Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za kierownica noga

jak ruszać autem?

Polecane posty

za kierownica noga JAK RUSZYĆ GDY STOJĘ NA ŚWIATŁACH? oo, na swiatłach ruszasz z 2 biegu i pełne obroty:P A jak ruszasz np. z parkinku to z 1 ale też na pełnych obrotach

Gość za kierownica noga
dzieki ewelina :) jedna normalna echchh.....

nie z mityczna, moja kolezanka byla gorsza od sutoki bo nawet sie tym nie interesowala, miala gdzies to prawko a normalnie jezdzila potem. Mityczne to jest uzywanie mozgu przez ciebie:P

Gość el chulo
Dobrze,że ciężarówką nie jeździ,tam plac robisz na dwójce,a na mieście ruszasz z trójki,jak jedziesz na mieście np na 6 i dojeżdżasz do ronda to robisz przebitkę na dolną skrzynię i wrzucasz 4,ło matko sam sie tym gubię.

Gość za kierownica noga
Enfant Terrible musisz byc bardzo smutną osobą szkoda mi ciebie :)

Gość kierowca tira
kup sobie auto z automatyczną skrzynią biegów i po problemie,(tylko pamientaj skrzynia wymaga obsługi co 60 tys km,wymiana filtra i oleju ,a przyjemność z jazdy -nie do opisania)

argumentow na co? Przeciez wlasnie ci odpisalam argumentem, ze moze instruktor wyslac na pierwszej jezdzie na miasto osobe nie majaca wczesniej pojecia o technice prowadzenia samochodu. A teraz jakiego bys chciala argumentu? Ze kolozenka nie jest zmyslona?:D No wybacz, ale na to nie mam argumentu oprocz tego co juz pisalam. Kazdt tu moze napisac, ze zmysla. Takze, faktycznie uzywj mozgu zanim wyskoczysz z kolejnym argumentem na...? No wlasnie sama chyba nie wiesz:P

EwelinaEwa Posłuchaj tępa locho, zapamiętaj na przyszłosc, ze jesli chcesz rozmawiac i byc szanowanym parterem w rozmowie, to nie uzywaj argumentów ad personam:D. Teraz sobie szybko wygoogluj co to znaczy i moze wpadniesz na to , ze zrobiłas to po raz drugi. Także zegnam 🖐️

ja na pierwszej jezdze wyjechalam na miasto. Wiele osób tak ma! Autorko to wszystko wyjasni ci instruktor> Enfant pierwsze slysze ze rusza sie z 2 biegu!? Jesli na swiatłach zatrzymałas samochod zupelnie zmieniasz na jedynke jesli samochód sie toczy powinnas wyciagnac jeszcze na 2!

Gość za kierownica noga
dziekuje za rady :)

ameryka południowa a Ty może poczytaj sobie wszystkie posty i zrozum że to sarkazm ( kontekście tego , ze ruszanie na światłach musi sie rzadzic chyba innymi prawami niż ruszanie np. z garażu :O) a tak w ogole to z 2 biegu się rusza :D

Gość za kierownica noga
podalam przyklad glupia babo chyba bardziej mozliwe jest ze bede ruszala ze swiatel niz z garazu co????? pomysl

Gość za kierownica noga
i rusza sie z 1 to juz wiem!

Enfant Terrible dziecko, bo podejrzewam, ze mlodsza jestes ode mnie po twoim sposobie pisanie. Niczego wygooglowac sobie nie musze, moze i chcialas zablysnac, ale sorry:P nie zrobilo to na mnie wrazenia. Pojechalas po dziewczynie pierwsza nie udzielajac rad, nie dyskutujac tylko obrazajac. Moze ty sobie wygoogluj argument ad persona:D Bo sama rozpoczelas dyskusje w zlym kierunku zanim jeszcze ja sie wypowiedzialam. A teraz zegnam zanim nazwiesz mnie tepa strzala czy peezda czy nie wiem kim tam jeszcze w waszym gimnazjalnym slangu:)

Gość za kierownica noga
i rzadzi sie innymi praami bo stojac w garazu masz zgaszone auto a na swiatlach juz jest ''na chodzie'' trzeba tylko posunac sie do przodu krew mnie zalewa!

wiem, ze mozna ruszac z 2 biegu...mam diesla i moim samochodem i z 3 biegu bez problemu ruszam, tylko jaki jest sens niszczyc samochód? a bez sarkazmu nie potrafisz nic wytlumaczyc?

