwialam sie, zrobilo mi sie calkiem ciemno przed oczami, wszystko mi zawirowalo, nie moglam utrzymac rownowagi, dodatkowo mi serce wali jeszcze teraz szybko...przestraszylam sie. usiadlam na ziemi, a wlasciwie osunelam sie o sciane zeby sie nie przewrocic ;p otworzylam oczy i widzialam jedynie czarne plamy przed oczami, po minucie ju bylo lepiej wiec poszlam sie polozyc prz =y otwartym oknie...

A jak ci ktoś odpisze "to nic poważnego, też tak miałam" to cię to zadowoli? Nie rozumiem ludzi, którzy z kafe robią przychodnie :O Może ci ciśnienie skacze, może jesteś zbyt osłabiona, może to skutek uboczny antybiotyku... Myślisz, że tu wrozki siedzą? Było chociaż na pogotowie zadzwonicn żeby przyjechali ci ciśnienie zmierzyć :/

Gość Iza2345677
mozna zadzwonic na pogotowie ? moze akurat ktos bardziej potrzebowac pomocy. mozna zadzwonic zapytac czy to nic powaznego? po rade?

Gość Iza2345677
?????????

Gość ale jak do tego doszlo?
Jako ciezarna powinnas miec prywatny nr tel do swojego gina i do niego dzwonic a nie na pogotowie. Zawsz tez mozna leciec do rodzinnego do przychodnie. W ktorym tyg jestes? Z tego co slyszalam to zdarza sie ze dziecko uciska tam gdzie nie trzeba i mozna zemdlec. A czy tak bylo w Twoim przypadku to bez zbadania cie trudno stwierdzic.

Gość ale jak do tego doszlo?
Jak masz panikowac to lepiej podjedz na pogotowie niech cie zbadaja.

Gość Iza2345677
jestem sama w domu nie moge tam pojechac, daleko... nie mam samochodu. pozstaje mi telefon, co chwile robi mi sie ciemno przed oczami,l jak leze jest wszystko w porzadku na chwile... moja lekarka nie dobiera

Po pierwsze to właśnie - powinnas mieć numer do lekarza do przychodni przynajmniej i tam dzwonić. A jak nie, to na pogotowie możesz zawsze zadzwonić, tam zawsze jest lekarz dyżurny który przynajmniej powie czy masz się czego obawiać. W takich przypadkach przecież nie przysyłają ambulansu na sygnale tylko lekarza z pielęgniarka tak jak na wizytę domowa - lekarz może zmierzyć ciśnienie, cukier, zrobić wywiad itp. Ewentualnie dać jakiś zastrzyk (rozkurczowy, uspokajający, przeciwbólowy itp.)

Kurde! Dzwonisz na pogotowie i mowisz, że jesteś w ciąży, że jesteś chora i bierzesz antybiotyki i przed chwila żemdlałas i jesteś osłabiona i nie wiesz co się dzieje a w domu nie ma nikogo - przecież nie kaza przyjechać kobiecie, która mdleje!

Gość Iza2345677
skontaktowalam sie z pogotowiem, wysluchali mnie, nikt nie mial pretensji ze dzwonie i zajmuje linie:) pani dyspozytorka polaczyla mnie z lekarzem dyzurujacym wiec tej glownej linii nie blokowalam:)