Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zdziwiona jak nigdy

Jakie niektore matki sa nieodpowiedzialne! Oto co mnie spotkalo w sklepie

Polecane posty

Wczoraj bylam na zakupach w CH. Chodzilam po roznych sklepach i w jednym z sieciowek ogladalam wraz z taka mloda mama spodnie w tym samym miejscu. Dziecko kobieta miala w foteliku, nie w wozku. Gdy znalazlam cos dla siebie poszlam do przymierzalni. Pomierzylam, wychodze, a tu ta matka stoi usmiecha sie do mnie i mowi: "Przepraszam potrzyma pani moje dziecko a ja tylko pojde na chwile do przymierzalni spodnie przymierzyc, bo tam ciasno i z dzieckiem nie wyjde". Nie czekajac na moja reakcie wlozyla mi w reke ten fotelik z maluchem i zniknela w przymierzalni. Wiecio co, ja rozumiem, ze tam jest ciasno, ze moze musiala isc z dzieckiem na zakupy, ale chyba juz mogla to dziecko wcisnac sprzedawczyni, a nie obecej kobiecie. I tak niech sie cieszy, ze to bylam ja, a nie jakas wariatka. No w glowie mi sie to nie miesci tym bardziej gdy jest afera z tym porwanym dzieckiem. Gdy ta pani wyszla i oddawalam jej dziecko to powiedzialam by na przyszlosc uwazala i nie dawala dziecka obcej osobie. Na to ona z usmiechem, ze przeciez tu sa kamery i jakbym chciala zabrac dziecko to by mnie zlapali:O

Gość Rasdfatszy
I racje miala. Gdyby zaistnial taki alarm ochrona w mig pozamykalaby wszystkie drzwi,lapiac sprawce.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
taaaaaaa...jakby matka zoerintowala sie o porwaniu dziecka ZANIM wariatka by opuscila sklep. puknijcie sie w leb.

Gdyby zaistnial taki alarm ochrona w mig pozamykalaby wszystkie drzwi,lapiac sprawce. A nie lepiej unikać takich sytuacji??

Gość iggga,
Oj przestan. Miala zaufanie do ciebie bo jestes kobieta. Poza tym nie kazda kobieta spotkana w sklepei jest od razu porywaczka dzieci. No i miala racje, ze sa kamery. Czyzbys byla z tych bardziej przewrazliwionych mamusiek?

ja nie jestem przewrazliwona mamuska:D az bys sie zdziwila jakbys sie dowiedziala jak wychowuje dziecko i, ze nie trzymam go przy sobie 24h na dobe:P Po prostu ludzie sa rozni, ja bym swoje dziecko w takiej sytuacji powierzyla sprzedawczyni, a nie komus kto wyszedl z przymierzalni wlasnie. Ok, sa kamery, mozna znalezc taka osobe to fakt. Gorzej jakby sie trafilo na jakas psycholke ktora by wziela dziecko spieprzyla do kibla i je utopila:O Malo to debili na tym swiecie? Matki zabijaja wlasne dzieci wiec co dopiero obcy ludzie. A nawet jakby i nic taka osoba nie zrobila i by ja zlapali to na cholere tyle nerwow? Bo nie sadze by mamuska byla spokojna jakby wyszla i by sie okazalo, ze po kobiecie i dziecku nie ma sladu.

Gość co wy z tymi kilo
a ty myślisz ze sprzedawczyni nie ma co robić tylko ci dzieciaka pilnować . Babka wygodnicka, to fakt, bo jaki problem ten fotelik załadować do przymierzalni i ciut się poprzeciskać. No ale jak cie poprosiła, to przecież widziała jak wyglądasz, w sklepie są kamery, podobnie jak i w całym CH.

Gość ciastowy potwór
a mnie szlak trafia i nie nawidze jak te wszystkie mamuski laza po sklepach z dzieciakami!!!! To istny horror!!!! Bahory wszedzie wrzeszcza, rozrabiaja, wchodza do przymierxzzalni a mamuski nic!!! Zero reakcji!!!! brrrr.... a tego dzieciaka w foteliku bym nie brala, jak mamuska przytargala go do sklepu to niech sie z nim cisnie w przymierzalni!!!

mam wiec rozumiec, ze wiekszosc z was nie mialoby oporow zostawic dziecko na kilka minut obcej osobie w sklepie?

Gość ciastowy potwór
Nigdy nie przytargalam bym dzieciaka do CH!!! I co to za durne pytanie czy zostawic go na chwile komus czy nie?? Twoj dzieciak to niezawracaj innym nim glowy!!!!

