Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquariussssssssssssss

znowu kolejna co chce już za 2 lata dzieci...

Polecane posty

Witam, spotkałem kolejną wspaniała kobietę, pracuje, gotuje, sprząta, lubi siedzieć przed TV w domu, nie lubi imprez zbytnio, nie męczy, no wspaniała Ale oczywiście dzieci, poznaliśmy się 4 miesiące temu i już mówi o tym że 1 bedziemy mieli za 2 lata i drugie po pół roku. Ja już nie wiem, wszystkie kobiety w Polsce chcą dzieci. Już chyba nie znajdę normalnej, która zamiast dzieci nie chciałaby wycieczek, spokoju, zabaw, długich weekendów w górach... Nie rozumiem, co to za presja Nie dośc że rząd Tuska, jest anty rodzinny od czasów najazdu Hitlera na Polskę, to jeszcze trzeba wydać 250 tyś na porządne mieszkanie dla dzieci... Nie zarabiam najniższej bo ok 4 tyś, no ale co bedzie za 5, 6 lat? W Polsce teraz dla przeciętnego czowieka nie ma miejsca dla rodziny, no chyba że ktoś lubi głodować, chodzić w 10 letnich ciuchach i jeść codziennie konserwy.. Czy nie ma kobiet, co wolą wolne życie?

Gość what do you know
Nie przesadzaj, ja na razie nie chcę mieć dzieci i większość moich koleżanek też nie. Swoją drogą dobrze, że laska od razu Ci powiedziała, jakie ma oczekiwania, a nie zwodziła Cię.

mi nie chodzi o to że mi powiedziała, tylko o to, że to już moja 7 co tak od razu wali o dzieciach. I nie przesadzam, bo powiedz mi w czym niby? Jak masz dziecko to już jesteś dziad, bo widze to po moich znajomych Mieszknaie najniżej za 180 tyś jakieś 2 pokoje na obrzerzach, ok 1000 kredytu 700na rachunki kobieta jak pracuje i babcia co za darmo przypilnuje to jeszcze jakoś ok, ale jak sam facet? Znajomy zarabia 2500zł i ma 1500 opłat, to co im zostaje na 3???

skoro tak ci zależy na pieniądzach to ne wiąż siez żądna kobietą . będizei taniej i uczciwiej :)

akurat fakt, że facet myśli realnie powinno się chwalić. Jak wie, że go nie stać to nie chce dzieci - proste. Niestety jest masa ludzi którzy jak coś chcą to muszą to mieć - nieważne czy będą mięli to za co ubrać u nakarmić.

szukaj takiej co nie gotuje, nie sprzata i nie oglada tv, tylko ma ambitniejsze zajecia poza praca, takie cechy to solidne zadatki na typowa kure domowa i matke -polke. Co takiego wspanialego jest w tej kobiecie, bo wynika z tego, ze wlasnie to, iz gotuje i sprzata, i nie chodzi na imprezy :O

to prawda - facet chce udawać powązny związek ale go nie stać . Nie powinien sie wiązać . Albo już na początku jasno określić swoje oczekiwania .

Poważny związek nie musi oznaczać posiadania dzieci. Chociaż panna M ma rację - facet szuka sobie kury domowej i narzeka, że owa kura chce znosić jajka i ma gdzieś weekendowe wypady.

Chyba poprostu wsrod zlych kandydatek wybierasz, a takich co nie spiesza sie do pieluch i zabawy w dom troche jest, sa jeszcze rozsadnie myslace kobiety,ktorymi nie kieruje wylacznie instynkt a zdrowy rozsadek.

mi nie zależy tylko co na pieniądzach, co na tym aby bardzije inaczej przezyć życie, chodzić po górach, jakieś wycieci do chorwacji, tunezji, itp itd. Ogladam właśnie mieszkania, i to co widze jak ludzie żyją to masakra Kilka rodzin w 3 pokojwych mieszkaniach. Tusk nas wykańcza a wcześniej Kaczyńscy, tak jak SLD przed nimi - ale nie o tym Ja tylko chciałbym mieć kogoś na codzień kogoś kogo pokocham bo okres podrywania mi się skończył już się na"kochałem" fizycznie już mnie to nie kreci, z jakas inną. Wole kogoś na stałe.... Ale powstaje problem dzieci.

problem w tym podejrzewam ,ze panie tak nie garnace sie do dizeci nie przejawiaja też cech na których autorowi zależy - czyli obiady , gotowanie i sprzątanie czyli dbanie o dom . Bardizej zależy im na sobie a autor chciałby ,zeby bardizej dbały o niego czyli ustawia ise troche w pozycji dziecka - same przywileje - obowiązków brak .

No to się zdecyduj, chcesz wycieczek czy żeby ci gotowała i gniła przed telewizorem?