Ameryka Południowa wiem, ze mozna ruszac z 2 biegu...mam diesla i moim samochodem i z 3 biegu bez problemu ruszam, tylko jaki jest sens niszczyc samochód? No wiec wiemy o co chodzi:) a bez sarkazmu nie potrafisz nic wytlumaczyc? Jak najbardziej, jednak nick do czegoś mnie zobowiazuje :) ale w ekstremalnych sytuacjach takich jak ta -n nie potrafię się powstrzymac :(

Gość jakaś ona
Stoisz tak! Wszystko robisz jak instruktor uczył, zatem ustawiasz fotel, zapinasz pasy, ustawiasz lusterka. Włączasz światła. Zakładam, że stoisz na placu na równym terenie, bez wzniesień. Zatem, prawą nogą wciskasz sprzęgło i wrzucasz na luz, tą samą prawą nogę stawiasz na gaz i przekręcasz kluczyk w stacyjce i lekko naciskasz gaz. Słyszysz, że silnik pracuje. Następny krok ta sama prawa noga z gazu, przekładasz na sprzęgło , wrzucasz jedynke i znowu noga na gaz i spokojnie ruszasz, wcześniej sprawdzając w lusterku czy nie ma nikogo, kto by chiał ciebie wyprzedzić, poza tym sygnalizujesz to też światłami migania. Następny krok znowu noga na sprzęgło i wrzucasz dwójkę i znowu gaz i jedziesz. SKRZYŻOWANIE. Widzisz przed sobą skrzyżowanie , czerwone świrła. Z lekka hamujesz, bez wciskanoa sprzęgła, jedziesz po prostu wolniej, następnie dojeżdzając do miejsca, gdzie musisz już się zatrzymać, noga na sprzęgło wrzucasz luz, hamulec i stoisz, a ruszasz tak jak wcześniej. Jedno jest pewne, musisz naucz się przechodzenia płynnego sprzęgło, gaz hamulec a między tym wrzucanie biegów. Na dwójce dobrze jest ruszać zimą, kiedy jest slisko. Poza tym zauważyłam, że łatwiej jest jechać niż opisywać krok po kroku czynności jakie należy wykonać, by jechac.

Gość jakaś ona
No i jak napisałam,że łatwiej jest jechac niz napisać, lewa noga sprzeglo, a prawa noga gaz i hamulec.

Gość jakaś ona
Stoisz tak! Wszystko robisz jak instruktor uczył, zatem ustawiasz fotel, zapinasz pasy, ustawiasz lusterka. Włączasz światła. Zakładam, że stoisz na placu na równym terenie, bez wzniesień. Zatem, lewą nogą wciskasz sprzęgło i wrzucasz na luz, prawą nogę stawiasz na gaz i przekręcasz kluczyk w stacyjce i lekko naciskasz gaz. Słyszysz, że silnik pracuje. Następny krok prawa noga z gazu, lewa na sprzęgło , wrzucasz jedynke i znowu prawa noga na gaz i spokojnie ruszasz, wcześniej sprawdzając w lusterku czy nie ma nikogo, kto by chciał ciebie wyprzedzić, poza tym sygnalizujesz to też światłami migania. Następny krok znowu lewa noga na sprzęgło i wrzucasz dwójkę i znowu prawa gaz i jedziesz. SKRZYŻOWANIE. Widzisz przed sobą skrzyżowanie , czerwone świrła. Z lekka hamujesz, bez wciskanoa sprzęgła, jedziesz po prostu wolniej, następnie dojeżdzając do miejsca, gdzie musisz już się zatrzymać, lewa noga na sprzęgło wrzucasz luz, prawa noga hamulec i stoisz, a ruszasz tak jak wcześniej. Jedno jest pewne, musisz naucz się przechodzenia płynnego sprzęgło, gaz hamulec a między tym wrzucanie biegów. Na dwójce dobrze jest ruszać zimą, kiedy jest slisko. Poza tym zauważyłam, że łatwiej jest jechać niż opisywać krok po kroku czynności jakie należy wykonać, by jechac.