Gość kaskaada
ja kiedyś szłam ulicom małym natężeniu ruchu i przy zakładzie fryzjerskim stał wózek. Tak sobie myślę ,, baba głupia zostawiła taki fajna zaraz jej ktoś ukradnie'' ale podchodzę bliżej a tam w tym wózku śpi malutkie dziecko. Pomyślałam że może weszła na sekundkę umówić wizytę a wózek się nie zmieścił w drzwiach ale zaglądam do tego fryzjera a tam była tylko babka która farbowała sobie włosy i co jakiś czas zerkała na dziecko!!! Dobrze że się spieszyłam bo bym taki wykład matce o odpowiedzialności szczeliła...Powiedzcie mi co ta matka sobie myślałam przecież nawet jak by zobaczyła że ktoś wózek zabiera to z mokrą głowa daleko by nie nagoniła. a porywacz by w blokach szybko znikł.

Gość mama pytająca dziś
miała bym opory przed zostawieniem komukolwiek obcemu. Sprzedawczyni też. Wogóle głupio by mi było zawracać komuś tyłek. A z dzieckiem do ch chodziłam. Dziecko to nie stwór z trądem . Czasami trzeba zrobić zakupy nie?

Gość mama pytająca dziś
a mokra głowa spowalnia bieg? ;) A tak swoją drogą odpowiedzialność matek poraża czasami, to fakt.

Twoj dzieciak to niezawracaj innym nim glowy!!!! wychodze z takiego samego zalozenie:P ale tutaj jest dyskusja o konkretnej sytuacj, w ktorej akurat nie bardzo istotne jest to kogo obarczamy dzieckiem

nie robie tragedii:D a, czy zaufanie wzbudzam to nie wiem, bo roznie z tym bywa:P Po prostu dla mnie to jest nieodpowiedzialne zachowanie i tyle.

Gość kaskaada
ja bym nigdy swojego dziecka nawet na chwile obcej osobie nie zostawiła.

Gość mama pytająca dziś
a ja wam powiem, że mam niebywałe szczęście do sytuacji takich, jak autorka wątku. Jestem stale i systematycznie wykorzystywana do zajmowania się obcymi dzieciuchami . Kiedyś wprowadziliśmy się na nowe osiedle i na drugi dzień jedna z mamuś zapoznanych w piaskownicy, spytała czy bym jej z synkiem została dwie godziny bo ona ma na drugą zmianę i mąż nie zdąży wrócić z pracy. Ogólnie byłam systematycznie wykorzystywana w ten sposób ;)

Gość kaskaada
mama pytająca dziś no to 10 zł za godzinę i czemu nie:) mogę zostawać jak nie mam nic do roboty..

Gość mama pytająca dziś
nie, to miało być w ramach samopomocy sąsiedzkiej ;)

Nie widzę w tym nic złego, ze poprosiła o pomoc ale jestem przeciwniczką ciągania dzieci po CH. Ten ich płacz i wrzask doprowadza mnie do obłędu. Poza tym taka jedna z drugą mamusią myślą, że są święte krowy i wszystko im wolno, bo są z dzieckiem i chcą np szybciej się w kolejce uwinąć, a mnie to gówno obchodzi :)

Gość stara ale jara :)
ten temat to chyba PROWO bo nie wyobrażam sobie takiej bezmyślnej matki :-0

ten temat to chyba PROWO bo nie wyobrażam sobie takiej bezmyślnej matki pomyslalabym tak samo czytajac cos takiego, ale niestety to sie wydarzylo naprawde:O

Gość jdhfhd
żadne prowo, takie idiotki na każdym kroku można spotkać. Ja przed świętami robię zakupy w Empiku, tłum ludzi, ale przeciskam się do prawie pustego działu z mało popularnymi książkami, a tam fotelik z dzieckiem na podłodze i ani żywej duszy przy nim. No to stoję przy maluchu, na oko z miesiąc bym mu dała, stoję 5 minut, nikt nie przychodzi. Zaczęłam lekko panikować, sama mam dzieci i nie wyobrażam sobie tak ich zostawić. Rozglądam się jeszcze raz, stoję kolejne 3-4 minuty i nic, więc biorę dzieciaka w tym foteliku do kasy żeby jakiś komunikat nadać czy coś. A przy kasie dopada do mnie mamuśka, obładowana jakimiś pudełkami na prezenty i z mordą wyskakuje gdzie ja jej dziecko przestawiam. No aż mną zatrzęsło. Myślałam, że durnej babie oczy wydrapię. I jeśli ktoś mnie tu zaraz skrytykuje, że faktycznie po co się wtrącałam to jest takim samym idiotą jak ta baba.

Gość ,,,,,,,,,,,,,,................
jdhfhd - powinna ta suka byc tobie wdzieczna ze sie zajelas jej dzieckiem:-O a jeszcze z ryjem:-O

Albo innym razem gdy też byłam w CH z moim TŻ,widziała jak kobieta z weszła do sklepu z ciuchami a dziecko w wózku zostawiła na korytarzu,jedliśmy wtedy więc mogła obserwować całą tą sytuację i tak na oko,powiem mam moi mili,że siedziała w tym sklepie dobre 10 min.Nawet mój TŻ zwrócił uwagę,jak można być tak nieodpowiedzialnym.Brak słów.