Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedomillka

do mam dzieci z AZS

Polecane posty

Gość sedomillka

u córki alergolog rozpoznal azs. ma 5 mies od 2 tyg jest na bebilonie pepti. nie ma poprawy . ciągle jest czerwona i pbsypana krostkami., czy to mozliwe zeby mleko nic nie pomogło?

Gość agula8
czasem się tak zdarza, może potrzebny jest Nutramigen, albo dziecko potrzebuje więcej czasu. Powinien to ocenic lekarz, bo może nowe mleko nie uczula , ale wysypka po poprzednim musi leczyć się dłużej. Używasz emolientów? dostałaś maści na zmiany skórne??? zapytaj lekarz o Latopic, też pomaga przy azs.

Gość polecam mleko kozie!!
,,

mleko kozie.... jest wiele mitów które wokół tego mleka narosło. Podawanie go dziecku może i łagodzi zmiany skórne, ale cała alergia pzrechodzi wówczas na drogi oddechowe itp. Dzieci łapią często zapalenie jamy ustnej, w starszym wieku mają problemy astmatyczne, mają alergie itp.

Gość sedomillka
no wlasnie oto chodzi ze alergolog powiedzial ze ma azs i kazal natluszczcac. a dermatolog ze to nie azs ze mamy jej przesuszyc skóre bo zaduzo emolientó uzywalismy, a ja głupieje bo nie wiem co ja moze uczulac

Gość blondjola
mleko kozie uczula tak samo jak krowie. widocznie dla twojego dziecka pepti jest "za słabe". albo organizm nie pozbył sie jeszcze alergenu. ja bym jeszcze zaczekała na efekty, bo alergen w organizmie może sie utrzymywać przez conajmniej 3 tyg. jesli nie minie to może nutramigen... warto też wypróbować probiotyki, najlepiej te bez białka krowiego w składzie, np. latopic dla alergików i azs-owców.

Gość sedomillka
latopic uzywamy od miesiąca

emolienty mają to do siebie, że oczywiście pomagają, jak jest taka potrzeba, ale stosowane w nadmiarze sprawiają, ze skóra dziecka się rozleniwia i przestaje sama się chronić. Może stosuj jeszcze pepti, daj czas, a do kąpieli może krochmal?

Gość lady bronka
zmiany skórne nie znikają tak szybko, 2 tygodnie to za krótko, organizm musi pozbyć się alergenu. u mojej córki skóra zagoiła się po ponad 3 tygodniach. za to dolegliwości ze strony układu pokarmowego ustąpiły prawie od razu po przejściu na nutramigen. pediatra zaleciła podawanie probiotyków, wybrałam latopic, bo jest przeznaczony dla dzieci ze skaza i azs. do pielęgnacji skóry używałam a-dermy.

MOJEMU DZIECKU nie pomagał ani bebilon pepti,ani nutramigen-żadne maści itd ma ...Był w opłakanym stanie wszędzie podrażniona skóra,drapanie itd porażka,teraz skończy 9 miesiecy i jak ręką odjo-

u nas sprawdzil sie nan pro ha 1, bo synek ma 3 miesiace a od miesiaca ma stwierdzona alergie na mleko i AZS, karmie raz butla raz piersia i jak tylko zjem jakis nabial to maly zaraz ma czerwona buzke i krostki, na sucha skorke jeszcze nic nie testowalismy, ale mam zamiar kupic olium albo oliatum..

Gość Potwory dwugłowe
mojej córce zapalenie skóry wygaszało się przez miesiąc - karmiłam piersią, więc ja na diecie beznabialowej, bezjajkowej, bezkurczakowej, bezwołowej, bezpomidorowej itp, do tego probiotyk+ketotifen+codzienne mycie w bieżącej wodzie żelem emolium i smarowanie lekką emulsją emolium+pimafucort (z hydrokortyzonem niestety, ale działał zajebiście) miejscowo na najgorsze parchy raz dziennie. Po około miesiącu była już czyściutka i jak nie zgrzeszyłyśmy jakimś smakołykiem, nie nawracało. Przez rok nietolerancje pokarmowe już prawie przeszły (zostało mleko i jajko) i jest w tej chwili bardzo dobrze. Jeśli chodzi o natłuszczanie - zbyt ciężkie kremy nie są dobre, bo skóra nie oddycha, w martwym naskórku rozwijają się bakterie i to zaostrza stan zapalny. Dlatego ważne jest to mycie w bieżącej wodzie z delikatnym ścieraniem łuszczącego martwego naskórka często praną rękawicą (ja używam do tego niemowlęcej skarpetki naciągniętej na trzy palce, jest bardziej precyzyjna niż rękawica ;) no i mam ich mnóstwo ;)

Gość lubanska
mnie alergolog powiedział, że przy azs ważne jest nawilżanie, a nie natłuszczanie. smarowałam córkę cetaphilem i pomagał bardziej niż emolium. skóra wygładziła się po około miesiącu od zmiany mleka na nutramigen. myślę, że pomógł też latopic, probiotyk, który wspomaga leczenie azs.