Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w krawacie...

Krawat u dziewczyny to ekstrawagancja?

Polecane posty

Gość w krawacie...

W czasie piątkowego egzaminu Pani profesor poczuła się urażona moim wizerunkiem, zwróciła uwagę na krawat i koralową szminkę. Czy ten pomysł z krawatem faktycznie był taki niestosowny?

Może ta szminka jej bardziej przeszkadzała? :D. Na egzamin to czase nie warto ryzykować. Z systemem się rzadko wygrywa ;) Ja nosiłam kiedyś krawat jako pasek do spodni :D

Gość w krawacie...
Wszystko miałam w swoim mniemaniu obliczone na skromny wygląd: szara spódnica do kolan, szary sweterek, a pod nim biała koszula z tym nieszczęsnym krawatem, najprostszym na świecie. O krawacie nagadała się więcej niż o szmince, gadała, że to dziwactwo, nie na miejscu i w ogóle bla bla bla, że nie okazałam jej szacunku.

No to naprawdę jakąś dziwaczka :P wyrazy współczucia z powodu takiego nauczyciela

Gość w krawacie...
Dlatego w sumie jestem ciekawa, czy Waszym zdaniem to jakiś przesadzony pomysł czy może wszystko ok?

Gość w krawacie...
Nei, ona mnie przeraża z wielu powodów ;) . Dzięki za współczucie

Baba w krawacie powinna zapuścić wąsy do kompletu ! Może chłopy mają zacząć nosić sukienki? :O okropieństwo

Gość w krawacie...
No raczej krawat łatwiej zaadaptować do kobiecego stylu niż sukienkę do męskiego. Bez porównania :/

Gość w krawacie...
Wąsów nie będzie i nigdzie nie jadę. Ty swoje, ja swoje. Tyle.

Osobiście uważam ,że kobieta ma tak wiele możliwości iż krawat jest niestosowny. Karaty są nudne i poważne, a przede wszystkim niekobiece. Dawna nazwa promowana w PRL to zwis męski prosty i to już powinno Cię odstraszyć od takich pomysłów.

Gość niekonieczny
mnie wisi do kolan kalafiorem jak się kto ubiera, byleby mi sie na oczy nie pchał. jezeli kobiety nie chodzą w krawatach, to pewnie m.in.dlatego, że faceci zazwyczaj nie chodzą na szpilkach.

Gość w krawacie...
To tylko pojedynczy akcent w ubraniu, który przecież ma też swoją damską wersję...

Gość niekonieczny
ok, ale jeżeli całość nie gra, to akcent można do śmietnika wrzucić - czyli makijarz + krawat raczej ze sobą nie grają.

Gość niekonieczny
ale pomysł niestosowny nie był raczej :P

Gość Kristoferodexoru
Dziewczyny chodzą w krawatach od ponad 40 lat i jest to modne. Jeśli twoja nauczycielka jest z modą ponad 50 lat wstecz to trudno. Krawat dla dziewczyn jest elementem retro,punk,scene,glamour, wintage, ska itd. Avril lavigne miała w nim teledyski już 8 lat temu. Można z nim zrobić ogromną ilość kompozycji i kombinacji. Od mundurka szkolnego czy harcerskiego po gwiazdę rocka. Jeśli to wygląda brzydko to ja niewiem już co http://www.chaossfoto.com/PicturesShow.htm?576