Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalinna25

CO W PACZCE DLA UBOGIEJ SIOSTRY Z DZIECKIEM??????????????

Polecane posty

Gość michalinna25

Mieszkam w UK, mam w Pl siostre, której nie powodzi sie zbyt dobrze, ma dlugi, sama wychowuje dziecko 6 lat, ma z nim straszne klopoty wychowawcze, chcialabym jej jakos pomóc i wyslac paczke do Pl, ale nie wiem co kupic, bo przeciez nie jest taka biedna, ze nie ma co jesc, to jest 'inna' bieda, bo siostra pracuje, ale zarabia bardzo malo i placi strasznie duzo za wynajmowane mieszkanie, do tego kredyt. Co moze jej sie przydac? Cos do domu? Cos dla niej? Cos dla dziecka? Jak myslicie??? Pisze w tym dziale, bo nie chce zaraz zostac wysmiana i obrazona na ogólnym, a pytam powaznie.

Gość michalinna25
up

Gość taka jedna z wrzesnia
dobra kawe dla niej, jakies slodkosci dla dziecka, moze jakies ubrania, spodnie buty

Gość ide spac
przelej jej po prostu pieniadze na konto

Gość a może po prostu przelej kase
będzie sama wiedziała co ma kupić czy coś zapłaci

Gość michalinna25
wlasnie w tym jest problem, ze ona mi nie da swojego konta, bo pieniedzy nie wezmie, kiedys jak nie pracowalam jeszcze, a studiowalam, dalam jej na urodziny 50zl a ona mi je oddala,nie mam sily do tej kobiety, o ubraniach tez myslalam, bo czasem kupuje cos w ciucholandzie, wiec przydalby sie jakis nowy ciuch

Gość ide spac
mnostwo ludz pomaga swoim bliskim w ten sposob to co ty zarobisz w ciagu godz. siostra musi tyrac 3 godz paczka - no chyba ze z ubrankami (wiem np. ze ubranka sa znacznie tansze w UK)

Gość klops02558
oczywiście ze najbardziej potrzebna jest jej spłata kredytu w tym bym pomogła kasa na konto hhhmmm wolałabym spłacić sama za nią kredyt... żeby żyła bez tego obciążenia (wiem co mówię)

Gość u mnie bylo to samo
jakis ciuszek dla siostry i duzo ciuchow dla dziecka!!! Zapytaj o rozmiar i kup juz jakas wyprawke wiosenno letnia. Najbardziej sprawdza sie bielizna skarpetki, majtki, podkoszulki, bluzki z krotkim rekawem, jakas bluza, spodenki, krotkie, dresowe, dlugie dzinsy, moze czapeczka z daszkiem. Uwierz mi, ze siostra bedzie wniebowzieta i mala tez :) moja corka tak kazdy sezon dostajje jesien zima i wiosna lato od swojej chrzestnej i od swojego taty, ktory mieszka i pracuje za granica.

dla siostry- jakas fajna bluzka, markowe kosmetyki, na ktore nie stać jej bo w PL są o wiele droższe, ładne perfumy. Dla dzieciaka moze jakies adidasy? i cos do ubrania?

Gość michalinna25
dziekuje za odpowiedzi, a jeszcze zapytam o jedno, czy rozmiary ciuszków dzieciecych tez sa jakies czy tylko wystarczy ze kupie na 6-7 lat jak sa opisywane w uk (z tego co widzialam przy okazji swoich zakupów) i bedzie dobre? Przepraszam ze pytam, ale nie mam dzieci i zupelnie sie na tym nie znam i nigdy nie interesowalam, bo nie musialam.

Gość klops02558
spłać za nią kredyt - może być po cichu, niech koleżanka sprawdzi numer konta kwotę itp

Gość u mnie bylo to samo
kup wieksze, kupuj na oko, np bielizne kup 6-7, spodnie juz lepiej 7-8 bo zawsze lepiej podwinac niz miec za krotkie, bluzeczki zobacz na oko do wzrostu twojej chrzesnicy. Moja corka jest dosc wysoka wiec zawsze ma kupowane ciuchy o rozmiar lub dwa wieksze.

Gość u mnie bylo to samo
jakies sukienki letnie i spodniczki dla siostrzenicy :) zobaczysz ze ty nie zbiedniejesz a one beda szczesliwe :)

Gość kasienka1339
Wyslala bym jakies ladne ubranka dla dziecka i cos dla siostry tez ladnego ale zeby mogla na codzien zalozyc. Moze tez slodycze bo wiadomo ze sa drogie. A jak siostra bedzie cos marudzic to jej nie sluchaj i tyle :) powodzenia

Gość michalinna25
chcialabym to zrobic, ale nie wiem, czy to nie jest taki kredyt z pracy, bo siostra pracuje w budzetówce i nie wiem, czy jej automatycznie nie odciagaja, wiem tak byloby najlepiej, w paczce chce tez wyslac koperte,, bo inaczej nie wezmie, taka juz jest moja siostra.

Gość michalinna25
siostra ma syna, bo nie napisalam, ale chyba nie ma róznicy, tez sie ciuszki przydadza :)

Gość ja to miałam kiedys
najważniejsze to buty dla małego- buty są drogie a dziecko szybko wyrasta, wiec ja bym kupiła kilka par na teraz i kilka "na wyrost" :) i jakies uniwersalne kurtki

Gość mysza1307
jakis drobiazg dla niej, moze cos czym sie interesuje, jakies ciuszki dla dzieciaczka- cos co napewno sie przyda. bo jak znam takie kobiety to nawet jesli przyslala bys pieniazki to i tak wszystko pojdzie w dom a dla siebie bedzie szkoda kasy.

Gość wszystko ok ale tylko
nie buty butów nie kupuj bo może będzie zły rozmiar rozmiar rozmiarowi nie równy ubrania lepiej kupić ale dl amałej może jakieś też zabawki w kńcu to jeszcze dziecko

Gość ja to miałam kiedys
przeciez można podać nr buta i długość stopy i buty będą dobre:)

Gość alibaba1234
Dla chłopca kupiłabym - buty - trampki, adidasy - t-shirty - bluzy - wiosenną kurtkę - czapkę z daszkiem - chłopakowy piórnik i zeszyty - słodkości - piłkę nożną

Gość Ja bardziej rodzinna
A ja w takiej sytuacji chciałabym, żeby mnie siostra odwiedziła, żebyśmy pogadały...a wtedy można iść na zakupy albo sama byś wiedziała co kupić. Ale JA nic bym nie chciała, ważne by było, że jest siostra! I podejrzewam, że Twoja siostra jest podobna do mnie! Dlatego o trafionych prezentach pomyśl podczas wizyty w PL.

Gość na pewno nic z jedzenia
bo w UK to sie raczej nie umywa do polskiej kuchni ;) Ubrania jej wyslij jak chcesz albo ksiazki angielskie, kasety, do nauki.

To jest Twoja siostra i powinnaś wiedzieć lepiej co może się siostrze pytać :) A jeszcze lepiej zadać jej te pytanie a nie użytkownikom kafeterii :) Ja bym wysłała coś neutralnego by siostry nie urazić.Nigdy nie wiadomo jak może odebrać taką pomoc druga strona. Dla siostry - kosmetyki,perfumy,dobrą kawę czy herbatę. Dla dzieci - ubranka,słodycze,zabawki, kolorowe przybory szkolne.