Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę podłamana

Mój prywatny dylemat.

Polecane posty

Gość trochę podłamana

Od kilku tygodni spotykam się z facetem, który ma swoją przeszłość. Jest 3 lata po rozwodzie i ma 5 letnią córkę. Dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenie, bo jest nam cudownie, ale moi rodzice nie mogą pogodzić się z tym, że spotykam się z rozwodnikiem i na domiar złego z dzieckiem na karku. Nie wiem, jak im przemówić do rozsądku. Jestem podłamana trochę.

Gość flak8
po stażu małżeństwa wnioskuje że dziecko było z wpadki i ślub też dobrze że się w porę opamiętał życzę wam dużo szczęścia i radości

Gość Poczekaj chwile
A jego przeszłość zacznie ci przeszkadzać, rozwód też nie był tylko z winy żony, z nim też jest coś nie tak. Więc sielanka nie potrwa długo

Gość trochę podłamana
Tak. Dziecko było z wpadki, a małżeństwo pomyłką, ale nie każdy jest przecież idealny. Dzięki, mam nadzieję, że nam się ułoży :)

Gość trochę podłamana
Poczekaj chwilkę - co sugerujesz?

Gość Poczekaj chwile
Dziecko to alimenty urodziny wakacje święta jesteś gotowa na takie wyrzeczenia?

Gość flak8
to że się z matką ożenił to dobrze o nim świadczy chciał zapewnić dziecku dom ale dobrze że sobie uświadomił że będąc w związku z niekochaną kobietą krzywdzi ją siebie i dziecko

Gość Poczekaj chwile
Jeśli facet spotyka się z nieodpowiednia kobieta, sypia z nią bez zabezpieczenia a potem się żeni i rozwodzi to dla mnie to nie jest facet warty uwagi

Gość trochę podłamana
Nie wiem czy jestem gotowa, ale czego nie robi się dla drugiej osoby? Zresztą on kocha bardzo córkę, więc nie widzę problemu w tym, żeby spędzał z nią jak najwięcej czasu. Resztę czas pokaże.

Gość flak8
"Dziecko to alimenty urodziny wakacje święta" niestety to prawda czasami to przyjemność a czasami uciążliwość jak chcesz się związać z tym człowiekiem na resztę życia lepiej się z dzieckiem zaprzyjaźnij bo potem będziesz miała horror jak urośnie

Facet rozwodnik i dziecko:D:D:D Tak, myślę , że Twoim rodzice są nienormalni skoro chcą dla Ciebie kogos bez przeszłosci i zobowiązań na całe życie 🖐️

Gość Poczekaj chwile
Przyjemność niestety nie dla autorki

Gość trochę podłamana
W takim razie moi rodzice są nienormalni, bo właśnie taką przyszłość dla mnie zaplanowali, a ja nie mam zamiaru im się poddać, ale też nie chcę ich urazić :(

Gość trochę podłamana
Poczekaj chwile - ale dlaczego tak uważasz, bo nie rozumiem?

Gość flak8
twoi rodzice martwią się o ciebie i jak każdy rodzic próbują chronić swoje dziecko więc nie miej im tego za złe moim zdaniem jeżeli się kochacie to przezwyciężycie wszystko a jak się ochajtacie to rodzice dadzą wam spokój