Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma123gda

evra - podrażnienie

Polecane posty

Gość ma123gda

już kilka miesięcy stosuję plastry evra, i czasem skóra swędziała mnie od kleju, który gromadził się wokół plastra, ale ostatnio swędziało mnie na całej powierzchni plastra, ale myślałam że to znów od kleju i gdy zdjęłam po 7 dniach plaster, skórę miałam pokrytą pęcherzykami i strasznie mnie swędzi cały czas. Nakleiłam następny plaster na drugie ramię i czasem mnie swędzi, czy powinnam go zdjąć i przykleić np na pośladki? Dodam, że zawsze przyklejam plaster na zmianę na oba ramiona. Czy powinnam odstawić plastry czy po prostu zmienić miejsce ich przyklejania?

Gość ma123gda
?

Gość ekler22
wyglada to na reakcje alergiczna ze strony twojego ciała . ja bym radzila odstawic i isc do lekarza

Gość ma123gda
ale w środku cyklu po prostu odkleić? W momencie kiedy współżyję..? czy po tym opakowaniu?

Gość ekler22
nie no oczywiscie nie w srodku cyklu tylko jak skonczysz to wtedy odklej i migiem do lekarza

Gość ma123gda
odkleiłam ten drugi i przykleiłam nowy na pośladek, i dobrze zrobiłam bo znów pojawiły się małe pęcherzyki.. we wtorek pewnie byłaby masakra. ale zastanawiam się czy to może być spowodowane goleniem miejsc gdzie przyklejam plaster jednorazówką? a potem oczyszczam je spirytusem salicylowym albo wodą utl.. chyba przestanę tak robić :/

Gość ekler22
bardzo mozliwe ze to moze podraznic skóre. zobacz co sie bvedzie dzialo na pupie. nawet jakby nic sie nie dzialo ja bym poszla do lekarza . bo jak bedzie to reakcja alergiczna to moze byc z tego później problem

Gość ma123gda
mam nadzieję, że na pośladku nic się nie będzie działo. ale w sumie i tak wybiorę się do lekarza. dzięki za rady! :)