Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goskae

Czy to wczesna menopauza?

Polecane posty

Gość goskae

Dzien dobry.Mam pewien problem.Mam 35 lat,miesiaczkuje od 12 roku zycia,zawsze regularnie co 28 dn(nie stosuje zadnej antykoncepcji,poniewaz mam przeciwwskazania)W grudniu 2011r.moj cykl mial 18 dni,a kolejny 29,nigdy tak nie mialam.Ciaze wykluczam na 100%.Czy ktoras z Was miala podobnie?

Gość są specjalne testy
na wykrycie zbliżającej się menopauzy generalnie gin też może zlecić wykonanie badań hormonalnych wcześnie zaczełaś miesiączkować więc wszystko możliwe widziałam też testy do samodzielnego wykonania, kupisz je w Rossmanie

Gość pseudonim znikąd
spokojnie. jeśli to się zdarzyło jedne raz to o niczym nie świadczy. Może miałaś ostatnio jakieś stresy albo byłaś przemęczana choroby, niedobory w organizmie lub zmieniałaś klimat. Ja raz miałam taką sytuację w wieku dwudziestu paru lat podczas sesji i mimo ze miesiączki przed tym zdarzeniem i po tym zdarzeniu regularne. Sytuacja taka może być spowodowana tym że któryś z tych cykli ten 18 dni albo ten wcześniejszy mógł być bezowulacyjny, teoretycznie jeśli każda z nas ma jedne taki cykl w roku to się mieści w normie. Przebadać się nie zaszkodzi ale nie ma co się niepotrzebnie denerwować.

Gość goskae
nie mialam zadnego stresu ani nic z tych rzeczy. ostatnie miesiace byly nawet odziwo spokojne