Gość what do you know
No właśnie, szukasz domatorki która lubi gotować i sprzątać, a potem się dziwisz że taka chce mieć dzieci. DZiewczyny, które lubią sobie wić gniazdko w domu nie wiją go dla siebie, tylko właśnie dla potencjalnych dzieci. A przesadzasz myśląc, że każda chce mieć dzieci. Ty po prostu celujesz w nie tę grupę co trzeba.

no to może macie racje, ze kure domową sobie znalazłem.

jednym słowem szuka kobiety do pracy w domu :) ale najlepiej żeby owa pani kochała go , pracowała , nie miała swojego życia - ale dizieci nie chciała . pewnie ślubu też z taka pania nie planujesz ?:)

Dodaj do tego, że jeszcze powinna wyrywać się na baczność sprzed telewizora jak jemu zachce się wycieczki.

nie umiecie czytać ze zrozumieniem, gdzie ja napisałem że chce taką jak opisujecie? Mój problem polega na dzieciach, nie mam nic do ślubów. Taki to problem, z ludźmi w internecie, zamaist mysleć osądzacie od razu Ja tylko napisałem, że jest wspaniała bo takie cechy mi sie podobają, bo jakiemu facetowi nie?

No wiesz, napisałeś tak jakby te cechy były bardzo istotne - a są to cechy typowe dla kury domowej bez zainteresowań. I napisałeś, że jest wspaniała...a potem masz pretensje, że chce dzieci, a nie wycieczek. Jak ktoś, kto lubi gotować, siedzieć przed TV, nie lubi "imprez" i "nie męczy" ma prowadzić aktywny, ciekawy tryb życia, skoro pierwsze co rzuca się w oczy to właśnie przeciwieństwo twoich turystycznych wymagań?

Gość what do you know
"Ja tylko napisałem, że jest wspaniała bo takie cechy mi sie podobają, bo jakiemu facetowi nie?" Mojemu facetowi takie cechy się nie podobają, a na pewno nie są żadnym priorytetem. Jak może w ogóle podobać się komuś to, że kobieta sprząta? Przecież każdy normalny człowiek sprząta, no chyba że zatrudnia sprzątaczkę. Co to za filozofia utrzymać jako taki porządek w domu :o no chyba, że Ty masz na myśli jakąś chorobliwą pedantkę.

Gość antymama
Dobrze Ci tu mówią wszyscy! Ja np. nie chcę mieć dzieci. W ogóle. Ale jednocześnie nie cierpię gotować, sprzątać i gnić przed TV. Wolę koncert, imprezę, teatr, kino, wakacje w Paryżu, weekendowy wypad na deskę czy do przyjaciół na drugi koniec Polski. Słowem na dupie spokojnie nie usiedzę :D Wydaje mi się, że bardzo ciężko będzie Ci znaleźć kogoś, kto połączy te dwie cechy - tzn. domatorkę, która nie pragnie mieć dzieci.

ojjj nie każda kobieta sprząta, nie znasz życia ludzi:) Nie które to takie bałaganiary, aż zygać się chce. No ok, to może nie każdemu facetwi - uogólniłem!

to aby wyjaśnieć, chętnie zrezygnuje z kilku cech na rzecz tego aby nie chciała dzieci:) No ale co za porzytek z kobiety co bałagani, albo co nie potrafi nawet zupy ugotować? Ja nie mówie aby siedziała w kuchni 24/7, ale aby potrafiła zrobić domowy obiad, nie chce sie stołowac w kababach, albo że jak przychodze po czasami 10 godzinach z biura a tam pusty garnek i chipsy na stole!

Gość what do you know
Ale czemu to kobieta ma robić ten obiad? Co jeśli ona też siedzi 10 godzin w biurze?

jak kiedyś jeszcze premierem zostanie na szczęście już były premier Kaczyński, to on wykorzysta swoje bogate doświadczenia rodzinne i na pewno stworzy Ci takie warunki żebyś spokojnie mógł spłodzić potomka :D

'problem w tym podejrzewam ,ze panie tak nie garnace sie do dizeci nie przejawiaja też cech na których autorowi zależy - czyli obiady , gotowanie i sprzątanie czyli dbanie o dom . Bardizej zależy im na sobie a autor chciałby ,zeby bardizej dbały o niego czyli ustawia ise troche w pozycji dziecka - same przywileje - obowiązków brak .' Otóż to!:) Dziewczyna chce założyć rodzinę i dawać z siebie jak najwięcej. A autor pragnie wygodnego życia, bez zbędnych obciążeń. Zdaje się, że Wasze plany na życie są odmienne. Nie omieszkaj jej o tym poinformować;).

Każdy premier był do dupy, TUSK jest najgorszy jednak! Antyfantyk - jesteś sługusem rządu.

Gość bbbbbbbbbbb
ale z Ciebie palant ;/ sam sobie gotuj w takim razie.

Gość bo dzieci to najbardziej
prosty sposób zeby udupic faceta w związku bez dzieci zawsze jest mozliwosc, ze facet ją zostawi, wiec musi sie starac, a jak zrobi sobie dziecko z nim to facet ma pozamiatane i siedzi na dupie zaraz sie odezwa takie co powiedza , ze jednak nie siedzi :) owszem bywa i tak , ale wiecej jest takich co siedzą i zapieprzają na rodzine ..... dziecko jest lepsze niz obraczka :) bo naprawde łączy na zawsze :)