Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliffeczka

zaparcia u niemowląt POMOCY

Polecane posty

Witam, moja miesięczna córeczka cierpi na nietypowe zaparcia. Stolec oddaje ok 3-4 razy na dobę, częściowo z pomocą czopków, mają barwę ciemno zieloną ale są rzadkie, podobne do stolców niemowląt karmionych wyłącznie piersią.Dziecinka bardzo się pręży i płacze czy defekacji. Karmię częściowo piersią, częściowo mieszanką - początkowo nan pro 1 a po konsultacji z lekarzem bebilon comfort dla dzieci ze skłonnością do kolek i zaparć. Ze swojej diety wyeliminowałam chyba już wszystkie zapierające produkty. nie wiem już co robić:( jak pomóc dziecinie???? PS: masowanie brzuszka, esputicon i woda działają tylko na chwilkę:(

próbowałam, na początku pomagało a potem było jeszcze gorzej bo gazy także sprawiały jej ból

pediatra zalecił zmianę mleka na bebilon comfort, uginanie nóżek też nie działa, co najwyżej na chwilkę ją uspokoi ale kupka i tak nie chce wyjść, a czopek tak jeden na dobę idzie, czasem dwa, oczywiście nie całe tylko po 1/3.

Gość aaaassddfddsaass
może herbatka z rumianku

Gość c c c
kup aptece [proszek toisty i na czubek noza dawaj wymieszany z odrobina wody pare kropelek wody ze sie wymieszal to stary sposob i sprawdzony ja dawalam mojemu dziecku jak mial kolke rewelacyjny jest!!zadne inne leki na niego niedzialaly tylko ten proszek niejest drogi a warto sprobowac!!niedawaj czopkow za duzo bo pozniej niebedzie moglo sie zalatwic samo!!!

a pediatra w sumie dobrze doradził bo na nowym mleczku jest tych zaparć dużo mniej, jeszcze w ubiegłym tyg praktycznie każda kupka wychodziła w wielkim płaczu, a teraz tylko 1-2 na dobę. a rumianku nie próbowałam, podobno uczula:/

Gość fuj dzieci sa obrzydliwe
:(

Gość nie masz obowiązku mu nic
PO PIERWSZE: zmień pediatrę! PO DRUGIE: nie dawaj dziecku żadnych cholernych czopków, bo do końca życia już nie zrobi kupy bez pchania czegoś do odbytu! PO TRZECIE: kupa miękka? dziecko krzyczy i płacze, stęka podczas oddawania stolca? poczytaj o dyschezji, może to to? mnóstwo niemowlaków to ma