Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fwfwerfw

Co to za choróbsko, nagła, wysoka temperatura?

Polecane posty

Gość fwfwerfw

Mam kłopot. Moja dwulatka wczoraj jeszcze wydawała się być okazem zdrowia, a w nocy obudziła się z bardzo wysoką temperaturą. Paracetamol pomógł jej zasnąć i rano znów musiałam jej dać bo temperatura wróciła. Innych objawów nie zaobserwowałam. Mała zjadła śniadanie normalnie i ma dobry humor. Jechać z nią do dyżurującej przychodni czy czekać na rozwój wypadków. I co to wogóle może być??

Gość asiaaelelleee
obserwuj a jak by się pogoroszyło to zdażysz na pogotowie. Moze zabki?

Gość mamama27
ja zwalałam też na zęby a pierwszym razem była trzydniówka a drugim angina - ale dziecko mniejsze - kuknij swojej do gardla i poczekaj na jakies objawy

Gość fwfwerfw
A nie, nie, to nie zęby bo przy wyrzynaniu to moja córka ma niższą temperaturę i nie płacze. Anginę też miała, trochę to inaczej się rozwijało. Może trzydniówka? Wiecie, nie chcę wychodzić bo bardzo silny jest mróz, poza tym na razie nie miałabym jak dojechać do tej przychodni. No to czekam.

mój syn zanim skończył dwa lata miał trzy takie 'ataki' nagle 40 stopni wieczorem i w nocy, a na drugi dzień skowronek - nikt nie wie co to było, a raczej nie zęby, bo zawsze je dobrze przechodził; obserwuj, dawaj dużo pić i sprawdzaj temperaturę, jak tabletki ją zbijają to może doczekasz jutra i pójdziesz do lekarza spokojnie, jak sie nie da zbić to jedź na pogotowie

Gość moja dwulatka tez przechodzila
tajka chorobe: nagel wysoka teperatura z niczego, po poludniu i wieczorem. do tego brak apetytu. po podaniu paracetamolu spala cala noc i na drugi dzien toi samo: rano dziecko wesole i radsne jak skowronek. Po dzremce popoludniowej goraczko 39-40 C. BYlam u lekarza, powiedzial, ze to wirus i jesli po 3 dniahc nie przejdzie, to znow mamy przyjsc. Przelo po 4 dniahc tak samo nagle jak przyszlo. nie martw sie, to na pewno nic groznego, choc takie skoki tamperatury sa dosc niepokojace.

Gość losia..
moje właśnie takie coś miało ostatnio. Nagle wysoka temp. Po lekach spadek, zero innych objawów. Myślałam, że to zębiska, a tu nadal nie ma. Ale tempka w końcu spadła :)