Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mat890987

Problem z soczewką

Polecane posty

Gość mat890987

Witam. Kupiłem sobie soczewki zmieniające kolor oka. Do nich chyba nie są potrzebne te krzywizny itp ... Soczewkę mam 1 dzień. Moje pytanie brzmi następująco czemu jak zakładam soczewkę sposobem, że odciągam lekko powieki patrzę się w góre i zakładam na białko soczewka nie chcę się trzymać? Może źle zakładam ... Ja wolę zakładać soczewkę suchą, ponieważ jak jest mokra oko samoczynnie mi się zamyka. Używam płynu Zero Seven Refreshing czy jakoś tak

Jak to suchą soczewkę zakładasz? Soczewkę wyciągasz z pojemnika z płynem i zakładasz. Powinna być nawilżona.

Gość mat890987
No tak ale bez nadmiaru tego płynu. Nie lubie zakładać od razu po wyjęciu

Gość gfvhnyvty
do soczewek sa potrzebne krzywizny itd, bo kazdy ma inna wielkosc galki ocznej i inne parametry, nie wolno samemu dobierac soczewek:/:/ Poza tym jak wysuszasz ta soczewke? ona musi byc mokra bo wtedy sie przyklei do oka,o to wlasnie chodzi,ze rece masz miec suche, oko jest mokre i soczewka sie do niego przyczepia.

Jak wyciąga się soczewkę i bierze na palec żeby założyć to nie ma możliwości aby było na niej nadmiar płynu. Jest nawilżona ( mokra) w żadnym wypadku sucha. A zanim kupiłaś te soczewki kolorowe nosiłaś normalne korekcyjne soczewki? Czy to pierwsze w życiu soczewki?

Gość mat890987
Pierwsze w życiu

Gość giggilia
zakładam, że po prostu kupiłeś sobie soczewki w sklepie, bez konsultacji z okulistą? to błąd, bo soczewki, nawet te tylko estetyczne, to poważna sprawa. Oko musi być zbadane, czy nie ma przeciwwskazań. nie mogą sobie wyobrazić, jak zakładasz soczewkę bez nadmiaru płynu? Wyjmujesz z pojemnika i co? suszysz na ręce? Sucha soczewka, po pierwsze, że niebezpieczna dla oka, to także źle "przykleja" się do oka. Poczytaj o pielęgnacji soczewek, choćby tu: http://www.acuvue.pl/pielegnacja-soczewek-kontaktowych Bo to, nie "tylko kolorowe" soczewki. Musisz dbać tak, jak z "normalnymi"

Gość nie no moze wytykanie
co rozumiesz pod pojeciem sucha soczewka ? przeciez soczewki musza byc nawilzone. jak sa suche to tak jakbys kawalek plastiku sobie do oka wkladal :D

Gość soczewkowa
no ja mam z kolei tak, że soczewki noszę od mniej więcej tygodnia. jak je zakładam to musza byc w miare suche żeby mi sie przykleiły do oka. dodatkowo cały czas coś mnie boli w prawym oku.