Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby takie proste

Co oznacza, kiedy facet mówi kobiecie, że

Polecane posty

Gość niby takie proste

Co oznacza, kiedy facet mówi kobiecie, że "czuje się przy niej bezpiecznie"? Mój męzczyzna nie jest skłonny do wyrażania uczuć, dlatego rzadko coś sam z siebie wykrzesa, natomiast kilka juz razy powtorzyl że od kiedy mnie spotkał czuje sie bardzo bezpiecznie (niepewnym głosem, niesmiało, z emocjami większymi niż wtedy kiedy raz na ruski rok wydusi 'kocham', ,mocno i długo potem przytulając... więc musi to być dla niego bardzo ważne :)). Rozumiem, że ja mogę czuć się przy nim bezpiecznie - jest pewny siebie, wygadany, odważny... a ja jestem kruchą, delikatną kobietką ;P. Co własciwie oznacza, ze facet czuje sie bezpiecznie? :) Pewnie?

Poczucie bezpieczeństwa oznacza że przy Tobie zapomina o zagrożeniach, nieszczęściach, strachu i wszystkich demonach o których normalnie pamięta i musi z nimi walczyć. To może być trochę synonim przytulenia przez Mamę. Pytanie czy Mam go przytulała jak był dzieckiem.

Gość niby takie proste
wydaje mi się, że nie za bardzo...

Gość wannika1
to oznacza , ze czuje sie przy tobie bezpiecznie qurwa, a co ma oznaczac

Gość hrabiniaBrunświku
moze bezpieczenstwo=zaufanie, ze go nie zdradzisz np. moze w tym sensie czuje sie bezpiecznie.

Gość niby takie proste
nie chodzi o to, co oznacza słowo "bezpiecznie", tylko co może wlaśnie oznaczać dla kogoś, dla kogo po tym jak to wypowiada wydaje się że jest to ważniejsze w znaczeniu niż 'kocham'. PS. Dzięki Jacek, nie sądziłam, że doczekam się tu męskiej opinii

Gość hrabiniaBrunświku
no to ci mowie... tzn ze ufa, ze go nie zdradzisz... byc moze tez czuje, ze przy Tobie w pelni moze byc soba,.. ze niczego nie wykorzystasz przeciwko niemu itd

Gość hrabiniaBrunświku
swoja droga, skoro powtarza to tyle razy, dziwne, ze go nie zapytalas

Miej na uwadze proszę, że jeśli on od Ciebie uzyskuje takie poczucie bezpieczeństwa, to gdyby ewentualnie wam coś nie wyszło - będzie zagubiony. Jeśli będziecie dalej w takim związku on będzie przywiązany do Ciebie (no bo czuje się bezpiecznie). Może być uzależniony emocjonalnie. Piszę "może" bo być może to w sobie zmieni. Ale jeśli nie zmieni to będzie obsesyjne do Ciebie przywiązany. Podobno dojrzały człowiek to taki który daje sam sobie wszystkie podstawowe potrzeby (bezpieczeństwa, miłości itd), takie bycie dla siebie Matką i Ojcem. U niego chyba daleka do tego droga.

Gość niby takie proste
hrabia - niby tak, ale ja dziwnie bym się czuła, gdybym powiedziała mu, że czuje się przy nim bezpiecznie albo szczęśliwa, a on zapytałby mnie: dlaczego? :) Jacek - pewnie tak jest, ale w takim razie mi do dojrzałego człowieka też bardzo daleko :)...

Gość hrabiniaBrunświku
JacekJ ciekawe spostrzezenie :) Ale mozna gdybac jakiej sfery zycia to bezpieczenstwo dotyczy w wywodach partnera autorki. Bo moze to takie bezpieczenstwo o jakim mowie ja- ufnosc, ze go nie zdradzi, i ze ona to TA, i stad poczucie pewnosci, bezpieczenstwo, ze oto w koncu dotarl do wlasciwego (bezpiecznego) portu. ??

Gość hrabiniaBrunświku
to nie pytaj go "dlaczego", ale "rozwin mysl" albo 'co dokladnie przez to rozumiesz' :D 🖐️

Gość mariner
to znaczy ze jestes najblizsza mu osoba i moze nie pala do ciebie szalencza miloscia ale chce byc z toba bo jest mu tak dobrze z toba ze nie odczuwa pokusy aby zaliczyc inna pania :) Mysle ze powinnas sie cieszyc z takiego wyznania :) bo masz go w garsci :)!

Gość mrrrrrrrrrr
a powiedzcie faceci jak to jest z wami czy jeżeli zależy wam na dziewczynie byliście na dwóch spotkaniach super spędziliście czas umówiliście się na kolejne spotkanie po tym jak on wróci z dłuższej podróży od rodziny... po czym wraca i pyta czy możemy umówić się innego dnia, bo jechał dłużej niż planował i jest zmęczony była godzina 17... czy jeśli facetowi zależy to tak się zachowuje??

Gość mrrrrrrrrrr
Myślę że ma do Ciebie pełne zaufanie i wie, że może na Tobie polegać poza tym jesteś dla niego bardzo ważna :)