Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Abspetronela

STYPENDIUM - warto się odwoływać?

Polecane posty

Gość Abspetronela

Witam. Mam pewien problem. A mianowicie, składałam w tym roku podanie o stypendium rektora za wysokie wyniki w nauce na swojej uczelni. Oczywiście w tym roku przepisy się zmieniły i nagle tylko 8% osób może uzyskać stypendium na średnią ocen. Myślałam jednak, że ze średnią 4,5 jestem w stanie się zakwalifikować. Oczywiście stypendium nie dostałam. Fakt ten był do zaakceptowania do chwili, w której dowiedziałam się, że osoba z identyczną średnią jak moja dostała te stypendium, znalazło się jeszcze kilka, również ze średnią 4,5, które się wzbogaciły. Poszłam z tym do dziekanatu i zostałam poinformowana, że było dużo osób z taką średnią i były brane pod uwagę inne kryteria, np. średnia z poprzednich lat studiów (warto tu chyba podkreślić, że jestem na I roku SUM). Regulamin oczywiście nie mówi nic na temat procedur, co się wrobi w przypadku takiej samej średniej. Dlatego teraz zastanawiam się, czy powinnam się odwołać? Prawdopodobnie nic nie wskóram, chciałabym jednak wiedzieć co zadecydowało, że z taką samą średnią nie znalazłam się na liście rankingowej. Czy jest jakaś szansa, żeby moje odwołanie spotkało się z odpowiedzią pozytywną?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować