Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo proszę o pomoc

Czy jest może na forum jakiś Prawnik?

Polecane posty

zanowni Użytkownicy. Mam ogromny problem i bardzo proszę kogoś o pomoc. Ja nie mam żadnej wiedzy prawnej oprócz podstaw, które nie wystarczą. Rok temu razem z kredytem hipotecznym wzięliśmy UBEZPIECZENIE od utraty pracy. Składka na 12 m to niespełna 3000 zł. Ubezpieczenie jest dobrowolne , a wzięliśmy je dla tego aby zwiększyć naszą wiarygodność kredytową. W regulaminie tegoż ubezpieczenia jest punkt , że aby ubezpieczenie nie było subskrybowane na okres kolejnych 12 miesięcy trzeba napisać pisemną rezygnację na 30 dni przed końcem obecnego ubezpieczenia. Problem w tym iż te 30 dni minęły 26 grudnia (do 26 stycznia jest ubezpieczenie) . Przez nieuwagę i masę problemów zapomnieliśmy wysłać tej rezygnacji. Dziś rano zobaczyłam w dokumentach i doznałam szoku. Ubezpieczyciel nie wysłał do nas żadnego pisma przypominającego, ani żadnego z numerem konta do wpłaty. Proszę mi podpowiedzieć w jaki sposób mogę zrezygnować z tego ubezpieczenia? Czy będę musiała zapłacić kolejną składkę na 12 miesięcy? Ewentualnie co może grozić mi za niewpłacenie składki wcale, bądź niewpłacenie jej w terminie. W regulaminie nie ma żadnej wzmianki o tym. Przyznam, że taka suma jest dla nas niemożliwa do spłaty . Bardzo, Bardzo proszę o pomoc.

Gość Emmett Fitz-Hume
Wszystko zależy od umowy. Nie regulują takich kwestii powszechnie obowiązujące przepisy.

Gość kobiety mogą sie masturbować
nie pomozemy, ostatni prawnik, został świętym Leszeczkiem K.

Gość jak już chce
wynika z tego że umowa ubezpieczenia obowiązuje na kolejne 12 miesiący i nic już z tym nie możeszzrobić

Gość jak już chce
składka jest już wymagalna więc jeśli jej nie zapłacisz to konsekwencje bedą takie, jak przy niezapłaceniu jakiegokolwiek zobowiązania

Najgorsze jest to, że nie ma w umowie nic na temat konsekwencji. Zawsze uważałam, że jak za ubezpieczenie się nie zapłaci to jest zrywana umowa i ono nie obowiązuje. Przecież ubezpieczenia są dobrowolne i na chłopski rozum myślałam , ze może wystarczy jak opłacimy składkę za styczeń a potem złożymy rezygnację.

Gość jak już chce
dobrowolne, ale jak już podpiszesz umowę to jesteś nią związana. podpisałam umowę o to ubezpieczenie przecież, więc? a konsekwencje ? przymus zapłaty czyli odstetki, kara, w grę może wchodzić idąc dalej nawet komornik. a i nie wiem czy nie będzie to miało konsekwencji dla samego kredytu, zależy co macie w umowie

w umowie kredytowej nic na temat tego ubezpieczenia nie ma. No nic pozostaje mi tylko poczekać do jutra i pojechać do siedziby. Dziękuję za odpowiedzi

Gość jak nie zaplacicie to
komornik sciagnie najpierw swoje koszty, wiec bedzie kosztowalo jeszcze drozej