Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Almanah

Karta Cyklu

Polecane posty

Czy któraś z was używa programu Karta ( http://elprogs.republika.pl/karta.html )? Zaczęłam właśnie go używać i po zakończeniu okresu okazało się, że nie mogę zapisywać temperatury. D: Czy to normalne? Chciałabym z niego korzystać w pełni, a póki co mogę jedynie zaznaczać objawy. Czy ktoś może mi pomóc?

Gość rumianek dzbanek
Tm powinna być opcja: dodaj nową kartę, czy coś w tym stylu. Ustawiasz jak poprzednią, na określoną długość cyklu i wpisujesz.

Ale ja już tak zrobiłam, mam już nową kartę i wszystko. Jedyne, czego nie mogę zrobić, to zanotować temperatury. Takie coś mam: http://i39.tinypic.com/wb5fl2.png Miałaś kiedyś taki problem? Albo może ktoś wie jak go naprawić. W ogóle w statystykach też mam coś dziwnego: http://i40.tinypic.com/6sqbrt.png Chodzi mi o ten werset: "Obserwacje prowadzone od ... do ..." Czy ty też tak masz?

Gość nie wiam dokładnie o co chodzi
Ja nie miałam takich problemów. Może napisz dokładnie jak dodajesz temperaturę bo może coś źle robisz. Program jest domyślnie ustawiony tak że jak ktoś nie ma idealnych 28 dniowych cykli to musi poszperać w ustawieniach. Trzeba wejść w zakładkę program - ustawienia i przejrzeć zakładki w tym oknie co jest i dostosować mniej więcej do siebie. Ja mam inny problem, jak wchodzę w dodawanie uwag to mi ginie za każdym razem notatka z objawu śluzu, kiedys tak nie było dopiero jak zaczęłam sobie sama ustawiać, ale nie wiem co tam można przestawić żeby tak nie było.

Gość rumianek dzbanek
Ja ostatnio używałam karty w maju, bo zaszłam w ciażę. Obserwacje się przydały ;) A coś takiego to pierwszy raz widzę. Może jest coś nie tak z programem.

cholercia nie wiem co to może znaczyć. Mi ostatnio wystąpił błąd z kartą że niby nie moge założyć przed jakąś tam datą i nie dało się tego obejść za chiny ludowe. Musiałam całą poprzednią kartę przepisać i było wszystko ok. tylko raz mi się cos takiego zdarzyło, tak to wiekszych problemów z tym programem nie miałam. W ogóle dziwny masz ten program.

Gość rumianek dzbanek
Może zainstalować go jeszcze raz?

a masz wersję 3.3 czy jakąś niższą?

Właśnie zainstalowałam jeszcze raz, mam 3.3, i wyskakuje mi cały czas to samo.

Wy instalowałyście wszystko z tej strony, czy tylko tę Kartę? W ogóle ściągałyście program z tej strony, czy innej?

ja mam z innej strony tylko ściągałam go 4 lata temu i nie pamiętam

znalazłam go właśnie w zakładkach ale okazało sie że tej strony już nie ma. Jak masz mało notatek z tego cyklu to możesz spróbować dane wprowadzić jeszcze raz.

Gość rumianek dzbanek
Hm, ja też już nie pamiętam... Trochę mi się ten program nie podobał, a właściwie któraś ulepszona wersja, bo automatycznie zaokrągla temperatury i nie da się wpisać dokładnie jak jest na termometrze. No ale jak ma być ciąża, to będzie.

no bo w zasadzie to tak dokładnie jak na termometrze to nie trzeba wystarczy do 0,05 stopnia, ja sobie dokładną temperaturę i godzinę zapisuje w uwagach ale nie ma to za wielkiego znaczenia dla wykresu

No cóż, pogrzebałam trochę, ale nic nie działa. Zostanę przy nmpr.bfe.pl, chociaż ta Karta bardziej mi się podobała. >:

spróbuj jeszcze usunąć kartę i wpisać dane od nowa. Dużo nie ma. Ja niedawno miałam problem z założeniem nowej karty bo mi wyskakiwało że nie mogę założyć przed jakąś tam datą, bo niby jakieś tam notatki miałam później. nie wiem o co chodziło. Wydrukowałam sobie ze wszystkimi komentarzami, potem w wolnej chwili przepisałam wszystko i wszystko było ok. Pewnie ma jakieś blokady co nie przewidziały wszystkich wariantów działania.

no to już nie wiem co może być.

No trudno. Spróbuję jeszcze raz od nowego cyklu. Jak nie będzie działać, to jakoś przeżyję bez tego. Dzięki za pomoc. ;) Jak znacie jakieś inne darmowe programy, to podajcie nazwy, ściągnę sobie i sprawdzę.

byl taki program Kalendarzyk, ale za bardzo mi nie przypadł do gustu, nie dość że mi się nazwa źle kojarzy to jeszcze w ogóle się nie mogłam w nim połapać jak prawidłowo wprowadzić dane ciągle mi jakieś głupoty wychodziły. Nawet się długo nie zastanawiałam tylko wywaliłam. W Karcie to przynajmniej można intuicyjnie wypełniać.

Czytałam o nim. Podobno bardzo źle wyznaczał dni płodne. Znalazłam póki co coś podobnego do Karty, ale w internecie: http://enpr.pl/ Sympatyczny całkiem, łatwy w obsłudze.