Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aanakonda

zespół cieśni nadgarstka

Polecane posty

Gość aanakonda

SA tu osoby,które maja tę" usterkę"? Leczą się? mają,miały zabieg?W piątek miałam wyciete więzadło poprzeczne i odbarczony nerw pośrodkowy.Już kilka godzin po zabiegu zauważyłam różnicę-nie drętwieją palce:)jak wyglądala Wasza droga do całkowitego wyzdrowienia?

Gość byłaś konkurencją
Nie miałam, ale czuję, że mam to samo. Ciągłe bóle nadgarstków, a praca na kompie. Też mnie to ciekawi, jak stwierdzają, ze jest konieczność operacji i co dalej?

Gość aanakonda
Mój lekarz rodzinny stwierdził,że to nie cieśnia jest problemem ale krażenie.Podziekowałam za fachowość i wyszlam.Baddanie eng zrobilam prywatnie.Zbadałam tylko nerw pośrodkowy w obu dłoniach,zapłaciłam 140 zł.Badanie wyraźnie stwierdziło uszkodzenie nerwu pośrodkowego w stopniu znacznym.na zabieg umowiłam się telefonicznie na oddziale chirurgii jednego dnia.cztery dni po zabiegu odczuwam ogromną,ogromną ulgę.

Gość tez to milam w obu
łapkach. jestem po 2 zabiegach.1 w maju 2 w sierpniu.roznnica totalna. mialam strasznie zaawansowana ciesn i tylko zabiegi mi pomogly. ja mialam spore przykurcze zaniki miesni wiec powrot do pelnej sprawnosci jeszcze trwa (brakuje tak z 5 procent ale cwicze lapki na rozciagniecie miesni i ich odbudowe). mialam tak sztywne rece przed zabiegami az nie wierzylam ze to tylko zcn.nie moglam plasko polozyc na stole,zlozyc jak do modlitwy, zgiac swobodnie w nadgarstku. oczyiscie mialam tez silne dretwienia wlasciwie palce caly czas zdretwiale. juz po zabiegu przeciecia wiezadla (tez w ramach kliniki jednego dnia) odczulam ulge choc pelne czucie wracalo stopnioo ale nie bylo juz tych nocnych dretwien. tak wiec polecam zabieg. zreszta ja nie mialam wyjscia mialam w kanale juz tak ciasno nerw mocno przygnieciony

Gość tez to milam w obu
aha doktor mowil ze nerw odbudowuje sie do roku czasu i im bardziej uszkodzony tym dluzej trwa jego naprawa

Gość wiolkawiolka3
A czy to prawda że jest jakaś bezoperacyjna metoda leczenia ? Korzystał toś może z takiego rozwiązania???

Gość gość
Z tego co czytałam, to jest jakaś metoda leczenia - BP - czy jakoś tak

Gość angelaS01
Tak, w Wieliczce Beata Pruszkowska opracowała taką metodę, gdzie bez operacji leczy z powodzeniem ten zespół cieśni nadgarstka. W necie można o niej poczytać

Gość elżbietaJk
też ją polecam ! złota kobieta! pomogła mi , choć lekarz mi wmawiała, że tylko operacja mi pomoże

Gość edga

Zdecydowanie warto dowiedzieć się więcej o metodzie BP niż decydować się na nacinanie ręki. Operacja nie jest bezpieczna, a przy metodzie BP nie trzeba się obawiać o skutki uboczne czy coś