Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja MALBORK.

wizyta u endokrynologa jak wyglada zaburzenia hormonalne

Polecane posty

Gość Patrycja MALBORK.

prosze mi powiedziec jak wyglada wizyta u endokrynologa związane z owłosieniem zrobiłam badania na poprzedniej wizycie pani dokrot ponownie dala mi na badania za 3 dni mam wizyte i mysle czy ponownie na bdania mi nieda czy endokrynolog jest wstanie przepisać jakieś lekarstwa czy wysle mnie gdzie indziej jak to jest prosze o odpowiedz

Gość =-09878998---
endokrynolog jest od tego ,zeby Ci te hormony wyregulowac,wiec skoro juz wyslal cie na badania to pewnie teraz przepisze leki na podstawie ich wyniku.Jak kazdy inny lekarz

Gość Patrycja MALBORK.
jak uwas taka wizyta wygląda i czy wam endokrynolog przepisuje jakies tabletki ? wystarczą wszelakie badania??

Gość Patrycja MALBORK.
boję sie ze bedzie ciagle mnie umawiala na wizyte prywtne to sa wizyty i nie powie nic szczególnego np iz to jest normalne wyniki podwyzszone ale nie wskazuje na zaczęcie kuracji lekami czy cos w tym stylu

Gość Patrycja MALBORK.
moje obawy sa takie poniewaz rok temu leczyłam sie prywatnie u lekarza wątrobowego umawiała mnie na wizyty przepisywala mi tabletki sylimarol poczym na koniec po kilku wizytach powiedziala ze próby wątrobowe sa podzyzszone bo to genetyka i na tym koniec a pieniadze poszly jak bym poszla pogadac tylko i nie uzyskac fachowej porady jak rowniez leczenia teraz sie obawiam ze sie sytuacja powtórzy bedzie tylko mówila wysylala na dosc drogie badania mialam miec usg jamy brzusznej wczoraj umawiajac sie na wizyte uslyszalam ze bedzie moze konieczne badanie dopochwowe wiec bede musiala isc do ginekologa na badanie potem znow wrucic i tak w kółko niestac mnie na takie leczenie i boje sie ze wszystko poszlo na marne:(

Gość =-09878998---
no to juz by byla przesada gdyby 3 raz cie znow gdzies wyslala,teraz to juz powinnas dostac recepte wg mnie.mnie wyslala na 1 badanie i juz wszystko wiedziala i dostalam leki-tylko ,ze ja mam problemy z tarczyca.Ale skoro problemem jest nadmierne owlosienie to ona,jako lekarz dob rze wie jaki hormon jest za to odpowiedzialny i powinna na badanie tego hormonu dac Ci skierowanie.Nie no gdy dostaniesz 3 raz jakies skierowanie ,to raczej zmien lekarza.Albo idz na NFZ,tak jak ja;)

Gość Patrycja MALBORK.
ale chodzi oto ze na NFZ najblizszy temin jest w sierpniu!!! ja tez mialam taka nadzieje iz zrobie badania i przepisze mi lek , mam problemy z nadmiernym owłosieniem do tego problem z cera czyli wypryski mam wiecej cech męskich głos piersi jak by mi sie niewykształciły napisz prosze jak u ciebie wygladala i wygladaja wizyty

Gość Patrycja MALBORK.
=-09878998--- jestes???

Gość =-09878998---
Teraz dopiero jestem:). Zrobisz jak chcesz ale gdyby mi 3 raz zlecila badania to bym zrezygnowala z tych wizyt bo tak jak pisalam ,prawdopodobnie masz za duzp testosteronu i endokrynolog dobrze wie jakie badania zlecic,gdy uslyszy o takich objawach jak Twoje. Ja mam chora tarczyce wiec to wyglada tak,ze przychodze do endokrynologa ,ona bada mi cisnienie i takie tam ogolne badania,po czym daje skierowanie na badanie hormonu tarczycy,gdy je wykonam przychodze do niej ,ona ustala mi odpowiednia dawke leku badz pozostawia ta sama-zaleznie od wynikow i dostaje od niej znow skierowanie na badanie krwi na np za 4 miesiace(bo ja musze ciagle brac tabletki i regularnie badac hormony tarczycy).A pierwszy raz bylam u niej prywatnie i od razu dala mi skierowanie na to badanie co trzeba,teraz juz chodze do niej nie-prywatnie:) bo pracuje rowniez w szpitalu.

Gość =-09878998---
Teraz dopiero jestem:). Zrobisz jak chcesz ale gdyby mi 3 raz zlecila badania to bym zrezygnowala z tych wizyt bo tak jak pisalam ,prawdopodobnie masz za duzp testosteronu i endokrynolog dobrze wie jakie badania zlecic,gdy uslyszy o takich objawach jak Twoje. Ja mam chora tarczyce wiec to wyglada tak,ze przychodze do endokrynologa ,ona bada mi cisnienie i takie tam ogolne badania,po czym daje skierowanie na badanie hormonu tarczycy,gdy je wykonam przychodze do niej ,ona ustala mi odpowiednia dawke leku badz pozostawia ta sama-zaleznie od wynikow i dostaje od niej znow skierowanie na badanie krwi na np za 4 miesiace(bo ja musze ciagle brac tabletki i regularnie badac hormony tarczycy).A pierwszy raz bylam u niej prywatnie i od razu dala mi skierowanie na to badanie co trzeba,teraz juz chodze do niej nie-prywatnie:) bo pracuje rowniez w szpitalu.

Gość Patrycja MALBORK.
ja już zrezygnowana jestem i nie wieze zeby mi endokrynolog pomógl pewnie mnie gdzies indziej wyśle bo watpie by mi teraz dała jakies tabletki ale dziekuje ci za odpowiedz

Gość Patrycja z MALBORKA
JESTEM PO WIZYCIE MAM PRZEROST NADNERCZY I PANI DOKTOR NIE PRZEPISAŁA MI LEKARSTW A SKIEROWALA NA TYDZIEN DO SPZITALA PROSZE MI NAPISAC CZY NADNERCZY NIE IDZIE WYLECZYC DIANA CZY INNYMI TABLETKAMI??

Gość PATRYCJA Z MALBORKA
JESTEM PO WIZYCIE MAM PRZEROST NADNERCZY I PANI DOKTOR NIE PRZEPISAŁA MI LEKARSTW A SKIEROWALA NA TYDZIEN DO SPZITALA PROSZE MI NAPISAC CZY NADNERCZY NIE IDZIE WYLECZYC DIANA CZY INNYMI TABLETKAMI??

Gość PATRYCJA Z MALBORKA.

Gość PATRYCJA Z MALBORKA

Gość PATRYCJA Z MALBORKA

Gość PATRYCJA Z MALBORKA.;;
BYLAM U ENDOKRYNOLOGA MAM PRZEROST NADNERCZY ZAMIAST TABLETEK DOSTALAM SKIEROWANIE DO SPZITALA NA CALY TYDZIEN CZY NIE IDZIE TEGO WYLECZYC DIANA ITP TABLETKAMI PROSZE O ODPOWIEDZ:(

Gość =-09878998---
Ojejj..to nieciekawie ,tutaj niestety Ci nie pomoge bo nie wiem ale z drugiej strony w szpitalu Cie gruntownie przebadaja i na pewno zaradza Twoim problemom.I mysle,ze gdyby sie to dalo wyleczyc tymi tabletkami to lekarz nie wysylal by cie do szpitala.. Powodzenia,trzymaj sie:)